Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
TOSHIBA Satellite L650D-125 ili ASUS K52JC-EX073
STRANA 1 OD 1
laki22 TOSHIBA Satellite L650D-125 ili ASUS K52JC-EX073 18.10.2010. 17:27 T30225

status: user
broj poruka: 3

AMD ili intel platforma??? 1 godina garancije ili 2??? toshiba ima amd i 2 god garancije AMD ima intel i 1 godinu garancije... molim brz odgovor pozzzz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
midzo85 re 18.10.2010. 17:39 #253888

broj poruka: 189
intel je intel, al toshiba je toshiba. od ta dva ja bih toshibu, iako je amd.
uz to je 5650 bruka!

Toshiba L650-18V

Tr0pIcAn0 ... 18.10.2010. 17:40 #253889

broj poruka: 633
AMD ima intel...

Zanimljivo

MSI KA790GX
AMD Phenom II x4 925
Thermaltake V1 CL-P0401
Kingston KHX1066mhz CL4 2x1gb
PowerColor HD 4770 512mb
Samsung SpinPoint F3 HD502HJ 500GB 7k 16MB
Silverstone SST-ST50F-230 500W

laki22 ... 18.10.2010. 17:41 #253890

ASUS ima intel :) 3 dana vec cackam konfiguracije i nije mi dobro :)

mradic Preporuka 18.10.2010. 23:42 #254079

broj poruka: 14
Moja preporuka ti je da pogledas:

http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/21750

Acer ima bolju grafiku od GT310 sto mozes pogledati na sledecem sajtu:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

, a za razliku u ceni (Asus-Acer) mozes kupiti produzenu garanciju od 3 godine tako da ces i sa te strane biti miran.

Ako budes imao priliku pogledaj zavrsnu obradu na laptopovima pa vidi sta ti deluje kvalitetnije.

Pozdrav

laki22 ... 19.10.2010. 00:12 #254094

gornja granica mi je 60k ... samo ne razumem acer je 3k skuplji, kako da doplatim za acerovu garanciju? i jos nesto, kupujem nov lap top jer sam 1 acer poslao u penziju (roknula ploca), to sr-nje u zivotu necu da pipnem vise. posle god dana je poceo ekran da zeza u donjem delu, odmah potom je otisao lezaj od kulera, ispravljac je crkao za 2 god, dvd odmah potom iako je narezao 5 diskova a nesto vise procitao. nema sta nije pocrkalo, za mene oni vise ne postoje. daju najbolji odnos konfiguracija/cena ali posle se to obije o glavu.
marko1987 dilema 19.10.2010. 14:48 #254226

broj poruka: 13
U svakom slucaju izaberi Toshibu, mislim da nema potrebe objasnjavati zasto...

marko1987 post skriptum 19.10.2010. 14:52 #254228

samo ti je moja preporuka da pogledas lap-top sa procesorom novije generacije tipa i3, ili za koju hiljadu vise i5.
mradic Mozda nisam bio prezican 20.10.2010. 20:52 #254709

Izvini laki ako nisam bio prezican, ali koliko sam gledao cene na Gigatronovom sajtu Acer je jeftinji od te toshibe 7000 dinara, a od Asusa 13000. Na nekim sajtovima sam nasao da Asus moze da se nadje za oko 565 eur tako da sam mislio da za razliku koliko je jeftiniji Acer iskoristis za kupovinu produzene garancije i da sa te strane budes miran. Koliko sam upoznat produzena garancija se prodaje kao poseban artikal i registruje se preko neta.

Sto se tice kvaliteta, mislim da ti nisi imao srecu sa Acerom. Verovatno ti se zalomio los primerak. Da nisu kvalitetni verovatno se ne bi tukli sa HP-om za poziciju najveceg svetskog proizvodjaca racunara i laptopova.

Peh moze da se desi sa bilo kojim laptopom.

Pozdrav
marko1987 dilema 20.10.2010. 21:33 #254723

mislim da si skroz u pravu sto se tice kvarova na lap-topu bez obzira na marku, ali naravno da postoji razlika u proizvodjacima. ako zelis da kupis lap-top cisto da bi rekao imam lap-top onda ne moras da imas dilemu koju maku uzeti, ali Dell i Toshiba su neprvazidjeni i najstariji proizvodjaci racunara, tako da sa njima nema poredjenja...
saxija Re: ... 20.10.2010. 22:16 #254748

broj poruka: 4016
definitivno nisi imao srece sa ACERom 5930g star dve godine radi kao nov dan danas, redovno ciscen i menjana pasta dva puta, predjeno tona igara na njemu, celo leto nije gasen i opet radi kao sat, jedino me nervira glossy ekran ali nema veze,a ovaj ASUS ti ima prilicno jaci CPU od tosibe

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: gornja granica mi je 60k ... samo ne razumem acer je 3k skuplji, kako da doplatim za acerovu garanciju? i jos nesto, kupujem nov lap top jer sam 1 acer poslao u penziju (roknula ploca), to sr-nje u zivotu necu da pipnem vise. posle god dana je poceo ekran da zeza u donjem delu, odmah potom je otisao lezaj od kulera, ispravljac je crkao za 2 god, dvd odmah potom iako je narezao 5 diskova a nesto vise procitao. nema sta nije pocrkalo, za mene oni vise ne postoje. daju najbolji odnos konfiguracija/cena ali posle se to obije o glavu.
mradic Toshiba - mit ili istina 20.10.2010. 22:28 #254751

Ne zelim da ispadne da ikoga zelim da ispravljam ili ubedjujem, ali imam utisak da u Srbiji vlada velika zabluda u pogledu Toshiba laptopova. Interesantno je da se Toshiba ne nalazi medju tri najveca svetska proizdvodjaca laptopova sto mnogo govori o samom brendu.

Postoje jos samo jedna zemlja gde se Toshiba tako dobro prodaje kao u Srbiji. Jedna smo mi kao sto sam vec naveo, a druga je Turska, a ni tamo Toshiba nije prva po prodaji. Ne bih bas puno govorio o kvalitetu obzirom na broj pokvarenih laptopova koje sam video u servisu. Mnogo o kvalitetu govori i odluka da skrate garantni rok za nove modele.

Licno mislim da je najmudrije prilikom odabira laptopa uzeti u obzir performanse koje se dobijaju za ulozeni novac, trajanje garancije, licni utisak po pitanju kvalitetu i izgled. Takodje bez obzira ko je proizvodjac i po kojoj ceni se laptop nudi treba uzeti u obzir da li je u pitanju model koji je negde stajao 2 godine. Desavalo se da se kod nas nude laptopovi kojima je istekla fabricka garancija, ali su zbog pristupacne cene prodavani u Srbiji. Tada niko nije razmisljao sto je procesor star 3 generacije, sto je ekran loseg kvaliteta,...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs