Kakve su im performanse? Jel moze cs ili warcraft na njima da se igra? Da li mogu filmovi, msm jel secka? Kakvog su kvaliteta, da li se mnogo kvare? Ja stvarno odavno ne prati it svet, tako da ne znam nista o ovim laptopovima. Ako moze neko da mi pomogne. Takodje me interesuje kakvi su:
Ako moze neko da mi poredje procesore po jacini (interesuje me intel Dc T4400 / AMD Athlon™ II Dual-Core P340 2.2GHz / Intel® Pentium® Processor P6100 / AMD Turion II P520 ) i graficke ( nVidia G310 / Ati 4570 / Ati 5470 / Ati 5650 / nVidia G210 / ATi 4270 / Ati 4250)
I koji su proizvodjaci najpouzdaniji (Acer, HP, ASUS, Toshiba, Lenovo, Dell) Najverovatnije da cu uzeti Asus ili Acer, mada mislim da su HP i Lenovo bolji, ali ja nemam iskustva ni sa jednim proizvodjacem, pa ako nije frka da me posavetujete.
Plameni odma da ti kazem da prva dva modela otpises, za igranje nisu, to je sporo i za windows 7 a ne za World Of Warcraft. Warcraft 3 bi radio ali kako to je pitanje...
ovaj poslednji Asus sa 310gt nvidija jedino mirise na nesto dobro,u poredjenju sa ova dva prethodna mada ni on nije bas najsjajniji..|
juri nesto jace, tipa grafika 5650 Ati 1gb ddr3 ili 5730 1gb imas tosibinih i dellovih modela sa tim grafikama, ne znam samo koja ti je cena maximum
i proveri sajt notebookchecks tamo imas dosta prikaza komponenti i laptopova poredjenja znaci sve full za laptopove ja sam za ovaj laptop iz potpisa dao 60.000 i za igrice je odlican, tera sve.
sto se tice kvaliteta, najbolji su po meni Asus i Dell, Acer tu i tamo, ali mi se ne svidja, HP nije los, solidan je ali u zadnje vreme ga nesto mlate ne znamstop toshiba .. pa u zadnje vreme ni ona bas ne blista
Lenovo, ujedno i ja imam lenova, odlicne performanse ima za tajnovac, alikvalitet izrade nije bas na zavidnom nivou, ima nekih problema sa modelima kao sto je moj npr Y560, ja nisam imao tih problema, uglavnom se problemi resavaju instalacijom najnovijih drajvera i biosa, mada nekima ni to nije pomoglo, imas temu na Benchu posvecenu Lenovu procitaj je,naravno moj savet ti je da kad se odlucis za neki laptop, odes na sajt proizvodjaca tj forum ili neke druge forume i pogledas na sta se najvise ljudi zale
najjednostavnije tipa za ovaj moj laptop , samo kucas na google-u `Lenovo y560 problem` i iskocice ti brdo problema za taj laptop, pa neka ti to budu smernice, mada opet nekad ne treba ni generalizovati stvari sta znam, ja nisam pristalica laptopova ali sam bio primoran da ga kupim, jbg student.. i da otisla mi je leva sarka na mom laptopu i danas sam bio u ovlascenom servisu za IBM i Lenovo, PIN Computers, i ljudi su za sad korektni, rekli su da ce za dan-dva biti gotovo a sad videcemo, znaci moj savet ako nemas zivaca da se zajebavas izbegavaj lenovo.
idi na dell, jes da je skuplji ali isplati se :) Imaju bas dobar aluminijumski model, sa i7 procesoromi 5650 ATI 1gb dx11 za 85 hiljada :D to je neka cena za te performanse ali laptop je ludnica,
eto srecno sa kupovinom, ako ti jos nesto treba a ja budem u mogucnosti da odgovorim samo pitaj :D
Intel i3 330M 2.13GHz HM55 Chipset 3072MB (3GB) DDR3 1066MHz 320GB 7200rpm 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768) ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA HD JBL Stereo Speakers W7Pro
Pa max cena je oko 44-45k. Video sam pre 2meseca neki model Lenovo sa ATi 5650 cini mise, bio je u tom cenovnom rangu. videcu sta kazu za Ati 4570 / 5450 i 310M.
Generalno meni laptop treba za net, muziku, dotu... i to je to. Vazno mi je da je laptop kvalitetan, pouzdan... Lenovo me privlaci samo zato sto ga nemci proizvode (cini mi se). HP i Dell su za mene u samom vrhu. E sad, posto Asus i Acer su poceli da proizvode laptopove od pre 2-3god (intezivno) nekako su mi klimavi. Imao sam prilike da koristim jedan noviji Acer i veoma sam razocaran (grejao preterano, izrada zalosna) Takodje sam koristi na sat vremena Asus (corei3) i tastatura mi je ocaj, mada nisam mogao puno da ga zagledam... Ne trazim neku specijalnu grafiku, ali ipak nisam za integralca...
Evo ja imam Lap iz potpisa i mogu ti reci da ga je Asus Ljudski odradio,trenutno nemam nikakvih zamerki a to da je asus klimav nisu u pravu sto se tice toga.Svaka igrica koju sam upalio je radila na High(izuzev Metro 2033) na 1366x768 tako da je po meni Asus sasvim OK.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.