Kao sto pise laptop mi je riknuo, e sad ja imam nameru da ga opravim ako mi je kolko tolko isplativo naravno.
Situacija je sledeca. Kada ga upalim ekran je crn i cuje se u pozadini kao da se laptop restartuje na svakih 5-10 sekundi. Proverio sam ekran nije do njega, otvarao sam lap ocistio ga promenio pastu na procesoru itd. i dalje je sve isto. Sada ja kontam da ili je otisao procesor ili je otisla grafika ili cipset. Koliko sam se nesto malo raspitao najmanja sansa je da je procesor u pitanju, a popravka grafike i cipseta je verovatno skupa mnogo jel da ? Da li na osnovu ovih simptoma iz vasih iskustava neko moze da suzi izbor sta je u pitanju, da mi neki dobar savet predlog itd. ?
Ja imam taj laptop, i kod mene je problem bio u monitoru, tj kako su mi oni rekli riknuo mi je neki inverter. Malo sam cackao tu oko konektora za ekran i to je proradila ali ponekad trepce ekran./\ Mogu da kazem da su ovi Fujitsu neopevan krs i da ga zaobilaze u sirokom luku
Pa odnesi ga u servis. Ne očekuješ valjda da ti ga neko popravi tako što će ti napisati šta da uradiš. Može da bude više stvari, a inače, fudžicu simens je drešina na kojoj sam video da crkavaju delovi koji nikada ni na jednom drugom lapu nisu crkli. Odnesi ga u neki proveren servis i čim ti ga poprave prodaj ga.
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: nije do ekrana, ovo je nesto iznutra, samo sta .. :: :: ::
prvo stvarno mislis da preko foruma popravis laptop :) :) drugo covek ne radi servis notebook-va... ja sam imao problem sa mojim FS ali sam ga kupio polovnog i neispravnog jako jeftino pa sam ga popravio.... naravno u servisu
naravno da ne ocekujem da mi neko popravi ovde boze moj sta odma spopadate, nego uljudno pitam ljude da li su imali slicna iskustva, do cega bi najpre moglo da bude i da li znaju koliko otprilike kostala popravka GPU i cipseta. stvarno mi se ne daje 10-15e da odem u neki `servis` da mi neko samo kaze o cemu se radi.
Dobro si se snašao za ekran. Probaj, ako imaš 2 modula RAM-a, samo sa jednim. Ili, ako imaš samo jedan, premesti ga u drugi slot. Pre toga običnom gumicom očisti kontakte na RAM-u. Probaj i bez RAM-a, trebalo bi da pišti ploča (ako je živa).
Nađi kako se otvara, pa mu resetuj BIOS vađenjem baterije 10 minuta.
A jesi siguran, šta ako je HDD tako crko da samo kad ga bios prozove on napravi konflikt pa resetuje bios? To nisi vido do sad? U staro vreme kad su još ata uredjaji bili u modi mogao si da samo okreneš ata kabl naopačke i da cela mašina daje samo crnu sliku baš kao kod tebe. Ili da ne povežeš molex a ata povežeš pa bude veselo. Ili da bios blokira zato što mu je rečeno da ima hdd-a a on ga ne može da pokrene, itd itd.
A ti nisi reko ni da li je unutra ata ili sata interfejs.
Pošto sve lepo znaš, nemoj da smaraš ljude više nego pod mišku pa u servis. Ili to lepo daj na oglas sa opisom kvara. Uzeće neko za delove, toliko puta sam čuo da AMILO crkne da će verovatno neko da ga uzme.
A taj naziv La1703 je toliko generički da nam nisi ništa reko, ima tog laptopa sa Celeronom, sa DUAL Core Intel procesorom sa AMD Sempronom, serija koliko oćeš. A naziv isti,..
Probao sam drugi hard(sata interfejs inace), probao i drugi ram, resetovao i bios, a procesor je sempron 3200+. Koliko moze da se uzme za ovaj lap u ovom stanju ako odlucim da ga prodam ?
Oglasi su puni delova za laptop. Pogledaj i formiraj cenu prema tome. Baterija, ekran, DVD, HDD, punjač, ram, eventualno procesor. Sve to može da se proda. Cenu formiraj prema oglasima i spusti malo da brže ode.
Ne verujem da se isplati da menjaš ploču, a najverovatnije je ona. Cena je bila oko 100+ evra. Ista se naručuje i čeka da stigne.
PS. Ovo je krajnje glupo, ali da li si probao bez baterije samo sa napajanjem?
ma jesam i to. iskreno da ti kazem ja bi najpre da ga prodam jer mi je muka, to mi je svecin laptop i ona mi sad sedi za vrato, a ona kako je bila nezna prema njemu... samo sto nije isla na safari sa njim -.-
Reci joj da minimalna cena dijagnostike 1500 din. Plus popravka kakva god da je neće biti ispod 20-30e.
Vrlo lako će to stići do 50e.
Laptop je zastareo, neka ona odluči šta će s njim. Najbolje da uzme neki atom i eto. Biće i on brži od tog starog semprona a stane i u žensku torbu, pa kad voli može da ga seca svuda.
Ako ne daj tako na oglas ceo, kaži može i delovi posebno, pa čekaj da vidiš šta će ljudi da ponude.
Sa Amilo-m imam izuzetno loša iskustva, dešavalo se da blokiraju usred rada, da kad se jednom isključe sa bežičnog neta neće da se povežu ponovo dok ne resetuješ xp, da se lan zaglupljuje, da su izbirljivi sa USB miševima, itd itd.
Pa evo da dam predlog. Pošto je u pitanju AMD mašina, a one se greju kao BLESAVE, postoji velika verovatnoća da je u pitanju hladan lem na grafičkoj karti ili čipsetu. Probaj da ga pregreješ - uputstvo ćeš naći na jutjubetu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.