Pozz svima,verovatno je tema bila 1000 puta, ali ne mogu da nadjem pretragom. Enivej, kao sto naslov govori, voleo bih ideju za neki programcic koji radi ovo. U pitanju je stari lap-top, koji bih da rivajvujem, cak sta vise solidna masina, niko ga nije koristio par godina, a ja sam ga nasao u nekoj kutiji. Na svu tu srecu, ono sto je malo pokvarilo utisak je to da mu dvd-rwne radi, a to ne bih sad da menjam. Probao sam da koristim neki `USB multiboot 10` i izbacuje mi error `File$win_nt$.~bt\biosinfo.inf could not be loaded. The error code is 10. Setup cannot continue. Press any key to exit` pre nego pocnem instalaciju.
Ja sam vise za neku Linux live distribuciju tipa Knoppix, ako je vec laptop stariji, xp definitivno nije za usb. ___________________________________________________________ Ave Yersinia Pestis
Skinuo sam oba live Knopixx-a i cd i dvd. Cd sam probao na nekoj starijoj chetvorci i nije mogao da se uchita dok se na novoj mashini uchitao i svidja mi se shto odmah moze da se jashe po netu. Koja je razlika izmedju cd i dvd izdananja? Pretpostavljam da dvd ima vishe programa u sebi? Kako da se to stavi na usb flash?
:: Ja sam vise za neku Linux live distribuciju tipa Knoppix, ako je vec laptop stariji, xp definitivno nije za usb :: __________________________________________________________ :: Ave Yersinia Pestis :: :: https://www.quakelive.co :: ::
Laptop nije bas mnogo star, nego je sestra, pre nego je otisla u USA, odustala od tog laptopa, posto je mislila da je crkao. To je Fujitsu Siemens, neki dual core na 2.0... Sad hocu da ga dam devojci, a buduci da ona zna da radi samo na XP i da je ne zanima ni u 7 da nauci da radi, moram pronaci nacin da joj to sredim... Zato mi je USB jedina varijanta. Pozz
A Bootable USB 0.9.5.471 ili HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8
:: Pozz svima,verovatno je tema bila 1000 puta, ali ne mogu da nadjem pretragom. Enivej, kao sto naslov govori, voleo bih ideju za neki programcic koji radi ovo. U pitanju je stari lap-top, koji bih da rivajvujem, cak sta vise solidna masina, niko ga nije koristio par godina, a ja sam ga nasao u nekoj kutiji. Na svu tu srecu, ono sto je malo pokvarilo utisak je to da mu dvd-rwne radi, a to ne bih sad da menjam. Probao sam da koristim neki `USB multiboot 10` i izbacuje mi error `File$win_nt$.~bt\biosinfo.inf could not be loaded. The error code is 10. Setup cannot continue. Press any key to exit` pre nego pocnem instalaciju :: :: `fala unapred
@Jebivetar `The DVD includes programs such as OpenOffice.org, Abiword, The Gimp, Konqueror, Mozilla, Apache, PHP, MySQL and hundreds of other quality open source programs.` Sta ti pise u potpisu?
Naravno da ne,starije krsine to ne mogu,nije se mislilo na to,niti je bio USB stick nekakav standard u to vreme... Ja te ne kontam bas najbolje-da li ti hoces da instalises win sa USB-a?Ako je tako,onda nemas problema.Javi,pa cu ti dati link kako to da uradis bez problema.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Nesto se mislim... Da li je moguce da ne moze svaki racunar da bootuje sa usb-a???
Evo link ako nekoga zanima. Ovo je jedini nacin koji mi nije prijavio nekakav error. Instalirao xp, programe, podesio i sredio sve. Hvala svima. Pozz
@gilopile: To da nece da bootuje sa sticka je samo bila moja pretpostavka, zato sto nikako nisam mogao da pokrenem boot, a znam da sam kada sam pre x godina instalirao par puta neke laptopove imao problem pri bootu sa diska, pa sam morao i bios da flashujem, cak i kada je ta opcija postojala na startupu. Ovo sa postavljenog linka je bio jedini od 15 isprobanih nacina da pokrenem i zavrsim instalaciju. Racunar je FS Amilo Li 3710... Realno, steta da se baci .)
Super ako si resio problem.Ma de da se baci,laptop je bombonica,ma samo da te vidim da si ga negde zafrljacio,odrah te od batina:) Pozz
P.s.:Jesi li video iznad da sam ti dao taj link?
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: http://www.liliputing.com/2008/04/install-windows-xp-on-mini-note-usb.htm :: :: Evo link ako nekoga zanima. Ovo je jedini nacin koji mi nije prijavio nekakav error. Instalirao xp, programe, podesio i sredio sve. Hvala svima. Poz :: :: @gilopile: To da nece da bootuje sa sticka je samo bila moja pretpostavka, zato sto nikako nisam mogao da pokrenem boot, a znam da sam kada sam pre x godina instalirao par puta neke laptopove imao problem pri bootu sa diska, pa sam morao i bios da flashujem, cak i kada je ta opcija postojala na startupu. Ovo sa postavljenog linka je bio jedini od 15 isprobanih nacina da pokrenem i zavrsim instalaciju. Racunar je FS Amilo Li 3710... Realno, steta da se baci .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.