Drugar je menjao lozinku na laptopu, i kao novu je ukucao enter, mislim ne slovima nego je samo lupio enter, save changes & exit setup, sistem je poceo da se dize i tu zaglavio, znaci nije se podigao.
Probali smo da ga resetujemo, staru lozinku, samo enter, znaci posle paljenja samo trazi lozinku u biosu i to je to.
Sad da je desktop resetovao bih neke jumpere i sve bi bilo ok ali sta da radim sa laptopom. U pitanju je fujitsu siemens esprimo mobile v5535.
Drzali smo ga iskljucenog i bez glavne baterije duze vreme. Verovatno postoji na ploci unutra druga specijalno za bios. U uputstvu nema nista o drugoj bateriji ili resetovanju biosa pomocu jumpera. Mislim verovatno bismo za to trebali da otvorimo lap jel tako?
ubacis hirens i imas tool clear cmos !, ako ti se ne bootuje skini mu hard disk onda ce morati da ide na cd rom.
Ovo je po meni lakse nego da otvaras lap top i da mu trazis bateriju koja lako moze da bude duboko zavucena. ( to mi se desilo na nekom athena notebook, bila baterija ispod maticne koja je morala da se izvadi !)
ako si na laptopu setovao pasvord u biosu nazalost mozes samo da se obratis strucnim ljudima kji to rade znaci flashovanje biosa sa cmosom .imas na oglasima pc berze puno njih pogledaj.i nemoj se dati paliti laptopovi danasnje generacije nemaju baterije za cuvanje biosa itd nego se sve to cuva na atmelovom cipu bez struje.ihhh kada se setim vremena i prica da ga stavis u frizider.
http://www.megaupload.com/?d=HJS90CEL =============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
Prvo nije hteo da prihvati ni jedan disk. Ni win, ni hiren, ni memtest, samo trazi lozinku.
Nakon sto smo resetovali bateriju, nije vise trazio lozinku, al je zato pri pokusaju boota sa harda izbacivao crni ekran. Bar prihvata diskove. Popodne cu da ga zovem da vidim da li je uspesno reinstalirao win.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.