Gledao sam ovih dana bas dosta, lap-ova po prodavnicama i po netu citao dosta `rivjuova` i na kraju nisam pametan sta da uzmem. Video sam i test na Benchu, gde porede lapove od 50-80k ali mi se ne svidja njihova preporuka.
Molim za pomoc, a da olaksam onima koji bi da pomognu. bitno mi je:
LED osvetljen display minumum 15.6`` - sto vece to bolje baterija 8 celijska - ne zanima me autonomija manja od 3h to mi ne igra da ima numericku tastatutu HDMI - da bi povezao LCD 36`` po potrebi 4GB rama ddr2/ddr3 HDD 500GB (ako mora moze i 320GB) grafika moze i nVidia i ATi. samo da nije ona intel GMA dza-bu kamerica pristojna bar 1.3Mpix procesor intel neka bude moze C2D a video sam da u moj cenovni rang sapdaju i i3/i5 ne treba mi operativnmi sistem... garancija minimum 24meseca
http://www.laptopovi.rs/proizvodi/asus/n61jv-jx074-4202 ja sam nashao ovog asus-a i idealan je po svemu sto meni treba samo mu je baterija `6 cell` tj 4400mAh sto mi ne pije vodu to je nekih 2h autonomije odokativno... Znaci taj mi je stvarno super samo da ima jacu bateriju.
Hvala svima koji hoce da pomognu, spameri STOP! :P
P.S. Moze i da predje za koju hiljadu cena ako je nesto dobro.
uzmi taj ASUS i glava te ne boli :) taj lap top je best buy ubedljivo...ne postoji nijedan lap top u tom cenovnom rangu, a da nudi to sto ASUS nudi. Uzmi neces pogresiti, vidi se da je kvalitetan. A ako ti je baterija na prvom mestu, onda nadji neki ASUS iz unlimited(UL) serije.
Odlicni lapovi, vidim da od onig performansi koje ja zelim i 8 cell baterije nema nista, tj ima ali u kombini sa neki procesoron na 1.3GHz shatro stedljivim...
pasce neki od tih asusa sa i3...
Hvala ljudi na predlozima i konsultacijama,
C2Q6700 3.5GHz / Vendetta2 GA-X38-DS4 2x2GB GEIL Black Dragon 1066MHz Asus 5850 975/1280 Samsung SpinPoint F3 1TB DVD-RW Samsung 223F Lian Li `Lancool` PC-K62 Corsair TX650 650W Asus Xonar DS(OP270GP) 7.1 Logitech X540 5.1
Lep opis: grafička nVidia opis grafičke ATI Mobility™ Radeon® HD 5470 sa 1GB DDR3 sopstvene memorije, maksimalna memorija do 2303MB deljene sa instaliranih 4GB sistemske memorije. Pa sada znaj sta je unutra, ATI ili nVidia.
Gledaj to malo kreativnije. To što se kod nas prodaje kao model lap-topa, po mojem iskustvu je trenutačni hir sklapača za naše tržište. Oni poprilično slobodno, sklapaju i konfigurišu iste. Tako da možeš dobiti nazivno isti model i sa 320 i sa 500Gb, sa 2 ali i sa 4 Gb, ili 3 što je još gore... itd. itd. Koliko bi to moglo da se primeni i na veličinu baterije, ne znam pouzdano jer nisam probao za baterije, ali, za hard i količinu memorije, to funkcioniše kod ne samo jednog prodavca-dobavljača. Dakle, možeš jednostavno zahtevati u startu da nećeš taj lap sa 6 ćelijskom baterijom već 8 ćelijskom uz doplatu. Njima isti q jer i ovu prodaju zasebno kao što bi i 8 ćelijsku... uz uslov DA JE IMAJU NA RASPOLAGANJU, ili, da imaju dovoljno volje i povoljnog položaja kod mega-nabavljača od kojeg kao i svi ostali, nabavljaju robu. Probaj. Da kupiš dodatnu bateriju, to košta mnogo više nego si naveo kao odstupanje, pa, idi na zamenu u startu.
Sutra cu da zovem sve prodavnice u kojima ima ovaj lap styo mi je ok po performansama, da vidim da li mogu da mi nabave 8cell bateriju za njega uz doplatu na cenu...
Nisam realno znao da to moze...
Hvala za ideju!
C2Q6700 3.5GHz / Vendetta2 GA-X38-DS4 2x2GB GEIL Black Dragon 1066MHz Asus 5850 975/1280 Samsung SpinPoint F3 1TB DVD-RW Samsung 223F Lian Li `Lancool` PC-K62 Corsair TX650 650W Asus Xonar DS(OP270GP) 7.1 Logitech X540 5.1
Pogledaj na https://www.laptopshop.rs Ja sam je uzeo sebi ima bateriju 12 cell, radi mi skoro 5 sata na njoj.Cena je oko 62000 i mogu ti reci za te pare nemam bolje
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.