Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
pomoc oko kupovine lap topa
STRANA 1 OD 1
EREMIC pomoc oko kupovine lap topa 19.05.2010. 17:09 T26900

status: user
broj poruka: 168

Resio sam da kupim lap top i izbor se suzio (zbog budzeta) na

LENOVO G550 C2D T6600

opis procesora Intel® Core™2 Duo Processor T6600 Brzina: 2.2 GHz, FSB: 800MHz, Kes memorija:2MB L2
opis grafičke nVidia GeForce G210M HyperMemory tehnologija sa 512MB sopstvene memorije, maksimalna graficka memorija koristeci HyperMemory tehnologiju 1790MB sa instaliranih 4GB sistemske memorije
memorija 3GB
opis memorije 3GB (2GB + 1GB) DDR3 1066MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 8GB SDRAM
hard disk 320GB
opis hard diska Kapacitet : 320GB ,sertifikat : S.M.A.R.T. rotacija diska : 5,400 rpm
optički uredjaj DVD-RW
optički uredjaj opis DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer

ILI

ACER Aspire 5732ZG-444G50Mn

ekran 15.6``
opis ekrana 15.6` WXGA HD LED BrightView ekran Rezolucija: 1366 x 768 piksela
procesor Intel
tip procesora Intel Dual Core
opis procesora Intel® Pentium® Dual Core Processor T4400 Brzina: 2.2 GHz, FSB: 800MHz, Kes memorija:1MB L2
grafička ATI
opis grafičke ATI Mobility Radeon HD 4570 sa 512MB sopstvene memorije, podrska za HyperMemory tehnologiju (do 2303 MB totalne graficke memorije deljene koristeci HyperMemory tehnologiju sa 4 GB instalirane sistemske memorije)
memorija 4GB
opis memorije 4GB (2GB + 2GB) DDR3 1066 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 4GB SDRAM
hard disk 500GB
opis hard diska Kapacitet : 500 GB ,sertifikat : S.M.A.R.T. rotacija diska : 5,400 rpm
optički uredjaj DVD-RW
optički uredjaj opis DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer

sTA JE I DA LI JE PAMETNO OVO UZIMATI P.
CINI MI SE DA SU OVE DVA ZA TE PARE NAJBOLJI ALI SAM SE UVERIO DA OVDE NA PC BERZI MOZE DA SE DOBIJE DOSTA KORISNIH SAVETA PA AKO VAM NIJE TESKO POMOZITE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk Lenovo... 19.05.2010. 17:22 #215092

broj poruka: 1541
Ja bi uzeo Lenovo, mada ni taj Acer nije los. Vidi gde je veca garancija pa uzmi taj. Lenovo s jedne strane ima brzi CPU i nesto veci kvalitet izrade, dok Acer s druge strane ima vise RAM-a (4 gb naspram 3) i veci HDD. Oba su dobra tako da gledaj garanciju...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 19.05.2010. 18:29 #215110

broj poruka: 4016
sa lonovom se nisam sustretao ali imam ovaj ACER i radi godinu ipo bez problema, jako sam zadovoljan

http://www.laptopspirit.fr/wp-content/uploads/new/acer-aspire-5930g-nbc.jpg

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

Stasha Kupio sam lenovo... 19.05.2010. 19:32 #215127

broj poruka: 76

...pre par dana. Bio je na akciji u G....... Ima manje memorije od ACER-a (3GB), mada mislim da to nije malo za OS. Grafika mu je malo slabija (ništa strašno, nisam ga ni uzeo zbog igrica, mada možeš da odigraš dosta stvari na oba). Garancija je godinu dana, s mogućnošću da dokupiš još jednu godinu.
Šta da kažem, ... laptop je super. Kvalitet je na zavidnom nivou, tastatura sjajna (odvojen numerički deo), ima ulaze/izlaze za puno toga, Monitor je odličan. završnica je piano. Sivkast je s tankim crnim linijicama, ma strava. Baterija traje 1h/2h, u zavisnosti da li je uključen WiFi. Za ono što meni lično treba je više nego ok.
Ne znam za šta ti treba, ali mi se čini (po specifikaciji), da su slični po performansama, tako da je mala šansa da `promašiš`.
Pozdrav!

EREMIC KUPLJENO 19.05.2010. 20:45 #215161

broj poruka: 168

HVALA !!!!!!
Kupljen je LENOVO
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs