Problem je u tome što mašina čas detektuje, čas ne dektuje hard i rezač. Na njemu je bio Win7 Home Basic, ali nije hteo da se podigne, pa sam ja nakako uspeo da indtaliram Win7 Home Premium 32-bita. Međutim morao sam na trening, pa sam ostatak posla ostavio za kasnije. Međutimi, kada sam došao kući ukljičim laptop, ali se win ne diže. Ni jedan kasniji pokušaj instalacije ni win7 ni XP-a nije prošao. Hard i rezač se isključe tokom instlacije (uvek na različitom mestu). Šta mi je činiti.
i ja tipujem na tako nešto. Međutim nisam imao mnogo kontakta sa laptopovima. Oni sa kojima sam imao nisu mi zadavali nikakve probleme. Tako da baš nisam upoznat sa eventualnom problematikom. Eksterni DVD rezač teško da ću moći da nabavim. Izgleda da će drugarica morati da ga nosi na garanciju, pošto ga je kupila pre nekoliko dana.
Padaju mi na pamet 3 stvari. Pod 1 loši kontakti optike i/ili hard diska. Jednostavno ih samo izvadi i vrati ponovo u laptop. Pod 2 mogu da budu bed sektori na hard disku gde se prilikom pokušaja upisa podataka na isti lap zahefta jer je naleteo na loš sektor. Proveri hard disk sa programom MHDD iz dos-a (imaš ga na hirens cd-u). Pod 3, najgora varijanta, lap top ima hladne lemove ispod čip-seta ili jednog od njih u kome je implementiran i kontroler pa se dešava da izgubi i dobije kontakt, a to se manifestuje zakucavanjem. Moj savet, kreni redom i moli se da je prva varijanta. Sorry, but yebiga.
Hvala na savetima. Bio mi je potreban odgovor nekog stručnog lica. Nažalost, bojim se da je stavka pod 3. Prvu sam odmah odradio, pošto je stiker (sa kenjažom o garanciji) sa donje strane (novog!!!) laptopa bio pokidan. Radilo je neko vreme, pa onda sve iz početka. Hard ne bi smeo da ima bed sektore, pošto je laptop nov (iako je model mator). Tvoju dijagnozu pod stavkom 3 mi je potvrdio i komšija kod kog obično kupujem komponente, tako da laptopu ne gine garancija. Drugarica ga je (zamisli) kupila u (*ebenom Merkatoru) i namerava da traži pare nazad. Iskreno se nadam da će ih dobiti, jer laptop ne vredi para koje su date za njega.
:: a pare dobijene nazad. Jedino što je drugarica bez kompa, ali ne može sve da bude savršeno :: :: :: Phenom II X3 720BE @ 3,2GH :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Nadam se da će zaobići laptop i kupiti desktop mašinu, koju sam joj već sastavio, a koja je bolja od većine laptopova. Ali, šta ćete, kad žene trče za laptopovima i sličnim kukama-kvakama. Razumem da je pojedincima neophodan za posao ili studiranje, ali u njenom slučaju je to stvar navike, jer od ranije ima neki polovnjak, pa bi sad novi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.