Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
laptop hp 6720s -udar groma
STRANA 1 OD 1
una-felipe laptop hp 6720s -udar groma 31.07.2010. 21:36 T28448

status: user
broj poruka: 14

Molim pomoc.Pre par dana u blizini moje zgrade je spucao grom.Laptop koji je bio tada ukljucen samo zacvrci i ugasi se.Ne daje nikakve vise znake zivota.Lampica koja svetli kad je prikljucen na adapter vise ne svetli a adapter je ispravan.Sta bi moglo da prvo strada.Ako je maticna ,koliko kosta popravka i da li je uopste isplativa.Ima li kakvu zastitu u sebi-tipa osiguraca ili slicno.Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jovanp MIKROS servis 01.08.2010. 00:35 #234262

broj poruka: 11
Probajte kod njih 011/3033294.
Meni su popravili maticnu plocu,dobio sam 3 meseca garancije.
Veoma su profesionalni i ljubazni.
A i ovlasceni su servis za TOSHIBA,FSC, HTC ....
una-felipe laptop hp 6720s -udar groma 01.08.2010. 11:22 #234301

Veliko hvala za informacije.Jedino mozda nesto reci o velicini para za popravak tj isplativost.

cele1988 ..... 02.08.2010. 17:10 #234619

broj poruka: 1424
koje su im cene....
koliko su tebi uzeli za popravku ploce?!
kako rade diagnostiku kvara?! Jer na licu mesta ili ostavljas laptop kod njih

codeus ... 02.08.2010. 19:03 #234629

broj poruka: 4054

zanimljivo ... da rezimiramo grom nije direktno SPUCAO kablove u tvojoj zgradi ..jer ti power adapter NEBI preziveo .. ali nekim cudom on je ziv a lap mrtav ... to zvuci kao SF film ..EM polje je protutnjalo po zavojnicama i indukovalo previse struje za HP-a .. s obzirom da kalemova ima poprilicno u lapu (sve power sekcije + invertor) ... sprzilo ti se poprilicno SVE .. da postoje osiguraci u lapu ... i to razni na raznim sekcijama ... ali nemas mnogo vajde od njih kad je grom u pitanju ..
pored maticne mozda ti je sprzen i CPU, mem , hdd, dvd, invertor , tft , wifi , tachpad ? , tastatura ? ... to ce znati da ti kaze onaj koji otvori lap ...

pocni da stedis za nov ..

cele1988 .... 02.08.2010. 19:08 #234630

broj poruka: 1424
ja ma problem sa caletovim laptop-om
nece svaki put da se startuje... Upali se on uvek ali nekad nece da upali ekran.... (ne radi na vga isto... ali rade mu FN taster kad stisnem pali i gasi kamericu, to je jedina diodica kako mogu da proverim.) i onda izvadim mu bateriju i ostvim ga tako neznam preko noci i sutra radi... i tako u krug i pocinje da nervira pa sam resio da ga nosim u servis... u pitanju je FS noviji model...

jovanp Re: ..... 02.08.2010. 20:05 #234637

broj poruka: 11

:: koje su im cene...
:: koliko su tebi uzeli za popravku ploce?
:: kako rade diagnostiku kvara?! Jer na licu mesta ili ostavljas laptop kod nji
::
Ostavio sam im laptop i posle 2 dana mi javili da je neispravna maticna ploca tj, graficki cip i cena popravke je bila 80e (3 meseca garancije).To su isto pronasli u ovlascenom servisu ali su mi trazili 380e za novu plocu.Kao to ne moze da se popravi mora cela ploca da se menja.Po preporuci sam otisao u MIKROS i prezadovoljan sam.evo vec godinu dana radi bez problema. ::
::
una-felipe lape-tope-lape-tope 03.08.2010. 14:30 #234819

Posto nije stradao adapter za napajanje ,jedino je elektricitet mogao kablom od modema do laptopa,ali cudno nije stradao ni kablovski modem.Zvao sam servis ,kazu moze biti svasta.Ne svidja mi se sto laptop ostaje kod njih 7-10 dana,kao prebukirani su.A ja trebam protegnuti noge iz R.Srpke.Ali sta cu.Razmisljao sam se o kupovini polovnog istog kome je recimo crko monitor pa da prebacim sa mog,ali ne znam koliko je to pametno.Sobzirom da za takve traze po 200 eur.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs