E pa prvo da se izvinim ako sam omasio rubriku ali nisam znao gde drugde, elem drug zeli da kupi laptop. Treba mu da ima dosta rama i mozda neku odvojenu graficku (ne za igre) i max moze da izdvoji do 400 evra. Da li imate neki predlog?
Laptop sa dosta RAM-a (2+ GB) i zasebnom grafom i manje od 40K din je previše optimistički. U tom cenovnom randu u kombinaciji sa Core (2) Duo procesorima i 2+GB RAM-a su uglavnom Intel GMA integrisana rešenja.
Eventualno Toshiba Satellite L300D-14S, malo prelazi zadatu cenu, ali ispunjava uslove. Nije najnoviji model, ali ako uzmes u obzir sta si trazio, to je to.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Acer 5732-ZG.Uzeo sam ga pre nedelju dana za 32000 RSD.Bio je na popustu,jos sam ga ja uzeo plus jos 15% jeftinije,jer sam poveo jednog penzionera,koji ce da ga satro kupi za sebe.Inace,kosta preko 40000 RSD u radnjama.
svi govore sta da uzmes ja cu ti reci koju kombinaciju nemoj nikako da uzimas! AMD dc nikako,greju se nenormalno,samim tim prenose toplotu na ostale komponente racunara. Nvidija graficke karte serije 7 i 8,(laptop varijanta)apsolutno nepouzdane , greju se takodje nenormalno i brzo stradaju.Servis ozbiljniji gotovo da ne postoji,ako imas srece mozes da dobijes polovnu izvadjenu iz nekog drugog laptopa(to se kod nas zove servis-seci usi krpi dupe!!) Idi na kombinaciju intel cpu-int.gr.intel,ili intel cpu-ATI grafika.Za sada je to daleko bolje resenje,pouzdanije. Acer 5732-ZG gore predlozeni je to,mada sam licno pre za Toshibu!!
Ovako, imas razne laptopove. Sto se tice kvaliteta, izrade... Nek uzme nesto od sl: 1. Dell i HP (po meni su najbolji laptopovi) 2. Toshiba 3. ASUS, MSI, Acer 4. su svi ostali
Laptop da ima Core (2) duo procesor (kao sto je rekao bax), 2GB rama, HDD preko 250GB, od grafike u tom cenovnom rangu se mogu naci: X3100, X1100, HD4500, HD3200, Ati 4330, ATI 4570, 9300GS, 8400GS
Znaci ako nije gamer onda moze i HD4500. X3100 i X1100 nek zaobidje, to su veoma stare grafike. Moze da nadje HP sa C2D + ATi 4330 za oko 400-420e. Ova ATI 4570 je fenomenalna, sa njom moze da igra i novije naslove, takodje i 8400gs i 9300gs se ubrajaju u veoma dobre karte za laptopove... Ako uzima sa Intel procesorom nek gleda koji je chipset, znaci da ne bude stari 945 ili 965, nego P45M (ne znam bas tacnu oznaku)...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.