Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
problem sa laptopom
STRANA 1 OD 1
mica69 problem sa laptopom 27.11.2006. 00:54 T2699

status: user
broj poruka: 5
Imam HP pavilion ZV5200 koji je do juce radio kao sat , ali kada sam danas hteo da ga upalim ...
Upalio se on bez problema , i sve na ekranu ima samo nigde osvetljenja , nego se sve vidi pod jakim svetlom , a backlight kao da ne postoji . Kada ga ukacim na klasican monitor sve je na njemu ok , ali na ovom pd laptopa je i dalje tamno . Nije osvetljenje na minimumu !
Treba mi pomoc ili savet za dobar servis za HP-a ! Hvala !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Diabolique ... 27.11.2006. 01:18 #10139

broj poruka: 205
I ako ih ne volim, moram da ti preporucim Comtrade
mrlja vidi se slika u pozdaini .. 27.11.2006. 10:20 #10144

broj poruka: 299

imash jedan prekidach .. ne znam gde je na tvom notebook-u, ali on je zaduzen za paljenje i gashenje ekrana... on je verovatno zaglavio...
nadji koji je i chachni ga i gledaj kako si veliki serviser ....
:)))
grabun Re: vidi se slika u pozdaini .. 27.11.2006. 18:41 #10154

broj poruka: 105

::
:: imash jedan prekidach .. ne znam gde je na tvom notebook-u, ali on je zaduzen za paljenje i gashenje ekrana... on je verovatno zaglavio..
:: nadji koji je i chachni ga i gledaj kako si veliki serviser ...
:: :))

Glupost
Naravno da nije tako jednostavan problem, no je riknuo ekran. Drugaru su taj problem resili za nekih 30-ak evrica, cini mi se u sampro-u. Crkla je lampa i zato nemas pozadinsko osvetljenje.
mrlja Re: Re: vidi se slika u pozdaini .. 28.11.2006. 15:16 #10188

broj poruka: 299

:: Glupos
:: Naravno da nije tako jednostavan problem, no je riknuo ekran. Drugaru su taj problem resili za nekih 30-ak evrica, cini mi se u sampro-u. Crkla je lampa i zato nemas pozadinsko osvetljenje

xaxaxaxaxaxxa ....
a sta ako jeste tako jednostavan???
vec su mi donosili nekolicinu lap-topova sa bash tim problemom...
vidi se sve na display-u, ali nema osvetljenja...
c c c c ...
kako je lako nakucati gloopost i uputiti u servis... gde mu mogu naprichati da su mu zamenili lampu (a mozda chak i display.. kao sto su jednom rekli kojem sam "uklonio problem"... imatjemo diplay za 15 dana, mora da se menja, ali su choveku trebali podaci sa kompa pa doshao do mene) i slichno... i uraditi bash ovo sto sam napisao (eventualno i podmazati prekidach da ne zapinje...)

sve u svemu ... josh jedan grabun ....

ako ovo besplatno obaveshtenje ne upali ... onda nosi u servis...
comline HP invertori 16.02.2007. 00:47 #12327

broj poruka: 6
Nazalost kod HP i ACER lap top masina visokonaponski invertor se enormno greje, i dolazi do pregorevanja izlaznog FET-tranzistora, i nestaje pozadinsko osvetljenje.Tu nista ne pomaze sem menjaze samog invertora. 10 godina popravljamo lap top racunare, ali nikad nismo imali neonku da je pregorela,sem da nije pukla na neki nacin.Ali pre ce da pukne sam displaj zbog same pozicije neonke,koja se maltene nalazi ispod samog displeja.Dok su invertori uvuceni u plasticnu kutijicu a ne retko prelepljeni folijom.Nema termickog odvodjenja, pa otud i problem. Ako te interesuje gde smo zovi na 32-87-077.Dijagnoza te nista ne kosta:) Pozzzz...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs