Sam njegov procesor radi na FSB 533 MHz. Moje pitanje je, buduci da sam dosao u posed znatno jaceg Intel T7500 procesora koji radi na FSB 800MHz, da li ce raditi na mom FS, buduci da je socket odgovarajuci? Tj, da li je razlika u vrednosti FSB prepreka da ubacim jaci procesor?
Koliko vidim u pitanju je Intel GL960 Express Chipset, a on ima podršku samo za FSB na 533 MHz-a, tako da verovatno nećeš moći da ubaciš taj jači procesor.
Jasno mi je da je na 533, ali da li bi to trebalo zapravo da predstavlja problem? Tj. znam da je opasno po procesor da je njegov fsb manji od fsb-a ploce i da je potrebno to regulisati u bios-u, ali ovde imamo slucaj da je fsb ploce manji od fsb-a procesora. U teoriji, sta bi se desilo ako bih ubacio taj procesor? Pozz
Iskreno rečeno nisam siguran, a takođe je pitanje da li je za oba procesora isti default napon. U svakom slučaju ni procesoru ni ploči ne bi trebalo ništa da se desi kada bi probao. Jedino što je gnjavaža rasklopiti laptop radi probe pa onda još jednom ako ne radi, pošto mislim da nije moguće probati kada je otvoren.
Za T2310 je napon od 1.075 do 1.175, a za T7500 je od 1.075 do 1.250, sto ih i tu cini kompatibilnim. Rasklapanje u principu i nije problem, buduci da se do cpu-a izuzetno jednostavno dolazi, sa donje strane racunara, zamena bi trebalo da traje max 10 minuta. Mnooogo sam radoznao, a benefit, ukoliko T7500 bude radio, je ogroman, to vise nece biti isti racunar, ima da leti, buduci i da je grafika manje-vise solidna. Kad se sve uzme u obzir, najslabija karika na ovom racunaru je taj CPU, sto znaci da mi je (u slucaju da sve bude ok) T7500 dar sa neba. U principu, ako je 100% bezbedno, mislim da cu ujutru isprobati ovo. Naravno, voleo bih jos koje misljenje, u principu, frka mi je malo zbog ploce, ne bih da nesto spalim, mada, u teoriji, nista ne bi trebalo da se desi ako nesto nije kompatibilno. Hvala Witcher, puno si mi pomogao. Poz
Nisam uspeo nista da uradim. Pocne racunar sa radom, podigne ga za sekund i sve je kul, dok ne prodje 5-10 minuta. Onda pobrljavi slika ili se jednostavno ugasi. Palo mi na pamet da nije procesor, ali ne, evo ga u kevinom Pavillionu DV5, vec 2h radi k`o lutka. Boze moj... Hvala svima. Poz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.