Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
crn ekran, crn ekran, crn ekran...plav ekran...crn ekran, crn...
STRANA 1 OD 1
JoLoLo crn ekran, crn ekran, crn ekran...plav ekran...crn ekran, crn... 14.02.2010. 14:21 T24534

status: user
broj poruka: 277

Pre par nedelja sam bio kod rodjaka da im sredim ovaj lap top. Bio je prepun virusa i stalno im je padao sistem -> plav ekran, pa crn...

I naravno pomislio sam da je najbolje formatiram sve i ponovo instaliram windows i tako i ucinih. I sve izgledalo normalno... kad evo posle nekih nedelju dana opet im se pojavljuje plav ekran. Sistem ne moze ni da se podigne!
I cim krene da se dize pokaze se poruka da li da se restartuje ili ne... i ako se restartuje dodje opet do tog ekrana. A samo ponekad uspe da ga podigne i to ne traje mnogo dugo jer se ubrzo opet pojavi plavi ekran!

U pitanju je model: toshiba satellite m30-852
A racunar je kupljen pre 5 godina, tako da mislim da nije pod garancijom (jedino ako lap-top moze imati garanciju za odredjene komponente na duze).

Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude problem, da ne kazem sta je `crklo`?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 14.02.2010. 14:36 #189015

broj poruka: 2591
Jesi li probao da stavis neku drugu memoriju u lap top?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

JoLoLo nemam 14.02.2010. 14:39 #189016

Ne, zasto?

mkukic ... 14.02.2010. 14:42 #189017

broj poruka: 2591
Lici mi na memoriju... Probaj da nadjes negde drugu memoriju, izvadi ovu i stavi drugu pa probaj...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Erestun re 14.02.2010. 17:55 #189062

broj poruka: 1797
Probaj ovako, F8 > Safe mode > My Computer (Desni klik) > System Properties > Advanced > pod stavkom Start up and recovery kliknes settings > stavka System Failure > odcekiraj Automatic restart. Sledeci put kad se pojavi BSOD komp se nece restartovati, a ti lepo zapisi sta kaze na toj divnoj stranici pa izgooglaj.

http://www.upei.ca/computerservices/files/computerservices/029-bsod_Windows_XP.jpg
Ovde su zaokruzeni bitni redovi tebi treba onaj drugi od gore zaokruzen, izguglas i vidis sta ti kaze.

Naravno ovo sve vazi ako uopste uspes da ga dignes u safe mode.

Moze biti memara, moze biti hdd, a mozda je rodjak jedan od nemarnih korisnika.

ramzesIII da pametujem malo :) 14.02.2010. 19:03 #189073

broj poruka: 1017

Tacno posle 5 godina je vreme da otkaze hard disk, (posebno na lap top-u)
ti si formatizovao on je lepo popisao bad sectore , instalirao se na ispravne
ali vremenom je poceo da brlja po neispravnim.
Mozes recimo sa Hd tune da testiras da vidis koliko je ostecen,
a pravi test za HDD je iz DOS-a programom od prozivodjaca.
stevan07 ja bih pre 14.02.2010. 21:52 #189103

broj poruka: 185
rekao da su pokupili neki virus ... zato probaj da udjes u sistem sa mini xp-om i da ga preskeniras sa anti virusom i ako imas malware ....desava se u zadnje vreme ....ja sam reinstalirao nekoliko masina sa takvim simptomima i ako sam u pocetku mislio da je memotija ili nedto slicno ipostavilo se da nije nego da je prskao sistem....pozzz pa javi sta si uradio
Terminator

nemamime re 14.02.2010. 22:31 #189115

broj poruka: 294
Virusi ili HDD na izdisaju. Posle 5 godina 2,5 incni diskovi su jako skloni da otkazuju.

JoLoLo uhhhh... 14.02.2010. 22:37 #189117

@Erestun:
Koliko sam ga razumeo od nekih 20-ak pokusaja samo je uspeo jednom da se digne sistem i nije izdrzao ni update-ovanje antivirusa odmah je ponovo puko. A svaki put kad izabere startovanje u safe modu ekran samo ostane crn i nista se ne desava.
Ali svakako cu otici kod njih ovih dana i probati da uhvatim taj plavi ekran pa javljam sta je :)

@ramzesIII:
Pa kako da ga testiram tim hdtune kad ne moze ni sistem da se digne?

@stevan07:
Pa kako moze virus ako sam formatirao ceo hard i ponovo digao sistem?

Uhhh... dakle izbor bi mogli smanjiti na memoriju ili hard, a sad kako da izvedem to testiranje sta je tacno... Moracu od nekoga da maznem drugi laptop pa da pokusam da eksperimentisem...
raic re 15.02.2010. 00:07 #189132

broj poruka: 9006
pa uzmi hirens bootcd pa istestiraj hard ko čovek, imaš i hddregenerator na njemu pa vidi možeš li da središ te bad sectore ako ih ima

stevan07 ako 15.02.2010. 07:29 #189164

broj poruka: 185
je radio nedelju dana kako treba zasto je nemoguce da sistem cvrkne?........ video sam ja i brze pucanje sistema........ali zato uzmi cd hirens ili mini xp pa se poigraj malo da ne bismo nagadjali bezveze....ako ti treba hdd ili memorija za probu a iz bg si javni se .....pozzz
Terminator

JoLoLo Konacno sam uzeo laptop i sad... 22.02.2010. 18:18 #191121

E ljudi uzeo sam laptop i na njemu je situacija sledeca. Naime kada ne radi neko vreme i kada je sve ohladjeno u njemu onda uspe da se podigne sistem i to traje neko vreme (max pola sata) a onda se pojavi plavi ekran i na njemu:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Technical information:
***stop: 0x000000ED (0x81F3EDD8, 0xC000000E, 0x00000000, 0x00000000)

a kada ga restartujem onda bude ovakav plav ekran:

stop: c0000221 unknown hard error

\SystemRoot\System32\ntdll.dll

Pokusao sam da pronadjem neka resenja... Microsoftova i tako na nekim forumima, ali to je sve tipa da se promeni kabal, da se doda taj .dll fajl, chkdsk... ali nekako nista od toga mi ne izgleda kao da bi moglo da pomogne :( Ima li neko proverena iskustva sa necim ovakvim?

Onda sam uzeo onaj Hiren`s i poceo da ga testiram. RAM sam testirao 3 puta... i sve je bilo ok. Onda sam pokusao da testiram hard disk... i prva 3 testa mi prodju, a onda 4-ti test FAIL. Ja vratim prva 3 i sad i oni budu FAIL. (to je ono kad se zagreje da pukne sistem... verovatno i ovde isi razlog).
Onda sam pokusao da testiram nekom drugom alatkom, ali ni jedna nije uspela ni da skenira bad sectors nego nekako zablokira. HDD Regenerator 1.71 nije mogao nista da uradi. Od tih svih HD alatki jedino je HDAT2 4.53 radio nesto... tj. ostavio sam ga preko cele noci da skenira i on mi je samo prikazao:

Block of sectors - 133 of 127
Pass 1 - 0%

selected device is hung -reset required

Sta vi mislite da je problem? Ima li ovom hard disku spasa, ili je jedino resenje da se kupi novi?
Ili... postoji li mozda mogucnost da je otislo i nesto drugo?
JoLoLo Pleaseeee napisite nesto 23.02.2010. 16:17 #191392

Ljudiiiiiii... jel moze neki help sada?

nskoric Re: Konacno sam uzeo laptop i sad... 23.02.2010. 17:11 #191399

broj poruka: 152
http://support.microsoft.com/kb/314474

Put life in your PC

::
:: E ljudi uzeo sam laptop i na njemu je situacija sledeca. Naime kada ne radi neko vreme i kada je sve ohladjeno u njemu onda uspe da se podigne sistem i to traje neko vreme (max pola sata) a onda se pojavi plavi ekran i na njemu
:: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUM
:: Technical information
:: ***stop: 0x000000ED (0x81F3EDD8, 0xC000000E, 0x00000000, 0x00000000)
:: a kada ga restartujem onda bude ovakav plav ekran
:: stop: c0000221 unknown hard erro
:: \SystemRoot\System32\ntdll.dll
:: Pokusao sam da pronadjem neka resenja... Microsoftova i tako na nekim forumima, ali to je sve tipa da se promeni kabal, da se doda taj .dll fajl, chkdsk... ali nekako nista od toga mi ne izgleda kao da bi moglo da pomogne :( Ima li neko proverena iskustva sa necim ovakvim
:: Onda sam uzeo onaj Hiren`s i poceo da ga testiram. RAM sam testirao 3 puta... i sve je bilo ok. Onda sam pokusao da testiram hard disk... i prva 3 testa mi prodju, a onda 4-ti test FAIL. Ja vratim prva 3 i sad i oni budu FAIL. (to je ono kad se zagreje da pukne sistem... verovatno i ovde isi razlog)
:: Onda sam pokusao da testiram nekom drugom alatkom, ali ni jedna nije uspela ni da skenira bad sectors nego nekako zablokira. HDD Regenerator 1.71 nije mogao nista da uradi. Od tih svih HD alatki jedino je HDAT2 4.53 radio nesto... tj. ostavio sam ga preko cele noci da skenira i on mi je samo prikazao
:: Block of sectors - 133 of 12
:: Pass 1 - 0
:: selected device is hung -reset require
:: Sta vi mislite da je problem? Ima li ovom hard disku spasa, ili je jedino resenje da se kupi novi
:: Ili... postoji li mozda mogucnost da je otislo i nesto drugo?
JoLoLo ... 23.02.2010. 17:28 #191404

Ma nema nista od tih Microsoftovih saveta... formatiran je ceo hard i ponovo instaliran Windows i opet se desava ista stvar. Pretpostavljam da je Hard Disk prepun bad sectora, samo... pitam se da li je jos nesto drugo moglo biti, ili je samo HD :(

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs