Poslednje dve nedelje planiram da kupim novi laptop, pa me interesuje zasto su oni sa amd procesorima skuplji, kad je na svim testovima intel bolji (brzi za istu cenu, manje se greje i jos jeftiniji). Npr. modeli sa T4400 su jeftiniji svi redom od onih sa M320 / M520 procesorom, a na passmark testovima su malo i jaci? Pozdrav
Baš to, usput, radi se o novim modelima, a to nešto znači u cenovnom rangu, drugo, sa Intelom možeš da igraš džepni bilijar, samo će ti zimi biti toplo za ruke i ostali pribor ako lap držiš u krilu, dok čak i sa integrisanom AMD-ATI grafuljom, može da se odigra more starijih naslova, praktično za `džabe` ili, za tu malu razliku u ceni koju si uočio. Osim u dužini trajanja baterije, te razlike u benchmark programima, uglavnom neće videti niko, slični su procesori..... to je ipak kategorija za desktop ili mnogo skuplje modele.
:: Baš to, usput, radi se o novim modelima, a to nešto znači u cenovnom rangu, drugo, sa Intelom možeš da igraš džepni bilijar, samo će ti zimi biti toplo za ruke i ostali pribor ako lap držiš u krilu, dok čak i sa integrisanom AMD-ATI grafuljom, može da se odigra more starijih naslova, praktično za `džabe` ili, za tu malu razliku u ceni koju si uočio. Osim u dužini trajanja baterije, te razlike u benchmark programima, uglavnom neće videti niko, slični su procesori..... to je ipak kategorija za desktop ili mnogo skuplje modele :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: Ne bi se ja baš složio sa tim,mada imam lap top sa Intelom ,a više u desk topu volim AM ::
Ok, primetio sam da su svi ispljuvali tu 4500graficku. A i neko vreme sam radio na HD3200 i bio sam zadovoljan, pa sam mislio da je ova sa njom u rangu. A u svakom slucaju probacu da nadjem nesto sa ATI4570
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.