Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Pomoć! Opet frka sa laptopom!
STRANA 1 OD 1
Usher Pomoć! Opet frka sa laptopom! 15.12.2010. 16:03 T31813

status: user
broj poruka: 85
Prošli put sam postavio slično pitanje i dobio odgovor, koji za ovaj slučaj, nažalost nije primenjiv...

Dakle, stigao mi je Tošiba Satelit A210-133 laptop, Tošiba za njega ne daje podršku za XP, a mušterija baš hoće XP. Ok, snašao sam se preuzevši drajvere sa sajtova rilteka, aterosa, atija... E, sad - ostalo mi je ono šo je u suštini trebalo prvo da se instalira - čipset.

Dakle, imam ?! ispred:
- SMbus controller
- Unknown (verovatno neki ACPI k&#@c palac)
- Unknown (verovatno neki ACPI k&#@c palac)
- Mass Storage device (verovatno Texas Instrumetns card reader)

CPUŽ mi kaže da je čipset AMD RX690, ja odem kod njih na sajt, čačkam po kategoriji čipset drajver, a on mi daje drajver za grafiku (hvala mu i za to, instalirah ga), a nikako nema drajvera za čipset.

Svaki predlog je dobrodošao. Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikele79 re 15.12.2010. 16:08 #272783

broj poruka: 99
Nadji na netu program, zove se `Driver Genius` , imas ga na torrentu crackovan sa kljucem, instaliraj ga na laptop i pokreni, on ce ti onda uraditi Scan Harware i naci ce s i instalirati sve drajvere koje su potrebne za taj tvoj chipset, i ostale stvari!

raic re 15.12.2010. 16:13 #272784

broj poruka: 9006
Verovatno ti fale card reader, bluetooth i slično, probaj od nekog drugog laptopa s istim čipsetom, bolje probavaj preko update driver da ti ne pravi đubre ako mu se drajver ne dopadne.

Probaj ovo za card reader
http://www.msi.com/index.php?func=nbdriverfile&driver_no=103

I ovde valjda ima SMbus
http://www.msi.com/index.php?func=nbdriverfile&driver_no=594

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

MilosNBG ... 15.12.2010. 16:19 #272786

broj poruka: 1586
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/integrated_xp-32.aspx#3

Odje ih imas, obicno kada ih ljudi traze, traze ih na main page-u, gde su Catalyst Suite i sl a oni dzonjaju u Optional download

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

savatije ja spam 15.12.2010. 21:39 #272906

broj poruka: 1121
musterija ti je smor...ja sam J..A oteglio sa jednim FS projektovanim za Vistu gurajuci XP na njega...na kraju sam ipak ostao bez audio drv....Lakse ti je da musteriju prevaspitas no da oci i mozak pogubis po netu....

MaliAbner Ha, i mene je zezao Dell n5010 16.12.2010. 06:58 #273088

broj poruka: 7769
Covece ne vredi da trazis vozace po netu mozda ih jednostavno nema za taj OS...

Recimo podignem je W7 na topu kad ono pola stvari ne radi zato sto je egzoticno parce hardvera pravljeno samo za prvu ugradnju u DELL-a.

Skinem je vozaca za grafiku sa ATi sajta kad ono nece ni da ga cuje instalira se sve kako valja ali ne radi nista sem ona shugava 1024x768 pa mi sve ispdada nekako razvuceno.

Onda skinem sa Dell sajta i gle cuda radi...

Ako neko misli da je drugacija situacija sa zelenim grafikama grdno se zajebao...

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs