U poslednje vreme sam se naslusao toliko prica o tome kako je hp posustao i kako to vise nije sto je nekada bilo,kako tosiba polako preuzima primat,po mom nekom misljenju hp mi je oduvek bio sinomim za lap topove...sta vi mislite ?
Da li ste primetili da cene laptopova drasticno padaju? Uzrok tome je sve losiji kvalitet. Polako laptopovi podiskuju desktopove i preuzimaju primat u prodaji. Da bi se zadovoljili svi segmenti tzista, moraju da se prave i racunari koji nisu nesto po kvalitetu. Mada ima promasaja i kod skupih, nabudzenih laptopova. Sto se odnosa HP i Toshibe tice, ja sam uvek vise bio za Toshiba-u. Ona je uvek siromasnija sto se tice prikljucaka u odnosu na slican HP model, ali radi za sve pare. Mojoj Tekri posle 5 godina pocela da stuca baterija, ali i neka, trajala je dugo. I za kraj, ne zaleci te se na relame tipa povoljno laptop za male pare, vrhunskih karakteristika i tako to. To je uvek marketinska sarena laza. Bolje je malo se stisnuti i skupiti malo vise para i kupiti nesto sto valja.
Inale je ako izuzmemo Apple Toshiba 20% skuplja u odnosi na slične modele drugih proizvođača. Do sada sam se igrao sa pet toshiba od kojih su dve bile tekre. Jedna je ukradena iz kancelarije radila. Dve godine na njoj win xp nije reinstaliran i radila je ko nova do trenutka krađe. Druga tekra radi kao zmaj jedino mi se ne sviđa tač ped tj nije dovoljno osetljiv. Mada, ima i onu bradžu na sred tastature :D.
Cura fura tošibu satelite i na njoj Vistu. Nisam video do sada da ikome radi dobro Vista kao njoj.
Ja se igram sa HP pavillion 9924CA i zadovoljan sam. Jedino što sam je izgrebao na dosta mesta noseći je...i što mi Turion greje sobu :).
Kolega je na moju preporuku uzeo HP probook i riknuo mu je ispravljač posle nepunih dva meseca...tako da zaključak je šućmurast...možda ti zapao loš primerak, a možda stvarno posustaju po pitanju kvaliteta. support normality
Dragi moji brendoljupci, žao mi je što moram da vam skinem mrak sa očiju, ali, tužna činjenica je da se SVI lap-topovi sklapaju maltene od istih komponenti koje se proizvode u svega par pogona na yellow zone-u. Svi kombinuju i u stvari su assembleri delova.. razlike naravno postoje, ali, ni izdaleka se ne možemo zakleti da je nešto samo zbog brenda, ok u SVIM segmentima. Slično je i u auto industriji... Teško da je moguće doneti zaključak u Serbistanu da li je hp pukao ili ne. Znamo - ne znamo šta se sve kod nas prodaje i kakve visokomoralne prodavce imamo, pa, da li se tu radi o preprodaji već reklamiranih primeraka ili repariranih, ili je stvarno škart zavladao, ko to sme reći, ako se isto ne nađe i na stranim forumima i potvrdi kao trend? Fića je nebezbedniji auto od BMW-a, ali, verovatno ima mnogo više poginulih u BMW-u nego u Fići.... pa sad, ko tu kakve zaključke izvuče... S druge strane, ako se hp tako ponaša na našem tržištu, za nas je PUK`O pa ma kakav bio napolju, jer drugog nemamo. Šteta, iako nisam brendomaniac, žao mi bude kada neka firma koja se duži niz godina samoreklamirala kvalitetom ili bilo čime pozitivnim, produva.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.