Na mesto dvd hocu da ubacim drugi hard koji mi je potrebniji inace laptop je think pad nebitno...elem to postoji i zove se Optical Bay Hard Drive i lici na kutijicu sa konektorima koja se ubaci umesto optickog drajva, prodaje firma u USA..pitao sam u dosta domacih firmi al neznaju sta je to...Da li neko ima informaciju da li i gde ima da se kupi kod nas?
stvarno ces to tesko naci kod nas .. verujem da si ti no.1 koji to trazi ... ljudi obicno zamene postojeci hdd za veci kapacitet .. ili uzmu usb-hdd .. manje cimanja i jeftinije ... ako bas zelis dvd-hdd da se napraviti od neispravnog dvd , hdd konektora i 50-tak zica ..
Nazalost i ja mislim da ces to jako tesko kod nas izrckati.Sve se svodi na PCMCIA razne adaptere.Traziop sam adapter za 2.5 na 3.5,stim da je 2.5 muski.Naravno nigde ga nema.Nebih hteo da ti pokazem na sta lici kada sam ga odradio u kucnoj radinosti,katastrofa!Mada lap ne vucem nigde,pa mi i koristi.
Ja sam uzeo najveci pata hard WD od 320 al ovaj koji sam dobio uz laptop je sjajan pa sam mislio da na njega stavim operativni jer em imam externi rack za dvd em ovaj na laptopu zaista malo koristim...taj bay se inastalira jako lako elegantan je nije ni skup oko 28 dol ima sata i pata po volji..al dobro mi ovde smo vec navikli da se snalazimo sa onim sto imamo...samogradnja otpada jer bi izgubio mobilnost,ostaje mi samo da uzdisem kad gledam ponudu i cene na zapadu i ovde kod nas
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.