Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Iritirajuci problem sa laptopom
STRANA 1 OD 1
zoxin Iritirajuci problem sa laptopom 12.12.2010. 13:48 T31713

status: user
broj poruka: 265

U pitanju je compaq presario v5000 sa amd sempron proc.ddr2 1gb mem.hd fujitsu ...Na njemu je bio xp home koji je radio katastrofa sporo (virusi najverovatnije,nisam hteo da se zajebavam).Prijatelj mi kaze da nece nesto da cita diskove,ja ubacim xp na fles,krenem formatiranje,krene instalacija i onda se ugasi.Ja probam ponovo,sve isto dodje do 20% i opet se ugasi i tako stalno.Sam od sebe se gasi.U biosu nema nikakvih podesavanja tipa cool n,q samo boot order.Inace hdd ima jednu fat32 particiju koju nisam hteo da diram jer je fabricka.Verovatno softver za dijagnostiku hdd(postoji opcija u biosu) i jos po nesto.Inace ventilator se vrti bas brzo.Cuje se buka.Predpostavljam da je xp radio jer mu je radio c,n,q u istom.Sta mi predlazete osim otvaranja laptopa i ciscenja?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
despot83 Ako je to sve bas tako kako si rekao, 12.12.2010. 14:25 #271567

broj poruka: 711
onda umesto ciscenja i otvaranja idi negde na kompresor pa probaj da izduvas prasinu sa njega.

ako je sata disk vidi ima li u biosu opciju configure SATA as pa ides na opciju IDE

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

http://baljezgarijenazadatutemu.blogspot.com/

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
servisracu odg 12.12.2010. 14:25 #271569

broj poruka: 24
Predlazem ti da otvoris lap top i da ga dobro ocistis, zamenis pastu i istestiraj ram memoriju. Jel se gasi skroz ili se restartuje

imarkovic Re: Iritirajuci problem sa laptopom 12.12.2010. 14:28 #271571

broj poruka: 18996
pregreva se, zato se cooler cuje tako jako, jednostavno moras da ga otvoris i skines tepih prasine koji se sigurno nahvatao na rebrima...

::
:: U pitanju je compaq presario v5000 sa amd sempron proc.ddr2 1gb mem.hd fujitsu ...Na njemu je bio xp home koji je radio katastrofa sporo (virusi najverovatnije,nisam hteo da se zajebavam).Prijatelj mi kaze da nece nesto da cita diskove,ja ubacim xp na fles,krenem formatiranje,krene instalacija i onda se ugasi.Ja probam ponovo,sve isto dodje do 20% i opet se ugasi i tako stalno.Sam od sebe se gasi.U biosu nema nikakvih podesavanja tipa cool n,q samo boot order.Inace hdd ima jednu fat32 particiju koju nisam hteo da diram jer je fabricka.Verovatno softver za dijagnostiku hdd(postoji opcija u biosu) i jos po nesto.Inace ventilator se vrti bas brzo.Cuje se buka.Predpostavljam da je xp radio jer mu je radio c,n,q u istom.Sta mi predlazete osim otvaranja laptopa i ciscenja?
zoxin Re 12.12.2010. 14:33 #271577

Vec radi mini Xp.Hardware monitor pokazuje min 83 max 89c.Radi 20 min nije se ugasio.Povisena temp. ali se ne gasi.Problem je najverovatnije part. od oko 2gb koja ne moze da se obrise prilikom instalacije win-a.Partition comander npr i acronis disk director ne vide uopste tu particiju.Kad probam da je obrisem prilkom instalacije pise da ne moze jer je na njoj neki setup fajl.Probacu sa fujitsu low lewel format ili nesto brze da probam sa nekim drugim programom koji bi mogao da unisti ovu nevidljivu particiju.Koji program predlazete?

janke .... 12.12.2010. 15:06 #271582

broj poruka: 118
Nije problem u particiji vec u temperaturi otvori kuciste laptopa i ocisti dobro kulere i zameni pastu kao sto je vec receno u predhodinim postovima.

zoxin Re 12.12.2010. 15:17 #271584

Ako je problem u temperaturi kako onda mini xp radi sat vremene sa min temperaturom 83 a max 92 i ne ugasi se.Inace ustanovio sam da su prijatelju zamenili proc. umesto turiona stavili mu u nekom servisu sempron.

codeus ... 12.12.2010. 15:25 #271588

broj poruka: 4054

ajde nemoj sad i ti da iritiras .. uradi lepo sto ti kazu ljudi ..imarkovic je tacno pogodio `otvoris i skines tepih prasine koji se sigurno nahvatao na rebrima`
Daum ... 12.12.2010. 15:59 #271595

broj poruka: 12794
Normalno je da se gasi pri instalaciji jer se aktivira procesor i Hdd što podiže temperaturu cele mašine. Ista stvar se dešava na jednom HP DV6000 koji sam video.

83c je temperatura koju ja nemam sa i7 procesorom na 4GHz kad se upregne da renderuje ili proračunava nešto...

Ne pametuj sad šta i kako, nego očisti laptop i rešićeš problem...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

zoxin Sumnjam 12.12.2010. 16:39 #271610

Da uopste ima paste na cpu a ja trenutno nemam pastu pa ne bih da ulazim u poduhvat ciscenja jer bih je zamenio.Sutra cu je kupiti.Inace na mini xp sam pustio da cekira disk i disk je imao temp.39.Ne vidim razlog razlog da je proc. vise opterecen prilikom instalacije sistema kao i hard, nego u ovom drugom slucaju kad radi mini xp i check disk.Hvala svima na dobroj volji i savetima.

vladarko Kad vec pustas MiniXP 12.12.2010. 16:46 #271611

broj poruka: 4228
pusti mu i MemTest sa Hiren`s Boot CD. Ako se ugasi pre nego sto dodje do 100% znaces da je u pitanju pregrevanje procesora.

Sve sto si naveo su tipicni slucajevi za procesor koji ne moze lepo da se ohladi. Razloga moze biti vise, vec su ovde navedeni.

Pozdrav!

Vlada

codeus ... 12.12.2010. 16:54 #271616

broj poruka: 4054

nemoj mnogo da ga pokvaris .. hocu da ga kupim na limundu
zoxin Re 12.12.2010. 17:19 #271626

vladarko hvala na savetu.Probacu.

Pozdrav

dradisic re: 12.12.2010. 20:07 #271716

broj poruka: 271
kao što su ti i odgovorili ja sam za mnoge laptopove našao na jutubu kako se rasturaju pošto svaki ima neku foru za otvaranje, vidi ovde: http://www.youtube.com/watch?v=csOdGQzR0G8

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs