Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
laptop/netbook preporuka
STRANA 1 OD 1
duqp laptop/netbook preporuka 25.12.2010. 17:17 T32103

status: user
broj poruka: 3466
pozdrav drugari
Opet sam upao u dilemu, pa ako moze pomoc.

Ukratko prica,da ne bi bilo pitanja sta ce ti to,za te pare mozes napraviti super konfiguraciju itd.
Da ne bih otvarao temu dva puta, bice dva pitanja.

Posle praznika se vracam sportu,oporavio sam se od povrede kolena,i posvecujem se fudbalu skroz,pa sta bude.

Racunar sam odneo kod brata u sobu, na neki nacin sam se i odvikao od svega,ali mi je potreban youtube,da pogledam neki forum,mail,mozda neki film ponekad i tako. Nikakve zahtevne operacije.

Kupio bih netbook,kontam da je to sve sto mi treba, ali ne znam da li je pametnije uzeti to ili neki laptop za 10ak hiljada vise?

Ne razumem se u to,gledao sam brdo testova ali lakse mi je kadj ovde dobijem par odgovora.

Gledao sam asusove eeepc,nokia booklet 3g i jos par, hp mini itd

40000 dinara bi bila neka cena,eventualno 50000 ali da sacekam nedelju dve.

Ako moze neki savet ili preporuka.
Izvinite na dugackom tekstu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pa sad.... 25.12.2010. 17:25 #276396

broj poruka: 6645
Mnogo toga može da odradi i netbook.
Ali, do izlaska AMD-ovog Fusion-a i nvidijine Tegre, koje će u taj segment uneti neophodni minimum (a i za mnoge današnje klasične laptopove - čitaj intel integrisane) sposobnosti da se pokrene multimedija bez većih problema.... nekako nisu baš za to što si namerio.
Nedostaje prava podrška za full hd filmove, nedostaje mogućnost za neke normalno nezahtevne igre. Sa ove dve stvarčice koje spremaju (već se pakuju za prodaju) amd i nvidija, to će biti (napokon) moguće i na nečemu što radi na baterije oko 6 sati, a kod nvidije možda i više...
No, videćemo. Pazi, nije da ne možeš sa današnjim ko-jaje-jajetu-sličnim netbookovma da gledaš film i nešto debilno da odigraš, ali, izlaskom `pravih` koje sam naveo, ovi će biti smatrani smećem. Kao kada su se nakon monohrmatskog lcd-a mobilnih pojavili oni u koloru, ili, nakon kilavih melodija, polifone itd... da ne nabrajam. Nije da ne radi i da svi mare, ali ih niko ne ceni više.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

djuroue1 Ako 25.12.2010. 17:44 #276398

broj poruka: 1156

ces sada da kupujes uzmi laptop tj notebook za tih 10k vise,netbook je ipak mali bar za moj ukus.Uzmi dell iskljucivo ako mene pitas,najkvalitetniji i 3g garancije daje.Za to sto si naveo po meni savrsen izbor je dell inspirion m5030 ili n5010.Graficka na m5030 ce da se izbori sa ponekom igricom a i sa hd filmovima.Pogledaj testove i sve ce ti biti jasno.E sad ima i xps m1530 sa nesto starijim ali takodje dobrim komponentama ali i aluminijumskim kucistem.Za te pare xps je sigurno najkvalitetniji i najlepsi.Jedina mana su mu cesti problemi sa njegovom 8400gs grafikom koji su nadam se do sada vec reseni jer sam ga i ja narucio uprkos prethodno pomenutom problemu.Ima 3g garanciju pa sta bude.Ako neces da rizikujes a hoces da ides do 40k din m5030 je oko 41k u win winu.Sledeci bi bio neki asus ali daju 1g garanciju.Acer daje 2 kao i toshiba koja i nije los izbor,dok bi acer zaobisao u sirokom luku.Ako me pitas sto,zato sto je drug uzeo acer od 40k koji ne deluje nimalo kvalitetno iako nije ni preterano skup,plastika deluje krajnje lose.Msi necu ni da komentarisem jer je najgori i najvise se kvari.Sad ce doci neko i reci kako ima msi i kako je ekstra ali po netu se najvise zale a i ja sam imao par slucajeva koji su se zalili.Znaci od 1-3 Dell pa na 4.mestu ipak toshiba pa 5.asus,6.hp-lenovo-acer pa 7.msi.Lenovo sam svrstao tu mada nemam iskustva sa istim pa tu mozda gresim jer sam procitao neko istrazivanje gde je lenovo za pouzdanost bio No1.Moj glas za Dell m5030 ili za nesto stariji model ali kvalitetniji i sa hdd od 500 gb dell xps m1530.Pozz.
AMD Athlon II X4 630 3,2ghz

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
675/1356/2200 121gb/s

Hitachi 250gb

Sky Star 2

Xigmatek 700w

MaliAbner Ja sam uzeo n5010 25.12.2010. 18:40 #276407

broj poruka: 7769
Ima neku HD5470 i to radi kako bi trebalo da radi, recimo PES2010 radi OK.
Ostali programi rade normalno...
Kacenje na TV uz pomoc HDMI kabela i gledanje MKV-a radi dobro...

Tomato Republic Of Serbia !!!

Pisko nvidija mobile... 25.12.2010. 21:44 #276480

broj poruka: 6645
Zar niko ništa ne čita? Serija 8xxx je i razlog nvidija problema uz čipsetove, u mobilnom segmentu, a bogami, i u desktop verzijama. Falični i prerano otkazujući čipovi satraše što nvidiju što glupe tajvance koji nikako da ih proizvedu kako treba. Umesto da se bavila novim čipovima - eto, baš čuvenim termijem, nividija je ispravlljaja bug-ove što svoje što u pokušaju da tajvancima olakšaju proizvodnju, i borila se sa reklamacijama - koje su sve išle na njen račun. Naročito sa Appleom nije bilo zezanja a i sa ostalima.
Zašto danas uzeti taj grafički čip, meni nije jasno. Zašto rizikovati? Misliš da je 3 godine garancije tipa - jedva čekaju da ti daju novi lap-top, uz minut cimanja?
No, kako hoćeš. I u Toshibu smo se (neki) kleli ovde na forumu, pogotovo u garanciju, eto ja iz prve ruke sam video no-matter-what, kada je bez reči zamenjen ekran monitora sjeban ispadanjem. No, pre mesečak su stigle i žalbe na nove `servisere` koje je Toshiba ovlastila, i kod kojih izgleda, bez gownjive motke ne treba ni ići.... ima izbora srećom.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs