Imam neispravan Toshiba Tecra 8100 (laptop). Problem je sto ne prikazuje sliku. Ekran nije uzrok jer kad povezem Tecru na neki drugi monitor i dalje nema slike - nista, ni da bekne (naravno, znam da moram da promenim izlaz pritiskom na dugme obelezeno sa ekran/eksterni monitor). Takodje, Tecra funkcionise i bez da pokazuje sliku. Jasno cujem kad pocne da ucitava OS i kad ga ucita. Shutdown takodje radi normalno.
Rastavio sam laptop da bih ustanovio dali ima vidljivih tragova "paljevine" na mobo-u i definitivno nisam nasao nikakve. Posebno sam obratio paznju na to da nema tragova pregaranja na grafickom jezgru i memorijskim modulima video ram-a.
Nakon sto sam ga sastavio sve se ponasa kao i ranije. Ima li neko predstavu sta li se desava sa Tecrom i na koji nacin bih to mogao da popravim.
OK. Hvala. A sta je lcd inverter? Sta to radi i kako moze da se popravi? Ako je ploca u pitanju onda verovatno nema nista od popravke ali ako nije voleo bih da znam gde da se informisem o nacinu popravke ovog invertera ili barem ko moze da mi ga popravi.
on se nalazi u sklopu ekrana. Kad otkacis ekran sa kucista, odvrnes srafove koji drze plastike oko ekrana, inverter se nalazi uglavnom ispod ekrana ili eventualno sa strane. Izgleda kao malo plocica sa cipom, sitnurijama, 2 konektora za flat i za napajanje itd... velicina mu je oko 1x10cm. U svakom slucaju raspitaj se po servisima dal neko ima takav ili eventualno ako moze da se popravi.
toliko od mene...
ako te zanima sta radi inverter imas po netu informacija koliko ti srce ishte.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.