Na pomenutom lapu imam Win7 x64 HOME Premium, koji sam uspeo da sredim. Posto je uz lap dosao licenciran OS koji bi trebalo prepeglati, neznam sta mi je ciniti. Na D particiji postoji folder u kome se nalazi HDD recovery tools kome se moze pristupiti na boot-ovanju i krenuti u peglanje (pod pretpostavkom da ce on obrisati C particiju i vratiti W7) 1. Da li ce ga vratiti u stanje u kome sam ga uzeo tj. inicijalna podesavanja ono takozvano preinstalirano stanje bez tragova bilokakvih instalacija ili to radi po principu restore point-a? 2. TOSHIBA je na lap instalirala gomilu svog nekog softvera koji i jeste i nije koristan (iskreno nisam jos stigao sve da procackam zbog posla). Da li ce i taj softver ponovo da se pojavi u originalnim setovanjima ili moram da jurim po njihovom sajtu da sve ponovo utrapim na sistem? 3. Postoji li mogucnost da se sa MS-ovog sajta skine instalacija W7 x64 HOME Premium i pomocu serijskog broja sa nalepnice koja je na podnozju zalepljena izvrsi aktivacija istog? 4. Posto mi gomila programa sa XP-a ne radi moram sad da jurcam ne bih li skinuo x64 verzije istih. Dok to traje postoji li mogucnost da se nekako izvede virtuelni XP u kome ce stari programi raditi bez prelaska na W7 PRO ili Ultimate varijantu koja ima XP compatibility mod?
Uz lap je stigla McAfee verzija nekog net security-a koja istice za dve nedelje znaci leti napolje. Sa MS-ovog sajta sam skinuo neki Security Essentials za koji neznam da li je dovoljan da prati sva sranja tipa trojanci spyware i tako to i to lepo eliminise ili mi treba jos neka zastita u vidu NOD32 i/ili slicnih programa?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.