Kako imam trenutno Acer Aspire One D150 netbook godinu dana, skontah da mi duze kucanje izuzetno zamara ruke, pa je ideja da utopim Acer-a i pazarim Asus UL30VT.
1) Koliko mogu da dobijem za Acer Aspire One D150 (bordo) star godinu dana - mint condition, Atom N280 2 GB RAM-a HDD 160 6-cell baterija (koja i dalje drzi preko 6 sati)
2) Vase cijenjeno misljenje o ideji da pazarim Asus UL30VT - postoji li nesto bolje (glede performansi i baterije) za slicne ili manje pare?
Ja ga imam nekoliko meseci. Odlican, baterija traje 3-4 sata uz normalno koriscenje. Nema vise nigde da se kupi! .) Sa lakocom melje HD materijale i igre tipa WOW dota...
Već neko vreme merkam 1201n, bio bi mi super za posao, i i cfg je dosta jaka...pročitao sam bezbroj review-ova, pa da te pitam, iz prve ruke-koliko se greje i koliko je bučan kad radi vent? Fiat iustitia, et pereat mundus
Vidim da ova Toshiba nema diskretnu grafiku, a cena je (zav. od konfiguracije) malo niza od Asus-a 30VT, no koliko vidim baterija traje nesto krace.
Ovaj 1201n zvuci privlacno, jes manja baterija, ali je i razlika u ceni poprilicna... Mozda ga bude bilo dok se ja skrpim :)
Moj use-case je otprilike: dok je lepo vreme, koristio bih ga da odem negde (tipa ada, kosutnjak) i radim u prirodi, max 3-4 sata. Dakle, kodiranje, net preko USB 3G modema, srednja osvetljenost ekrana - sto su otprilike uslovi pod kojima baterije izvlace maximum. Isto tako, kad vikendom odem u `selo`, tamo bi otpicio koju igru / odledao HD film na TV-u preko HDMI, s tim sto je tu comp ukljucen u struju.
Zato mi ovakva makina odgovara (jos jedna mana netbooka je sto ne moze da pusti HD film, i nema HDMI, a sa VGA se jako slabo snalazi sa LCD tv-om, to jest tretira ga kao da je 4:3 i nece da mu namesti rezoluciju vecu od 1024x600 koja je pri tom ili previse razvucena, ili skupljena na sred ekrana, dok kad ga nakacim na monitor, radi bez problema)
Uzgred, ne rece mi niko koliko da trazim za onaj Aspire One iz prve poruke?
Da, relativno je slab 4500 na Toshibi(imam je ja na lapu)...
22.04.2010. 16:42
status: user broj poruka: 1620
još ima jednojezgarni cpu...Šta znam, 1201N je lakši, manji, jeftiniji, a UL30 ima veći ekran, hdd, bolju grafiku(tek sad videh da je GT210m-ako si mislio na tu verziju-druga ima 4500hd))...pa stavi sve na vagu i eto ti...Za tvoj netbook nemam pojma...valjda će se javiti neko od `preprodavaca` i sl Fiat iustitia, et pereat mundus
Jednojezgarni? Ja sam stekao utisak da je dualcore (bar ovi sto su ih reviewovali).
Ako je tako, onda je razlika u procesoru, grafici, bateriji (izmedju UL30VT i 1201n) zaista i vredna tih 200-ak evra razlike u ceni.
Za neke stvari je ipak Atom prespor, a ako je ovo takodje single core atom, cela procedura prodaje starog netbooka da bi uzeo nesto slicnih performansi mi deluje kao cimanje (u redu, HD ce da pusta, ali npr meni je bitno kojom brzinom mi radi neki programerski IDE, koji stalno skenira kod da bi nasao greske, izbacio autocomplete itd, a tu se to primeti).
Mozda se ipak bolje strpeti i dati malo vecu kintu za UL30VT, k`o sto ti rece.
Ali verujem da ce tema jos nekog zanimati, pa ne zalim sto sam pitao :D
1201n ima dualcoe Atom 330(1.6ghz), sam sam mislio na Toshibinu T seriju koja ima singlecore, čak mislim i neki Pentium. Mislim da je 1201 sigurno bar 2x brži od tvog Acera....Ako ti nije frka, nemoj da ga prodaješ(teško ćeš dobiti kinte srazmerno vrednosti), štekaj pare, stalno izlazi nešto novo(nVidia već predstavila ION2), padaće cene-tj. biće boljih cfg za manje para...Poz Fiat iustitia, et pereat mundus
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.