Pozz forumasima, drugar me pitao koliko novca moze da dobije za lap iz naslova, kupio ga je novog, koristio par god i doslo vreme je za nesto novo, dakle konfiguracija je sledeca:
Alienware Aurora m9700 17” wide screen LCD 1920x1200 CPU Turion ML44 2XGeForce Go 7900GS 512Mb SLI 2GB memorije 2X100GB 7,200rpm RAID 0 i u extra ocuvanom stanju je, dakle recite neku realnu cenu posto ima vec kupca a ne zna koliko da trazi pozz
Pravo da ti kazem ako dobije 250-300e nek se klepa po usima, govorim iz licnog iskustva. Imas za realativo male pare da uzmes core i5/i3 kompove koji su daleko bolji od tog (Bolji CPU/DDR3/veci hard/ graficka gore dole)
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Jedino sto mi se svidja kod tog laptopa je ekran i rezolucija, ostalo je dosta zastarelo i bilo je aktuelno pre ~5 godina.... Taj procesor niej Dual Core uopste (sto je veliki minus), graficke su neupotrebljive za tu veliku rezoluciju tako da gube smisao, mesta ima malo iako je verovatno brz sa RAID 0, opet je 200GB malo, a mislim da je svima daleko vazniji kapacitet na hard-u od brzine...
Sve u svemu vise od 300 evra ne bih dao pa ni toliko.... Ukratko masina je zastrela i ima kao sto je Valheru rekao daleko boljih laptopova za ne tako puno para.
:: Pravo da ti kazem ako dobije 250-300e nek se klepa po usima, govorim iz licnog iskustva :: Imas za realativo male pare da uzmes core i5/i3 kompove koji su daleko bolji od tog (Bolji CPU/DDR3/veci hard/ graficka gore dole :: :: :: ...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini..... :: ::
Dobro je sto ima pedigre, Alienware je izuzetno cenjena firma, ali sve ostalo na tom lapu je manje-vise zastarelo, mada svidja mi se sto ima SLI, to mu dodje ko neka 8800gts 320mb. Slazem se sa predhodnicima, do 300e moze da uzme (mada samo zbog imena na zapadu bi uzeo i vise). Drugar uzeo toshiba core i5, 4gb ddr3, ati 5730, 500gb hdd nov u radnji za 580e sa garancijom pa ti vidi:)
Zbog i samo zbog kvaliteta izrade, sli setup-a i displeja mozes da trazis koju stotku jura vise nego koliko su moji predhodnici rekli, mada kad bi mogao da uglavis neki dual cpu ako ploca podrzava laptop bi bio bombona i ne bi bio isplatljiv za prodaju mada nikako nije ni sad sa obzirom koliko je placen kao nov, sa druge strane na oglasima traze po 200 eura za neke polovne krsine iz istog perioda iz kog je masina koja se prodaje a bile su 5-8 puta jeftiniji kao novi tako da......... koliko inace dobija kesa za njega tj koliko mu se nudi?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.