Imao sam nekih problema sa njim, i u svakom slučaju tastatura nije radila. Podigao sam tastaturu i `folija` je ispala iz plastičnog džeka.Vratio sam je, ali opet tastatura nije htela da radi sve dok nisam baš jako pritisnuo tu plastiku da bih dobio kontakt. I tada je sve bilo u redu.
Međutim, kada sam je vratio, opet je ispala iz kontakta i u međuvrenu mi se slomio plastični deo kojim prčvrstim `foliju` za plastični džek, tako da sada tastatura radi samo kada je držim u njemu i pritisnem jako.
Problem je u tom plastičnom džeku jer `folija` ispada i malo u kontaktu.
Glupo mi je da nosim u servis (i ko zna koliko će mi novca uzeti) kada znam u čemu je problem, ali i sa druge strane ne znam kako da ga rešim.
znas u cemu je problem... samo si malo neiskusan ... uspeo si da *jebes lock polugu i time poprilicno sjebao stvar u startu ...
da je pera otisao pravo u policiju (servis) .. momci bi to uradili na sledeci nacin .. zamenili bi konetor (uzet sa neispravno lapa .. jeftinije je od nabavke preko e-bay) i eventualno ukoliko su kontakti na foliji osteceni ..reparirali bi ih sa tecnim srebrom (ne ono chime se furune farbaju.. vec prav tecno srebro 3g-10e) .. ako tebi resilo problem zbog preostecenih vodova .. sledila bi zamena tastature ..
sad ti ostaje jedino budzenje .. vrati foliju na mesto .. zaglavi dobro to sto je ostalo od lock poluge i zali topljivom plastikom ...
Imao sam X puta takav slucaj,ne sa laptopom,nego sa raznim cd/dvd uredjaima.Ako vec ne mozes da naguras tu sto ti je polomljena,napravi sam od nekakve plastike slicne debljine i da je malo konusna,samo malo spretnosti i odradices to za desetku,a i ustedeces i do nekoliko crvenih.Samo pazi na foliju da je ne presavijas mnogo,mada i za to ima leka,kao sto ti je codeus rekao,ili ako ima viska oguljenog dela,jednostavno se makazama isece do zdravog dela.Mada sam ih odradjivao i sa vodo-brosnim papirom smirglajuci lagano dok se ne pocnu nadzirati kontakti(to samo vazi za bakano-aluminijumske kontakte,a NIKAKO nacrtane sa srebrom)
Imam isti laptop kao i kolega Starcevac, i slican problem.
Naime, sestra je prosula ulje (?!) po svom laptopu. I ona je upijala pomenutu supstancu 10ak dana. Kada sam ja uzeo da je otvorim, poskidao tipke, a ona masna, smrdi, sve se ulepilo... :S :( Da napomenem da pre otvaranja nije radilo mozda 30% tipki...
Dohvatim ja alkohol, sredstvo za odmascivanje, krpice, stapice za usi...i na kraju je isla pod tus (?!)... Cenio sam da je necu ostetiti... Kada sam je vratio na comp nije radilo vise od 50% tipki... :S Tako da je tastatura sada prakticno neupotrebljiva...
Ne znam sta je problem. Da li sam ostetio foliju, pa sad ima prekid? Ili je ulje jednostavno sve ``pojelo``? Kako da ustanovim sta je problem, i eventualno ga otklonim? I ako moze pojednostavljenje oko gore pomenutog tecnog srebra.
:: :: Naime, sestra je prosula ulje (?!) po svom laptopu. I ona je upijala pomenutu supstancu 10ak dana. Kada sam ja uzeo da je otvorim, poskidao tipke, a ona masna, smrdi, sve se ulepilo... :S :( Da napomenem da pre otvaranja nije radilo mozda 30% tipki.. ::
Poslusaj coveka,ubaci dzek od folije u leziste,stavi par kapi topljene plastike,drzi dok stegne i voila! Fujitsu Siemens Amilo Pi 2540 T2300 1.6 ,2GB DDR2/800,HDD WD 250gb,Ati Mobility Radeon HD2400-POKOJNI ATI,BOG DA MU DUSU PROSTI-DANAS MU DAJEMO 40 DANA.
Pa ako je ona prosula ulje,tebi ostaje samo jos da tastaturu uvaljas u brasno i przis dok ne porumeni lepo sa obe strane! Fujitsu Siemens Amilo Pi 2540 T2300 1.6 ,2GB DDR2/800,HDD WD 250gb,Ati Mobility Radeon HD2400-POKOJNI ATI,BOG DA MU DUSU PROSTI-DANAS MU DAJEMO 40 DANA.
to srebro se koristi za reparaciju krajnjih kontakata (oni sto idu u socket) .. tastatura bi trebalo da ima 3 folije .. donja folija sa kontaktima .. zatim patern folija (nema kontakata samo razvaja dve vodljive folije) i gornja folija sa kontaktima .. e sad na nekim mestima postoje i tzv viasi .. tacke koje spajaju vodove sa obe folije i folija je tamo zavarena tackasto .. kad puknu ti viasi neradi cela serija tastera .. nepopravljivo ..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.