Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Procena cene laptopa
STRANA 1 OD 1
LudiProfa Procena cene laptopa 03.04.2010. 19:55 T25754

status: user
broj poruka: 20
Molio bih vas za misljenje za cenu laptopa Fujitsu Siemens ESPRIMO V5535 (Intel Dual Core T2330, 1.6GHz 1GBRAM, 80GB, DVD-RW). Racunar je oko godinu i po star, koriscen sporadicno, mesecno po 5-6 sati. Ukljucivan je vise da se ne bi ostetila baterija. Baterija i dalje drzi kao i posle prvog koriscenja (oko sat i dvadeset minuta), nigde ni ogreban. Dobijen na poklon, nov, koriscen kao drugi laptop, tako da vise i nemam nikakve potrebe za njim, pa bih ga eventualno prodao ukoliko cena ne bude previse razocaravajuca. Na netu sam nailazio na veoma razlicite cene za isti racunar, od nerealno visokih do nerealno niskih, pa me zanima misljenje ljudi sa foruma.

Od ostalih bitnijih karakteristika:

Chipset Type SiSM672
15.4` TFT
1280 x 800 ( WXGA )
Widescreen
Graphics: SiS Mirage 3+ Shared Video Memory (UMA)
Max Allocated RAM Size 256 MB
Audio: Realtek ALC268
Networking: Network adapter
Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
Dimensions: Width 36 cm/Depth 26 cm/Height 3.9 cm/Weight 2.7 kg
Battery: 4-cell Lithium Ion, Capacity 2000 mAh. Run Time (Up To) 1.33 hour(s)
Interfaces:
3 x Hi-Speed USB - 4 PIN USB Type A
1 x display / video - VGA
1 x network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T - RJ-45
1 x audio - line-in/microphone
1 x audio - line-out/headphones

Hvala unapred,
Profa
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Procena cene laptopa 03.04.2010. 20:06 #201524

broj poruka: 3053
ja licno da imam taj lap,i da hocu da ga prodam,ne bi to nikada uradio!!! Ne,ja bih ga poklonio!!! I to nekome koga mnogo ne volem??? A zasto,pitas se sada?Pa znam koje muke cekaju onoga ko ga uzme...Zasto muke? Pa kad vidim SIS chipset,SIS Mirage,4cell ba(k)teriju,jaooo kuku lele,sad je bas pravo vreme za prdaju...Otprilike toliko i rade te SISovache kako valja,oko godinu dana,e onda krece seks....Znaci prodati ga za neke male pare...nije vredno...ali gledati tvog najgoreg neprijatelja kako se muci i pati sa SISovachom....neprocenjivo

ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA

:: Molio bih vas za misljenje za cenu laptopa Fujitsu Siemens ESPRIMO V5535 (Intel Dual Core T2330, 1.6GHz 1GBRAM, 80GB, DVD-RW). Racunar je oko godinu i po star, koriscen sporadicno, mesecno po 5-6 sati. Ukljucivan je vise da se ne bi ostetila baterija. Baterija i dalje drzi kao i posle prvog koriscenja (oko sat i dvadeset minuta), nigde ni ogreban. Dobijen na poklon, nov, koriscen kao drugi laptop, tako da vise i nemam nikakve potrebe za njim, pa bih ga eventualno prodao ukoliko cena ne bude previse razocaravajuca. Na netu sam nailazio na veoma razlicite cene za isti racunar, od nerealno visokih do nerealno niskih, pa me zanima misljenje ljudi sa foruma
::
:: Od ostalih bitnijih karakteristika:
:: Chipset Type SiSM67
:: 15.4` TF
:: 1280 x 800 ( WXGA
:: Widescree
:: Graphics: SiS Mirage 3+ Shared Video Memory (UMA
:: Max Allocated RAM Size 256 M
:: Audio: Realtek ALC26
:: Networking: Network adapte
:: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11
:: IEEE 802.11b, IEEE 802.11
:: Dimensions: Width 36 cm/Depth 26 cm/Height 3.9 cm/Weight 2.7 k
:: Battery: 4-cell Lithium Ion, Capacity 2000 mAh. Run Time (Up To) 1.33 hour(s
:: Interfaces
:: 3 x Hi-Speed USB - 4 PIN USB Type
:: 1 x display / video - VG
:: 1 x network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T - RJ-4
:: 1 x audio - line-in/microphon
:: 1 x audio - line-out/headphone
:: Hvala unapred
:: Prof
Stripy Re 03.04.2010. 20:31 #201529

broj poruka: 4163
Zaista je nakaza. Imao sam ih nekoliko na servisu i ne zna se šta je lošije napravljeno. Lap top je katastrofa. Stavi ga na limundo pa koliko dobiješ.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

LudiProfa Re: Re: Procena cene laptopa 03.04.2010. 20:36 #201531

broj poruka: 20

Znaci, jos jednom za one koji bi uopste hteli da citaju ono sto sam prethodno napisao: ne zanima me misljenje kakav je laptop u pitanju, to vrlo dobro znam, a verujem i onaj ko bi ga kupio. Zanima me samo eventualna cena, pa bi bilo lepo i korektno da se samo na to obrati paznja. Racunar je za moje, osnovne potrebe sasvim pristojan, nije za igranje niti za iole ozbiljan rad sa grafikom ili slicno. Nije ni radio toliko da bi mu bilo sta i moglo da otkaze ili zeza, ma koliko bio star. Inace, niko nije ni rekao da je ovo azdaja od masine, ovo je donja klasa racunara, sto ne znaci automatski da je i djubre. Zato bi bilo lepo da se samo da procena, jer racunam da ako to pitam u samoj poruci, neko naci ce se neko ko ce razumeti pitanje i moci da pruzi odgovor upravo na ono sto pitam.
Pozdrav!
MyDoom Hmm... 03.04.2010. 20:58 #201534

broj poruka: 553
Ja mogu da ti dam 150 evrica za njega.

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Lifestyle!
http://www.youtube.com/watch?v=1OMJ7vSgQl4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4
http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2_WZg_g

raic Hmm 03.04.2010. 21:05 #201535

broj poruka: 9006
Ja bi ti profo savetovao da prihvatiš docin savet i eventualno odeš još korak dalje: prodaj ga neprijatelju

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

MyDoom RE:Hmm 03.04.2010. 21:09 #201536

broj poruka: 553
Pa ja sam mu neprijatelj!

Ja dajem toliko a ako naidje neka avijacija i da vise jos bolje!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Lifestyle!
http://www.youtube.com/watch?v=1OMJ7vSgQl4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4
http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2_WZg_g

Pisko Serbistan prodaja 03.04.2010. 22:17 #201549

broj poruka: 6645
To što imaš, a prodaješ, je uvaljivanje. Nema zezancije, to je uvaljivanje, i, samo nekome ko ne zna šta kupuje, ili misli da zna a ipak hoće, možeš da ga prodaš kao `lap top star godinu dana nije radio majke mi ni sat vremena.... i slično`. I SIS-oye, i još na FS mašini, preporuka su za NE na ovom forumu. A i na drugima.
A, za uvaljivanje, važi neka druga logika, i ona funkcioniše u Serbistanu sasvim solidno. Koliko puta sam gledao kako šišaju majmune i ovce, što preko oglasa što u zvaničnim i veoma razvikanim firmama, da me ništa ne iznenađuje. Tako, ili ga prodaj baš baš jeftino, pa ko se upeca, ili stavi bezobraznu cenu računajući samo na te `kvalitete` koje si pomenuo: nije korišćen, nije ogreban i slično.
I da, ne bi voleo da poznaješ nikoga ko to kupi, već da se izgubi jednom za svagda iz tvog života sa tim što mu daješ.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

drzacomp e, bre... 03.04.2010. 23:26 #201559

broj poruka: 359
1. to sto si napisao za bateriju ukazuje na to da se zapravo nisi informisao o tome kako funkcionišu Li-Ion baterije... što me odmah navodi na to da ti solim pamet tj. spuštam cenu laptopa.
2. na pogrešnom mestu tražiš savet za prodaju. ova berza će ti dati realne cene, ali to ne znači da ne možeš da ga prodaš za više para :)
3. savet: nađi konkurentnu cenu za laptop tog tipa, digni je za 20% na osnovu toga što je izvanredno očuvan i čekaj da ti se javi mušterija koja hoće da je kupi za, recimo... svoju ćerku (?) a pri tome se ne razume baš najbolje u računare, još manje u laptopove...
I mislim da ćeš `pošteno` zaraditi na tuđem neznanju. inače očekuj razočaravajuće nisku cenu :(
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs