Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
problem sa Acer Aspire 5520
STRANA 1 OD 1
Miguelinho problem sa Acer Aspire 5520 02.02.2010. 09:36 T24206

status: user
broj poruka: 211
drugarica ima sledeci problem:
ukljuci laptop, na ekranu nema post screen, dodje Win boot ekrana, ali se na monitoru vide artefakti u obliku crnih uzduznih linija duzine 5-6 mm...posle nekoliko sekundi se ekran zacrni i to je to...
pokusao sam da resim prikljucivanjem na neki drugi monitor, i samo mi pokaze poruku da se Win nije iskljucio normalno, i da izaberem sledeci nacin ukljucivanja (safe mode, safe mode with networking...start Windows normally)....sta god da odaberem, slika se prebaci na ekran na laptopu, opet dodje do boot screen-a, i naravno posle nekoliko sekundi se zacrni.
ne mogu da dodjem ni do bios-a, pa da proverim da li moze da se digne sistem sa diska, niti je moguce videti post screen...
da li neko ima ideju sta je u pitanju?
hvala vam unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Verovatno je ostecena graficka karta. Na to ukazuju one... 02.02.2010. 10:51 #185796

broj poruka: 10997
linije...

Miguelinho Re: 02.02.2010. 11:28 #185804

ja sam tipovao na ekran, ali kad nije hteo da reaguje ni na poseban monitor, skapirao sam da nesto ne valja sa samim laptopom...sta joj je ciniti?

CrowBgd .. 02.02.2010. 13:53 #185836

broj poruka: 1376
Ako je grafika u pitanju serija 8i 9 nvidie ima dosta problema sa njjima i pregrevanjem istih, tj crkavanjem. pisano je o tome
https://www.berzapasa.com
https://www.digitalcowboy.proit.org/

maxima Re:problem sa Acer Aspire 5520 02.02.2010. 14:50 #185848

broj poruka: 346

Imao sam taj model i slican problem sa grafikom.Servisi su ih puni,generalno cela serija je lose odradjena.Pretpostavljam da imas graficku serije 7 ili 8,n-vidije.Te se kartice nenormalno greju i brzo crkavaju. Mozes da probas u nekom servisu,ali niko nema novih kartica na lageru jer su bezobrazno skupe(preko e-bay-a su bile oko 180 usd u nabavci bez ostalih troskova!!).Znaci ostaje ti da ti u nekom servisu stave polovnu karticu koja ce da radi,ko zna koliko.Jedino ako daju garanciju(moj ti je savet ne prihvataj nista manje od 3 meseca pa na gore)!!
Ja bih ga dao za 100 eur nekom servisu,ili u delove.Dodaj 150-200 eur uzmi nesto drugo i resi se bede!!
Pozdrav

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miguelinho Re: 04.02.2010. 09:12 #186287

hvala na savetima...elem, i ja sam tipovao na grafiku, kao sto sam vec napisao. laptop nije moj pa ne mogu da odlucim sta cu sa njim, ali sam dao drugaru koji se bavi time (ima servis), pa sta bude...hvala jos jednom :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs