Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Lap top asus x51r bios problem
STRANA 1 OD 1
malipeki Lap top asus x51r bios problem 06.01.2010. 21:17 T23504

status: user
broj poruka: 8
Nakon dodavanja memorije isti se zabagovao i prilikom reseta trazi password za bios koji nikada ranije nije unet.
Nakon vracanja stare memorije takodje trazi load default values odnosno ulazak u bios ali trazi sifru koja ranije nikada nije trebala.
Lap top imam dve godine i kupljen je kao nov i nikada mi ranije nije tebala sifra za bios.
Ima li neko resenje kako zaobici sifru za bios ili istu obrisati.
Molim za pomoc.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Vrati staru memoriju 06.01.2010. 22:30 #178080

broj poruka: 9420
Izvadi bateriju i otkaci punjac.
Pritisni dugme za paljenje i drzi ga 1 minut. Ponavljam, bez baterije i punjaca. Gledaj na sat. Ne pustaj dok ne prodje minut.
Vrati nazad samo punjac, bez baterije. Ako proradi, podigni sitem, ugasi ga normalno na Turn off i potom vrati nazad bateriju.

Baby BM

sawitch @VMARC 06.01.2010. 23:13 #178120

broj poruka: 667
Sta se desava kod te metode?

PS

Imam isti laptop i to je najbolji komad tehnike koji sam u zivotu kupio... Milion telefona, kompova, delova za komp, aparata, kucnih masina, fleseva, diskmena, vokmena, mp3 plejera, video rekordera i svi zajedno ne mogu prineti izdrzljivosti i kvalitetu ove masinice... ASUS X51R
VMARC Pa reset BIOSa 06.01.2010. 23:45 #178141

Kod mase raznilicitih laptopova.

Baby BM

malipeki Nazalost nista 07.01.2010. 15:20 #178393

Probao sam ovu tehniku sa 45 sec, obradovao sam se da je moja greska i da treba drzati minut ali nazalost nista.
Na samoj ploci postoji neki taster koji mogu pritisnuti samo sa iglom ali takodje nista.
Hvala na savetu ali moram probati nesto novo ali pitanje sta.
Pozdrav

VMARC Kada skines poklopac za memoriju... 07.01.2010. 16:34 #178422

Da li vidis mozda bateriju - dzamper za reset biosa...?

Baby BM

codeus re 07.01.2010. 19:44 #178468

broj poruka: 4054

da li si iskljucio lap sa adaptera i skinuo baterju pre nego si stavio/skinuo memoriju ?? samo pitam ... vreme je da promenis CMOS baterju !! ... a i ploca ti je pri kraju ..sorry ... za shifru probaj `AMI`
malipeki re 08.01.2010. 11:50 #178692

Memoriju sam stavljao/vracao bez adaptera i baterije.
Na ploci nevidim nikakav dzamper ali ni bateriju.
Prilikom butovanja datum je avg 2007 i trazi da se setuje bios ali trazi i sifru, ako je baterija u pitanju onda bi trebalo da izbrise i sifru za bios zajedno sa vremenom tako da mislim da nije do baterije ako je uopste i ima.
Nisam siguran da sam te razumeo kada kazes da je ploca pri kraju, mislim nije mehanika pa da se trosi.
Nasao sam neke default sifre za ami bios ali ne pomaze.
Izgleda da se asus oko ove serije potrudio da ne bude standardna.
Molim za dalja misljenja.
Pozdrav.

codeus re 08.01.2010. 20:42 #178854

broj poruka: 4054

jbg .. sa donje strane izmedju baterje i pcmcia slota .. trebalo bi da je standardna cr2032 .. nadji je i skini na 10 min .. ako imas drugu stavinju (mozes iz desktop mashine) .. i onda odradi kako ti je VMARC napisao ... to je cest problem kod tog asusa ... da se zabaguje ko budala kad pokusas da promenih hdd ili memoriju ...
malipeki USPEO JA 09.01.2010. 23:50 #179224

Kada su mi sve nade pale u vodu i kada sam se vec odlucio koju novu masinu kupiti resih da rasturim komp ali ovaj put detaljno ne mareci ako ga vise nikad ne sastavim(svaki put kad nesto otvoris i sastavis polomis neku zabicu i pojavi se neki sraf viska).
Kad ne lezi vraze, imedju baterije i pcmci slota baterija biosa....
Nasmejem se i pocnem je cupati krvnicki.
Sastavim sve, upalim, podesim bios i sve po starom, eto sistema i starih podataka.

Moram se zahvaliti svima Vama koji ste mi pomogli u resavanju mog problema.
HVALA
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs