Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Flešovanje BIOS-a
STRANA 1 OD 1
rogonja Flešovanje BIOS-a 05.05.2010. 21:56 T26554

status: user
broj poruka: 9
Ortak nešto čačkao po biosu, pa sad neće više da se upali pa rek`o da pokušamo sa flešovanjem.
Da li je potrebno otvaranje laptopa pa prespajanje/vadjenje baterije ili nešto drugo?
I naravno, dobro došao bi savet, da li to da radim sam ili pak da odnesem u neki servis?
U pitanju je Packard Bell Argo C2.
Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE To sto vi nameravate 05.05.2010. 22:08 #210672

broj poruka: 5704
nije flashovanje vec clear cmos opcija, za vracanje BIOS parametara na fabric defaults. Ne znam koliko je to (jumper ili baterija) pristupacno na laptopu...

nikolape80 re 05.05.2010. 22:37 #210688

broj poruka: 453

samo ovlascen servis ukoliko je u garanciji, ili vec neki kompetentan. Bios na laptopu je zasticen kao beli medved. Ja sam imao problema na asusu, popravka bila 2000 din.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re:Flešovanje BIOS-a 05.05.2010. 22:38 #210689

broj poruka: 3519
Imajte u vidu da svako otvaranje laptopa baca garanciju u vodu, a ako već nema garanciju(ili je istekla), onda budite pažlljivi, mada sumnjam da će vađenje baterije nešto pomoći, potreban je clr cmos, možda je pametnije da ga nosite u servis.

Be the change you want to see in the world.

rogonja re 05.05.2010. 23:07 #210698

broj poruka: 9
Nije pod garancijom, stariji je laptop. Pogledaću kad budem u prilici, pa ako ne bude moglo ništa da se odradi, potražiću neki servis.
U svakom slučaju hvala na savetima.
pozz

codeus ... 06.05.2010. 08:43 #210792

broj poruka: 4054

sta li je to mogao da chacka po biosu ... s`obzirom da su biosi na lapovima svedeni na opcija 1,2,3 .. nema sta mnogo tamo da se chachka ...

skinite baterju sa lapa .. i izvucite ispravljac .. pa ga ostavite tako par sati ... posle vrati baterju pa probaj ..
stcomp vako 06.05.2010. 15:02 #210875

broj poruka: 149
iscupaj iz struje, skini bateriju, drzi power taster min 10secundi, to mu dodje clear cmos na laptopovima, bar 90 posto, ne znam za netbook-ove

skella flesovanje biosa problem 13.06.2010. 08:23 #222306

broj poruka: 51

da ne bi otvaro novu temu imam ovaj problem flesovao sam bios na laptop asus k50id-sx054 i posle toga nece da se nista pojavi na ekranu kad se upali molim za pomoc ako neko nesto zna nek mi javi ovo je moj mail mirijevo2009@live.com
skella flesovanje biosa problem 13.06.2010. 08:24 #222307

broj poruka: 51

da ne bi otvaro novu temu imam ovaj problem flesovao sam bios na laptop asus k50id-sx054 i posle toga nece da se nista pojavi na ekranu kad se upali molim za pomoc ako neko nesto zna nek mi javi ovo je moj mail mirijevo2009@live.com
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs