imam veliku delimu sta kupiti, izmedju 2 modela (u naslovu teme) ili cak mozda i neki treci, ukoliko mi predlozite.
Dakle, interesuju me netbook-ovi (laptopovi ili pod sta vec spadaju) dijagonale 10 inca, sa snaznom autonomijom baterije (recimo 6-tocelijske), a da cena ne prelazi nekih 35 000 dinara.
Dva modela, su cini mi se, best buy u ovom momentu: 1. asus 1005 pe Procesor: Intel® Atom™ N450: 1.66 GHz, 533 MHz FSB, 512KB L2 Memorija: 2 GB DDR2 667 MHz Ekran: 10,1`` WSVGA, 1024x600, ColorShine Grafika: Intel GMA 950 hard disk: 250 GB SATA, 5400 o/min Hitachi povezivanje: Gigabit LAN WLAN 802.11b/g Interfejsi: VGA, 3xUSB 2.0, MMC/SD(SDHC) Card reader Video kamera 0,3 MP Baterija: 6-cell 4400 mAh Dimenzije: 262 x 178 x 26 -36 mm Težina: 1,27 kg OS: Windows 7 Starter
Cena ova dva navedena modela je slicna (oko 30.000). Asusov model je gotovo nemoguce naci u bg-u, zvao sam sve vece prodavnice, dilere i distributere.
Na jedite jade uspeh da pronadjem jedan model sa 6-celijskom baterijom (ali slabija varijanta, dakle ne od 63Wh nego od 44Wh) i to navodno su greskom zamenili beli poklopac baterije sa crnom verzijom laptopa. Ne mogu da nadju kupca kome su prodali belu verziju, pa je to tako ostalo. Naravno, kad je vec to tako, izasli bi mi u susret u smislu 5% popusta.
Model Msi nisam imao prilike da nesto pogledam detaljnije. Slicna je konfiguracija, s tim da je autonomija baterije nesto losija.
ovde imas MSI sa taj sa 3-cell baterijom i vidim da gura 3+h sa 60% ekrna i WIFI on, sa 6-cell ce sigurno moci da izvuce 5h!? Imas tu lepu tabelu koliko koji h moze da izdrzi sa jednim punjenjem
Tako da sam vise za asusov model. Pitanje je da li pazariti netbook koji ima zamenjenu bateriju (nov?) za samo 5% popusta? Mislim da bi neki minimum bio barem 10%....
vidi koji ti je lepsi, koji manje krcka i ostalo vidi ih uzivo. Koliko se secam neki asus-i nemaju izmenjuvu bateriju, ovaj tvoj ima.... Ako ti se svidja asus (meni se vise svidja msi tastatura :D ali me nervira glosy) uzmi taj sa belom baterijom i trazi bar 10-15% bas te briga to niko nece kupiti 100%! ! ! Ti lepo uzmes crni notebook i crni sprej i ofarbas tu bateriju i kraj price, ako ti smeta sto je bela
Pogledao sam oba modela koje ste naveli i hp i dell-ov, gledajuci na prvi pogled imaju 1gb rama manje, i dosta losiju bateriju (sudeci po testovima) + oko 5 000 din vise. Neko ce reci da su ipak jace kompanije od asus-a naravno, ali realno je 1005pe jaci i po autonomiji i po konfiguraciji?
2GB uvek mozes dodati, a baterija u dellu traje do 7 sati, sto je sasvim dovoljno. Taj asus ili msi ne verujem da mogu duze da drze. Dell uz rezoluciju od 1366x768 moze da pusti HD snimke.
___________________________________________________________ ...Glory Of Cyrodiil...
evo bas jusrim po netu informaice o tom dellu. Ima jaku bateriju, ali ipak malo slabija od asusa. I nikako da nadjem podatak o pomenutoj rezoluciji. Uglavnom se pominje ona standardna 1024 x600?
Tu se naglasava ako sam dobro razumeo neka opciona mogucnost jedne ili druge rezolucije ( LCD Display 10.1 inch WSVGA TrueLifeTM (1024 x 600) (available on selected configurations) 10.1 inch HD TrueLifeTM (1366 x 768) (available on selected configurations) )
Uglavnom, sve shopove koje sam danas obisao, imali su uredno nalepnicu na sebi, na kojoj pise rezolucija 1024 x 600.... (da ne kacim sad sajtove i reklamiram pomenute).
Sa tom rezolucijom, moram da priznam da je taj dell dobra kupovina, posebno ako se uzme u obzir garancija od 3 god.
Video sam i MSi u135, jako lepa tastatura i dizajn, i 2 godine garancija.
Asus i dalje 1 godina, ali generalno najjaca konfa, i nema ga nigde :(
Gigatron? na njihovom sajtu stoji veca rezolucija. Ma u Srbiji ako hoces da kupis nesto sto nije `mainstream` ili ga neces naci ili ces ga platiti papreno mnogo... bless us all!
Edit: to ti je po sistemu, sta srbin zna...bitno da je laptop. ___________________________________________________________ ...Glory Of Cyrodiil...
Zasto ljudi imate obicaj da postavite previse laka pitanja, ja razumem da nije strasno ne znati, ali `ne izguglati` je vec druga stvar. Da si pogledao specifikacije 5-6 modela video bi da imaju. Obicno je to vga, a kod boljih (citaj skupljih) je hdmi.
edit: sta ti pise u potpisu? ___________________________________________________________ ...Glory Of Cyrodiil...
pa zashto oda sluzi ovaj forum, i zashto uopshte postujesh. Sledeci ko bude guglao `nashe` stranice pronaci ce moje pitanje i tvoj odgovor. Neka mi neko kaze, da ne guglam, kako se instalira sistem na netbook poshto nema optichki uredjaj? Nemam eksterni, nije valjda da mora sa usb flashom?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.