sinoc sam nesto programirao par sati i od jednom je pocela slika na ekranu da treperi ko luda ... resetujem laptop cim je butovao sistem... opet
ovo mi se desilo jos jednom pre oko nedelju dana ali sve je bilo ok
ali sad vise nemam sliku (uglavnom:)
vopste ne mogu da provalim sta bi od prilike moglo da bude
kad ga upalim desava se da vopste nema sliku samo pozadinsko osvetljenje (crn ekran od samog startovanje znaci i dos i bios sve)
a nekad upali sve normalno i onda zabode i restartuje se :S
uglavnom nije neka softwerska greska
kad mi se ovo prvi put desilo radio sam burn in test za 2d i 3d memoriju na grafickoj oba po 15 min ... prosao je bez greske
jel ima neko neku ideju sta bi ovde moglo da zvekne i da li se isplati popravljati ga??? za koliko bi od prilike mogao da ga prodam popravljenog i u ovakvom stanju ?
Najverovatnije ti je otisla grafika. Za cenu popravke ne znam, a i tacna dijagnoza kvara se moze uraditi samo u nekom servisu koji moze da zameni grafiku i proba da li radi.
Iskreno nisam gledao karakteristike tvog laptopa, tako da nisma ni razmisljao o tome da li je integrisana ili diskretna video karta. Ako je integrisana i mora da se menja ploca, mislim da ti se nece isplatiti popravka, mada mislim da bi neko trebao da ti pogleda racunar.
imam jos jedno pitanje da li smem da nakacim hdd iz tog laptopa koji je sata na kucni komp ... vidim da su konektori isti i za napajanje i za podatke???
:: :: imam jos jedno pitanje da li smem da nakacim hdd iz tog laptopa koji je sata na kucni komp ... vidim da su konektori isti i za napajanje i za podatke???
Znaš li vic o dalmatincu, magarcu i tačnom vremenu?
Pročulo se u auto-kampu da lokalni dalmoš, pipne jaja svog magarca i zna tačno vreme. Probavali svi i testirali ga, i on stvarno uhvati magarca za jaja, podigne ih i svaki puta izrecituje tačno vreme. Napokon, savladaše međukulturni jaz i pitaju ga kako zna koliko je sati.... a on odgovori: reka mi Sveti Jure! (Pošto su simbol za lenjost, kao kod nas crnogorci, on se ne pomera nikako sa svog mesta, ali, podigne magarcu jajca i onda vidi sat na zvoniku crkve Sv. Jure...) tako i ti. Nosi ga da mu podignu jajca, od našeg pogađanja, bilo tačno ili netačno, nemaš ništa.
ne mogu da prebavim na vga dok ne podigne sistem a sistem ne moze da podigne zato sto ne moze ... ko zna sta imam i vnc server koji se automatski podize... ni na njega ne mogu da se nakacim :S
Mislim da bi moralo da moze i bez sistema.Fn taster i neki od F-ova,cini mi se.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: ne mogu da prebavim na vga dok ne podigne sistem a sistem ne moze da podigne zato sto ne moze ... ko zna st :: imam i vnc server koji se automatski podize... ni na njega ne mogu da se nakacim :S
Da se mi vratimo iz pocetka...da li tebi uopste daje bilo kakav znak da se sistem dize?Neki zvuk pri startu sistema,drljanje harda pri ucitavanju sistemskih fajlova...?Jer ako ti u startu zabode,onda je sigurno da je trslo nesto od hardvera,a ne flat kabel(sto smo vec i ustanovili) i servis je neminovan,nazalost.
Pa nista, ne gine ti laptop pod misku i u servis. Oni ustanove kvar pa ti kazes da li ti odgovara cena. Ja sam toshiba laptop sa crknutom baterijom i neoriginal punjacem, lap je 1.6 celeron 1gb rama, 80gb hard, iz 2004. prodao za 75 evra.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.