POzz,drugarica treba da uzme laptop E sad zamolila me da joj vidim neshto
POsto nemam nekog iskustva u tome ako moze neki vas predlog? Budzet:do 70 000 din. E sad,ona kaze,lap,za nju,zezanje ,fakultet,i rekla mi je da bi odigrala i neku igru u slobodno vreme,kad sam je pitao koju igru ona kaze:`Ne znam`
Na to sam je rekao da moze kupi dobar laptop i za manje pare,pa ako moze neka preporuka ,ne mora lap,od 70 000 ,moze naravno i neki jeftiniji,s obzirom na njene potrebe,a moze i neki od 70 000,cisto zelim neku preporuku,jedino sto zelim ja da dobije lap,kvalitetne izrade,solidne konfiguracije i kvalitetnog ekrana,inace rekao sam joj da neke prodze po netu da vidi,posto moja preporuka njoj je da uzme(naruci) iz Bg-a ,posto u Cacku neshto sto sam gledao,jedino emmi ima korektne cene Da budem jasan,ne zelim da uzme neshto loseg kvaliteta,vec dobar lap koji ce solidno da je sluzi I sama je rekla ako ce da kosta 70k nek kosta,ocu neshto dobro,mada po meni moze to dobro i za manje pare Pa preporuke
Ima novca i vise nego sto joj je potrebno.Pretpostavljam da se nece igrati na laptopu,vec ce joj trebati za ofis,multimediju-filmovi....Nasta bih ja obratio paznju prilikom kupovine je famozna``GARANCIJA``.Nista ispod 2 god,znaci Dell ili Toshiba,neznam da li jos neko daje 2g. i vise garanciju.Neka izbegava AMD i NVIDIJU u sirokom luku.Kvare se nenormalno zbog pregrevanja!!!! Za taj novac a i mnogo manje moze da bira.Da ponovim treba joj pre svega pouzdana masina sa sto duzom autonomijom i garancijom , a to su Dell ili Toshiba.Nisam se uhvatio nekog odredjenog modela jer stvarno u tom cenovnom rangu moze da bira!!
Da dodam,obavezno 9-cell baterija zbog autonomije!! pozdrav
Ovde pise za ovaj ASUS godinu dana, ali cini mi se da moze da se produzi na 2god... Dell daje najduzu garanciju, bez nadoknade, dok ostali daju godinu dana ali ako hoces 2-3god, onda se placa +50-70e...
Je li, koliko ona lanira da nosa laptop sa sobom? Da ne zeli mozda neku kombinaciju sa 17` ekran?Ima u metrou neki toshibin laptop sa 18` ekran i bas izgleda super, 60000 kosta. Ne pise koliko garancija. Skini sa sajta office katalog i vidi laptopove, ja mislim da nemas jeftinije nego tamo.
PS. I stvarno ne znam kako neko nekome moze da preporuci VISTU.
I u ggtronu je 12 meseci, tako da ja ni u kom slucaju ne bih preporucio da uzme. Njoj tolko jako ne treba, prvenstveno joj treba garancija. Nadji laptopove koji imaju i 3god, a minimum 2. To je moj savet. Ne znam koliko su ove nove stvari pravljene da traju. Ne uzimaj ispod 2 godine!
Hehehe... 17` na laptopu? pa sta ce joj to, prvo sto ce joj trositi bateriju itekako, drugo velika je to dijagonala za tako nesto, suvise ce se blizu nalaziti... A i nesto bolje za taj novac od ovog asus-a, trenutno nema....
Probao sam i Vistu i Win7, i jeste win7 bolji, brzi odziv, brze se startuje win, ali i vista nije losa, to sto ste vi citali ili culi, to okacite macku o rep... Evo kad je izasao win7, bilo XXX testova, i ispostavilo se da su xp, win7 i vista isti po brzinu i svemu, da nema skoro nikakvih razlika, osim u interfejsu... jedino sto je mana viste, jeste sto malo vise jede memoriju, ali kad se lepo nasteluje, sve je ok...
Ma ti laptopovi su glomazni, po meni su lepsi 15`... Taj Toshiba nije los, ima ATI 4650 koja je verujem jaca od te Ati 5470 (ona je u rangu sa ATI 4570)...
djokosrb: uglavnom, nek uzme onaj ASUS sto smo ti predlozili malo pre, cena je 58k, ima najnoviju generaciju komponenti... tako da se ne isplati uzimati C2D + DDR2...
Vidi ovako,posto ja imam Asus lap top koji arcim po 20 sati dnevno sto HD filmovima ,sto zbog posla a i sto sa Drgagon age igricom ne vidim odakle ti informacija da se Nvidia pregreva. Da, 8 i 9 serija ali NE 1 2 Cuda serije. I zasto mislis da je Tosiba i Dell bolji trenutno od Asusa? Ja kazem da je trenutno u tom cenovnom rangu od 40000 do 50000 HP naj gori izbor.Znaci,okrenes Kimtek pa pitas https://www.berzapasa.com https://www.digitalcowboy.proit.org/
:: Ima novca i vise nego sto joj je potrebno.Pretpostavljam da se nece igrati na laptopu,vec ce joj trebati za ofis,multimediju-filmovi....Nasta bih ja obratio paznju prilikom kupovine je famozna``GARANCIJA``.Nista ispod 2 god,znaci Dell ili Toshiba,neznam da li jos neko daje 2g. i vise garanciju.Neka izbegava AMD i NVIDIJU u sirokom luku.Kvare se nenormalno zbog pregrevanja!!!! Za taj novac a i mnogo manje moze da bira.Da ponovim treba joj pre svega pouzdana masina sa sto duzom autonomijom i garancijom , a to su Dell ili Toshiba.Nisam se uhvatio nekog odredjenog modela jer stvarno u tom cenovnom rangu moze da bira! :: :: Da dodam,obavezno 9-cell baterija zbog autonomije! :: pozdrav
Druže najisplativija ,najproverenija varijanta je brend računar ,jer ako ne juri najnovije igrice ,za šta je svakao glupo uzimati laptop... Brend računar je dugoročno najbolja opcija prvo zbog konkurencije tehnički jednostavnija rešenja izrade,što garantuje dugotrajnost i drugo garantni rok ...pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.