Dobio sam nov laptop, na poklon i s*ebao ga u startu... Bio je FREEDOS, sada vise nije ni to... Formatirao sam hdd i ostao samo na BIOS - u, a prethodno nikako nisam mogao da instaliram XP,a imam dva cd... Kako da vratim dos, sada mi traži neki flopy fazon,a ne znam samo gde da `metnem` taj flopy disk... Molim za ogromnu pomoc!!! Unapred veoma zahvalan...
:: :: Dobio sam nov laptop, na poklon i s*ebao ga u startu... Bio je FREEDOS, sada vise nije ni to... Formatirao sam hdd i ostao samo na BIOS - u, a prethodno nikako nisam mogao da instaliram XP,a imam dva cd... Kako da vratim dos, sada mi traži neki flopy fazon,a ne znam samo gde da `metnem` taj flopy disk... Molim za ogromnu pomoc!!! Unapred veoma zahvalan...
Ne znam ja skoro nista o ovom laptopu, dobio sam go od grada Beograda, bez garancije, bez i čega i danas me prca ceo dan! Prvo nisam mogao u biosu da namstim da se bootuje sa cd, a kad kao nesto probam, onda krene, pojavi mi se plavi ekran i kao krene da očitava informacije sa cd-a. Posle 3- 4 minuta, piše SETUP IS LOADING WINDOWS, na taj neki fazon i odjednom padne... Pojavi se onaj plavi ekran,kako se vec zove, ekran smrti ili kako vec,nemam pojma... I ja kao da ispadenm pametan, odem u dos i formatiram C i sad mi lepo traži neki flopy! A ja nemam ni flopy rom fazon... I pritom,ne znam kome da se obratim,jer nemam garantni list...
Jel neko zna neki najjednostavniji program koji se instalira,a služi za dobijanje informacija o konfiguraciji, tj. da mogu da utvrdim koju matičnu imam,koju grafičku,da znam koje drajvere da skidam i instaliram,jer sam samo dobio drajvere za win 7,a imam xp pro, sp2?!
Raicu, pre nego da krenem da smaram,želim stvarno da ti se zahvalim,jer si me spasio za sve pare... Posle par drajvera, pojavljuje se vise vrsta drajvera... Neki su, npr. za video i ima INTEL-ovi driveri i imaju NVIDIA drajveri, za WLAN imaju INTELovi i BROADCOM drajveri, ne znam koje da skinem... Jel možeš da mi pomogneš u odabiru istih?!
:: Raicu, pre nego da krenem da smaram,želim stvarno da ti se zahvalim,jer si me spasio za sve pare.. :: Posle par drajvera, pojavljuje se vise vrsta drajvera... Neki su, npr. za video i ima INTEL-ovi driveri i imaju NVIDIA drajveri, za WLAN imaju INTELovi i BROADCOM drajveri, ne znam koje da skinem... Jel možeš da mi pomogneš u odabiru istih?!
Verovatno su stavili više vrsta drajvera zato što prave taj model laptopa u više varijanti, tu može da ti pomogne everest, bar da vidiš da li je grafika intel ili nvidia, za ethernet imaš samo broadcomm, za wireless probaj prvo broadcomm pa ako ne bude htelo stavi intel i.t.d
Možeš da ignorišeš touchpad driver, stavi samo chipset, video, sound, ethernet, wireless i camera. Bluetooth i card reader ako ti trebaju a ostalo možeš i da ignorišeš
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Isti link mi jedao i raic, ali ne znam koji konkretno za video da skinem, da li da skinem NVIDIA za xp, ili da skinem INTEL za xp, to meni nije jasno... btw, hvala na odgovoru...
:: Evo odavde skidaj redom pa instalisi.Obrati paznju za koji OS skidas drajvere :: :: http://consumersupport.lenovo.com/us/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=60015 :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: Raicu, pre nego da krenem da smaram,želim stvarno da ti se zahvalim,jer si me spasio za sve pare.. :: :: Posle par drajvera, pojavljuje se vise vrsta drajvera... Neki su, npr. za video i ima INTEL-ovi driveri i imaju NVIDIA drajveri, za WLAN imaju INTELovi i BROADCOM drajveri, ne znam koje da skinem... Jel možeš da mi pomogneš u odabiru istih?!
:: Verovatno su stavili više vrsta drajvera zato što prave taj model laptopa u više varijanti, tu može da ti pomogne everest, bar da vidiš da li je grafika intel ili nvidia, za ethernet imaš samo broadcomm, za wireless probaj prvo broadcomm pa ako ne bude htelo stavi intel i.t. :: :: Možeš da ignorišeš touchpad driver, stavi samo chipset, video, sound, ethernet, wireless i camera. Bluetooth i card reader ako ti trebaju a ostalo možeš i da ignoriše :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Jbg ne vidoh,sad se probudih:)Tesko da ce ti i everest pomoci,jednostavno ne moze da ti kaze koji hardver imas,jer prikazuje na osnovu drajvera.Imas dve opcije,pa idi na 50/50,ne mozes nista zeznuti.Onaj koji bude odgovarao,prihvatice ga lap i gotovo.
P.S.Uvek idi prvo na onaj koji mislis da ne odgovara,pa onda suprotno od toga i pogodices ga iz 2. puta,100% sam siguran:))
desni klik na My Computer pa properties pa idi na hardware-device manager, pa onda: desni klik na nepoznati hardware-properties-details i u padajucem meniju stavi HARDWARE IDS procitaj kod koji pise i kucaj u googlu pa ces da vidis koji je uredjaj evo NPR http://i49.tinypic.com/2labsw8.png
i radi bez problema sa WIN7 32-bit, CD koji sam dobio uz njega je sa drajverima za Win7, sa XP nisam imao hrabrosti da se zezam i za sada sam sretan korisnik istog. Ima ga u dve verzije sa dve razlicite graficke karte: GT105 i GT210 a ostalo im je isto....
Hvala za tu informaciju,da priznam nisam znao da postoji,a ne da je potrebna,nego... Danima sam se patio oko unknown device i sada sam zahvajuljuci tebi skontao da me ebava HDMI audio driver i pretupao sam ga napokon:)Ne koristim HDMI audio,ali me je kopkalo sta je.Ne volim da mi se zuti u devajsu,pa to ti je.
e bas mi milo em drago sto pomogoh, za sada mi se nije desilo da mi google me izbaci o cemu se radi, nekad bude samo nekoliko rezultata ali opet pomogne
:: Hvala za tu informaciju,da priznam nisam znao da postoji,a ne da je potrebna,nego.. :: Danima sam se patio oko unknown device i sada sam zahvajuljuci tebi skontao da me ebava HDMI audio driver i pretupao sam ga napokon:)Ne koristim HDMI audio,ali me je kopkalo sta je.Ne volim da mi se zuti u devajsu,pa to ti je :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: desni klik na My Computer pa properties pa idi na hardware-device manager, pa onda: desni klik na nepoznati hardware-properties-details i u padajucem meniju stavi HARDWARE IDS procitaj kod koji pise i kucaj u googlu pa ces da vidis koji je uredjaj evo NPR http://i49.tinypic.com/2labsw8.pn :: :: :: :: ALLMIGHTY NVIDIA :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: :: :: :: ::
Ni tamo ni `vamo... Ni 24h ga ne posedujem,a ponovo je počeo da me prca... Naime, kada ga gasim, uopšte neće da mi se ugasi do kraja, nego se pojavi regularni plavi ekran sa natpisom da se shuting down-ira i tako stoji, sve dok mu ne izvadim bateriju... Isto tako, kada završim sa radom i preklopim ga, pojavi se plavi ekran sa natpisom da ide na stand by i tako ostaje i bleji i zabaguje, dok mu ne izvadim bateriju... Nema teoretske sanse da ga ponovo aktiviram za rad!!! Stvarno ne znam koji mu je moj?!
nemam kod sebe7, a ne znam ni ko ima... btw, navikao sam da furam xp,nekako mi je prijatniji... ne svidjaju mi se ovi `noviji`, nekako su mi nafuraniji, ja sam staromodan tip :)))))
jel mogu ja nekako da proemnim samo sp, da ne moram da instaliram sve ponovo?!
:: Ako si stavio sp2 nije ni čudo da ima problema, stavi bar sp3 ako već nećeš sedmic :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.