Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Pomoc
STRANA 1 OD 1
simke000 Pomoc 19.05.2010. 22:03 T26913

status: user
broj poruka: 504
Ne zman da li je ova tema bila ,ali mi je hitno pa ako hocete,pomozite.
Naime,cerki sam juce kupio Sony vaio i uz njega nisam dobio ni jedan disk.Niti OS niti drivere.
Kupljen je ovde u Nemackoj u radnji sve po PS-u.Komp ima OS WIN 7.Ja zelim da isti OS onstaliram i na moj komp.kako da resim da snimim disk sa os za moj drugi komp.Pozdrav i hvala.!
Simke
Valjevo u srcu!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk Pomoc..... 19.05.2010. 22:11 #215198

broj poruka: 1541

Moraces sam da nabavis nekako Win 7 i drajvere....
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 19.05.2010. 22:29 #215202

broj poruka: 2270
Iz neke od popularnih internet prodavnica. Npr. odavde:

http://apps.katz.cd/download/5723990/App/Windows-7-Ultimate-Edition-Activated-x64-x86/

Samo požuri, linkovi sa win7 se brzo ukidaju.

simke000 Re: re 19.05.2010. 22:36 #215203

broj poruka: 504
Takva `kupovina` me ne interesuje.ne znam da li ste me razumeli.imam OS WIN 7 u kompu(lap topu) ali ga nisam dobio sa kompom(kupljen u SATURNU u Nemackoj).
Da li ima negde skriven da se nareze iz kompa??
Simke
Valjevo u srcu!!

:: Iz neke od popularnih internet prodavnica. Npr. odavde
::
:: http://apps.katz.cd/download/5723990/App/Windows-7-Ultimate-Edition-Activated-x64-x86
:: Samo požuri, linkovi sa win7 se brzo ukidaju
Danijelk ..... 19.05.2010. 22:43 #215205

broj poruka: 1541

Verovatno nema, jedino ako ti nije prebacen na hdd u nekom obliku, iso, img i slicno... Pregledaj komp pa ces videti. Ako te ne interesuje `onakva` kupovina onda pazari original Win 7, mada ne vidim razlog sto ne bi obavio `kupovinu` s neta....

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 19.05.2010. 22:47 #215209

broj poruka: 2270
Brine te legalnost? Ukoliko OS na laptopu nema neku specijalnu licencu (teško) onda je njegovo instaliranje na dva compa isto nelegalno kao i da si `kupio` u prodavnici. Ako baš insistiraš, možeš da probaš da napraviš image sistemske particije laptopa (npr. acronis true image) i mountuješ na sistemsku particiju tvog diska. Postoji izvesna verovatnoća da će to uspeti ako OS uspe sam da se prekonfiguriše. Čak i ako uspe računaj na probleme sa aktivacijom - ne može ista kopija wina biti akrivirana na 2 različita računara istovremeno (a legalne kopije stalno proveravaju aktivaciju čim su na Netu).

saxija re 19.05.2010. 22:52 #215213

broj poruka: 4016
to ti je isto nelegalno, a inace se na lapu nalazi skrivena particija na kojoj je windows, u prirucniku ako si ga dobio a mora da jesi pise kako se radi sistem recovery tj prilikom bootovanja se pritisne neki taster i sam lap podigne sistem sa sve driverima, davno je prosla fora sa CDom

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

Mortificat ... 19.05.2010. 23:01 #215215

broj poruka: 3519
Male su šanse da ti uspe to sa Acronis-om, ali ti probaj, svejedno imaćeš problem sa aktivacijom.

Be the change you want to see in the world.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs