Problem se ogleda u tome sto kada pokusam posle startup HP screen-a stoji. E sad, izgleda da negde vuce struju, pa se pregreva, ali sa butabilni disk sa XP-om se dize i sve drajvre mogu da pokrenem i da radi sa disk, pa sve prekopiram u memoriju i radi. I ne greje se, kao kad je bio ukljucen winxp sa HDD-a. Testirao sam i HDD, RAM CPU, wireless, modem, graficku i sve prolazi testove, ali kad pokusam da butujem sa HDD-a, nisam u mogucnosti. Servis PC imas li ideju ili neko? P.S Ako je naponska sekcija, kako onda da se dize sa disk, a nece sa isptavnog HDD-a? operator
Mislio sam da je i kabl od hdd-a i zamnio sam ga, ali izgleda da nije ni to. To sam zaboravio da napomenem. I da ne mogu doci do trenutka za instalaciju XP-a, inace bih ga instalirao ponovo na hdd. Jedino, ako je na ploci otisao kontroler, pa kad se zagrije da prestane da radi. Nista drugo mi vise ne pada na pamet. Poceo sam i da upam, ali nemam ideju. operator
Jel HDD IDE ili SATA? Ukoliko imaš ide disk, isključi ga, pa probaj sa SATA diskom. Takođe, šta ti kaže DPS test iz BIOS-a za HDD?
Da li možda instaliraš XP sa originalnog diska koji je dolazio uz 530-cu. Ukoliko da, on je meni radio samo sa IDE diskovima, pošto su te mašine dolazile sa IDE diskovima. Kada sam probao instalaciju na SATA, blokirao je.
Drugi CD-ovi sa kojih inače instaliram Win XP normalno su radili i sa IDE i sa SATA diskovima, bez dodatnih drajvera (D530 ima samo IDE mod za SATA diskove).
Da nekome skratim muke. Istopila se naponska sekcija i pretvorila u kasu. Odlemljeno, zalemljena nova i radi. Low level format hdd i nema problema. operator
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.