Evo rasturio sam skroz laptop acer travelmate 240,skinuo bateriju,i opet ima glupava sifra u biosu,i taj koji je stavio sifru,stavio je da bude prvi boot devices hard,a posle optika,tako da ne mogu da podignem sistem,sto mi je i cilj. Sta da radim ima li neko ideju,laptop je ispred mene rasturen,ali mogu da ga upalim.
Page 110 of the manual (page 119 in the Adobe PDF Reader) describes SW1 which has, among other things, settings for `Password Enable` and `Password Disable`.
Pages 108/109 of the manual show the location of SW1.
Zahvali se guglu, prvi rezultat koji je izašao. Lenjost ili neznanje pretraživanja?
Druze,hvala ti puno,znaci resetuje se na ovim prekidacima,i njih sam nasao na lapicu,medjutim nesto sam mrdnuo i sad mi pisti jednom dugo i dva puta kratko kad se pali,ne znam sta sam poremetio. Ma pola lenjost,pola neznanje xd.
Evo sad se upalio,probao sam na prekidace da resetujem,ali opet nece,mada mi je taj sajt sto si mi dao malo ne razumljiv jer je na cini mi se ceskom jeziku,probao sam f8,f10,f12 i nece da mi da boot meni.Ajde probacu na google da nadjem neko upustvo na engleskom,mada je izgleda fora sa tim prekidacima,ali ne znam da li da skinem bateriju dok sa tim prekidacima na ploci radim?
Ma fora je na ovom modelu u jednom plavom,nazovi ga prekidacu ,koji na sebi ima 4 on/0f prekidacica malecka,ma kao na starijim maticnim plocama,bili su takvi prekidaci ,valjda za overklok ili sl.Pa fazon je bio samo taj prvi prekidac,broj jedan pomeriti iz polozaja off,u polozaj on,i posle toga je normalno usao u bios,medjutim ja sam bio sve prekidace(ostala 3)prebacio u rezim off,tada je pistao (1 dugo i 2 puta kratko)pa sam 2,3,4 vratio u on polozaj,a broj jedan u off,i tada se resteovao bios.Jedino mi je bilo cudno sto kada sam bateriju(malu bateriju na m.ploci) izvadio nije se resetovao bios,rii tome sam skinuo i njegovu bateriju veliku,i skinuo ga sa napajanja(normalno). Ko kani pobjedit,ne sme izgubit!
Zaštita od krađe, ne može se baterijom tako resetovati bios lap-topa kako ti misliš, i neki koji ih kradu također. Jer, ima zadatak da se javi gazdi gde je bio, gde je dangubio svo to vreme.... offline-a.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.