Imam Toshibu Qosmio G50 i problem sa kamerom, naime kad je aktiviram preko Camera Assistent Softvera zakuca se sa porukom INVALID FLOATING POINT OPERATION . Apsurd je u tome što radi skroz OK na Skajpu i Mesenđeru samo na desktopu ne i ne mogu koristiti ponuđene opcije. Koliko sam video na stranim forumima niko nema rešenje za ovaj problem a rekao bih da je čest u ovoj tošibinoj seriji. Ima li neko ideju šta uraditi?
Na zalost, mnogi lapovi pate od ovog problema - narocito...
10.10.2010. 22:56
status: user broj poruka: 10997
jeftiniji Fujitsu S i Tosibe. Verovatno zato sto su im losi drajveri za neke op sisteme (recimo, rade perfektno pod nekim Linux-om a pod Winovima jok). Jesi li probao da je aktiviras preko `control panel, scanners/cameras/imaging devices - usb camera`? Mozes da pokusas i sa nekim third party programima (mozda zayebawa Camera Assistant)... - - - - - - - - - - probaj i sa (re)instalacijom DirectX-a, Jave i codec-a (CCCP ili K-lite).
Tortojed, toshiba G50 nije jeftin model nikako, tako da ovaj problem jeste čudan za laptop koji je koštao 1800 evra kad se pojavio... __________________ Scourge of PCBerza
Probao sam sada i tako ali ne prepoznaje device tj. kao da nije instalirana kamera. A Direct X 10 nisam nikad reinstalirao, mada mislim da kad 3DMARK radi bez problema to bi trebalo da je OK. Jel ima negde da skinem taj Toshibin Camera Assistent soft pa da njega reinstaliram. Sve mi se čini da je ovo serijska boljka, bar po onome sa stranih sajtova. Jedno naivno ali neophodno pitanje: ako stavim recovery disk dali ću možda njime nešto postići i hoće li mi on izbrisati servis pack 2 koji sam instalirao tj. vratiti na prvobitni servis pack 1 ???
STOP! Service pack 2 bi mogao da bude eureka! Probaj...
12.10.2010. 03:39
status: user broj poruka: 10997
da instalises SP3 preko postojeceg sistema (ja sam to uradio na nekoliko kompova i nigde nije bilo problema zbog izostanka `clean install-a`). Moguce resenje...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.