Pozdrav svima, treba mi savet u vezi sa kupovinom laptopa... Treba mi nesto brzo za rad (ne igram igrice ali mi cesto radi mnooogo aplikacija istovremeno), pa bih 4GB memorije... Minimum 320 giga harda, ako moze 500 idealno. Cena izmedju 500 i recimo 570 evra...
Bilo bi super ako bi imao instaliran win 7, posto ne bih da se cimam sa piratskim windowsom po engleskoj (putujem u septembru na duze), i uopste sada sa instaliranjem windowsa, ali su mi rekli da to preko grane i nije toliki problem imati piratski OS...
Zeleo sam Dell, smatrajuci ga kvalutetnom markom ali mi je u poslednje vreme nekoliko ljudi reklo da Dell laptopovi koji dolaze kod nas nisu ni priblizno ono sto bi originalno trebalo da predstavljaju... dok su navodno Toshibe proizvedene za region `prave`. S druge strane, znam da je i Toshiba OK, ali ne znam mnogo o iskustvima ljudi sa njom plus preagresivnog je dizajna... Sta mislite o tim glasinama, i uopste o odnosu Dell & Toshiba? Kakva su vasa iskustva sa Dell-ovim kupljenim u Srbiji?
ja bi uzeo dell :D ja jednostavno volim suvise sam subjektivan prema njima :D eto bar sam iskren.... :D kad sam kupovao sestri lap, isto je bilo nesto dell vs tosiba vs msi neki i kad sam ih uzeo u ruku znaci dell je jedini (studio je u pitanju) kome stiskam kuciste gde su dlanovi da nekrcka, pritiskam poklopac dok je upaljen nista se desava dok na tosibi se vidi na lcd kako stiskam sa splonje strane... ja bih uzeo dell-a 100%. A preko kad sam gledao lapove neverovatan je i sony (kod nas ih nisam vidjao uzivo) znaci i vaio izgleda mocno i tako je odradjen, i da mozes da budzis disk i ram.
ja na primer kad bi sebi sad kupovao lap posto ne igram igre u opste, a i realno svaka grafa na lapu se dosta muci sa novim naslovima, uzeo bih ladno integrusu, samo da moze da pusta aero u w7 a moze, zasto? pa manje ce da ti se greje lap kada imas integrus a ne neku drugu grafiku i realno baterija ce duze da ti traje! I ova 4330 je isto ja mislim smesha ne vredi bacati pare na to :P mozda gresim nek me neko ispravi
Toshiba ti je najbolji izbor! Za 17 godina koliko radim u servisu racunara imao sam samo 2 toshibe na popravci, a ostalima se nezna broj. I da, tacno je, Dell nije vise ono sto je bio, poceli jako da stede u njegovoj izradi... Kada ga otvoris, znaces o cemu pricam. Znaci, iskljucivo Toshiba i neces pogresiti.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
I Dell I Toshiba spadaju u najkvalitetinije proizvodjace laptopova, od ovih sto si naveo ja bih uzeo ovu drugu toshibu, po karakteristikama najbolji, najbrzi procesor, neintegrisana ati grafika iz 5xxx serije, ddr3 ram + Toshibin kvalitet :). Moj predlog pa ti odluci...
da dodam jos, uzmi TOSHIBA Satellite L500-1XZ, odlican je i novoji od ostala 2 koja si naveo., instalirao sam ih par komada i prezadovoljan sam. Za te pare nema boljeg laptopa.
Naravno da se memeorija moze nadogradjivati i zameniti HDD sa nekim vecim ako ti bude potrebno...
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Kao sto rece nemamime,Toshiba.Prosetaj malo po netu i videces da je procenat kvarova najmanji kod Toshibe(poklapa se sa licnim iskustvom).I naravno garancija MINIMUM 2g! Sto se tice modela imas ih ko salate,TOSHIBA Satellite L500-1XZ je dobar izbor. Pozdrav
može li neko da proveri još obaj toshibin L500-126: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/17702 ima istu ATi neintegrisanu graficku, ali se procesor razlikuje (u pitanju je T6500) i ram je u ddr2 formatu.... jedini trenutni razlog - dolazi sa windowsom!
Kojih 5 godina garancije? U nasim radnjama garancija za Dell laptopove ti je od 1-3 godine zavisno od modela. A i za mnoge druge stvari garancija je mnogo manja nego na zapadu. Tu garanciju mozes dobiti jedino u inostranstvu a ne u jadnoj Srbiji...
Sada je standard 5 godina na Della. Svi ga distributeri prosleduju tako. Pitanje je samo koliko je koja radnja upoznata sa time, tj. koliko je koja izmenila podatke na sajtu.
:: Kojih 5 godina garancije? U nasim radnjama garancija za Dell laptopove ti je od 1-3 godine zavisno od modela. A i za mnoge druge stvari garancija je mnogo manja nego na zapadu. Tu garanciju mozes dobiti jedino u inostranstvu a ne u jadnoj Srbiji... :: :: ::
Лично никада нисам имао лаптоп али сам од власника тошибе о њима чуо само похвале. Још нешто, за Тошибе се добија гаранција ``без обзира на све``, што значи да ће ти било у случају неког квара или да га испустиш или било чега трећег гаранција бити уважена. Што се Дела тиче не знам никога ко га има али сам на интернету читао да су многи имали проблема са њиховим овлашћеним сервисима који нису хтели да признају гаранцију.
Није важно да ли је пут посут трњем него да ли си обувен. Боље је упалити свећу него проклињати таму.
Te 2 toshibe su uradjene od najjeftinije sive plastike, tastatura se sva ugiba, savija. Dakle, po meni, najnekvalitetnije odradjena serija toshibe. Odise jeftinocom, bukvalno gore uradjena nego low serija MSI. Imao sam prilike da je probam i zgranuo sam se. Idi u Gigatron i vidi, sve ce ti biti jasno. Dell studio znam da ima bug sa Eject button-om. Kvalitetna izrada je jako bitna u odabiru lap topa.
:: Te 2 toshibe su uradjene od najjeftinije sive plastike, tastatura se sva ugiba, savija. Dakle, po meni, najnekvalitetnije odradjena serija toshibe. Odise jeftinocom, bukvalno gore uradjena nego low serija MSI. Imao sam prilike da je probam i zgranuo sam se. Idi u Gigatron i vidi, sve ce ti biti jasno. Dell studio znam da ima bug sa Eject button-om :: Kvalitetna izrada je jako bitna u odabiru lap topa :: ::
da slažem se, jedan veliki razlog protiv toshibe je boja i materijal tastature - vrlo je agresivan dizajn + tastatura je premeka, i ceo komp jedno 3 kg... :: ::
Ponovo ja :) Odlučujem se ipak za Dell. Treba mi samo pomoć oko procenjivanja procesora T6600 i T4300, ne mogu na netu da iskopam podatke ni o tome koji je od sledećih noviji a kamoli nešto više...
Dakle, na ovome sam i dalje:
1) DELL INSPIRON 1545 T6600 Intel® Core™2 Duo Processor T6600 Brzina: 2.2 GHz, FSB: 800MHz, Kes memorija:2MB L2, ATI Mobility Radeon™ HD 4330 sa 512MB sopstvene memorije, maksimalna graficka memorija koristeci HyperMemory tehnologiju 1758MB sa instaliranih 4GB sistemske memorije. HDD 500 GB, garancija 1 godina (nema mogućnosti doplate do veće garancije), bez OS
Vidim da su na prvom jača grafička i brži procesor, ali me nervira što nema veće garancije... pa me zanima kakav je kvalutet ovog Dual Core T4300?
Takođe - zašto je kod laptopova bitna toliko garancija? jesu li porpavke toliko skupe, ili često nemoguće...? Pokušavam da procenim na čemu kod laptopova ne treba da štedim prilikom inicijalne kupovine, na: 1) garanciji 2) veličini harda 3) operativnog sistema.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.