Pomozite, ortakov laptop acer aspire 8920g veliki notebook se gasi non stop sam od sebe, ni sitem ne mogu podici, da li zna neko sta bi mogao biti problem i koji je kod nas ovlasceni servis za acer?
Pa,moze biti stvarno mnogo toga,pocevsi od napajanja(ispravljaca),baterije...ali ono sto mozete da probate je: Pre svega proverite temperature u biosu. Izvadi memoriju,pa je malo ocisti i vrati(ako ima dva modula,probati svaki ponaosob),tako i sa grafickom,ako nije integrisana.Za sada toliko...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Pomozite, ortakov laptop acer aspire 8920g veliki notebook se gasi non stop sam od sebe, ni sitem ne mogu podici, da li zna neko sta bi mogao biti problem i koji je kod nas ovlasceni servis za acer :: :: :: :: :: Msi gx-620 & AMD Athlon 7750(2,71ghz) 2gb (800mhz) Ati 4650 1gb ddr2 :: http://www.youtube.com/watch?v=IYVEobBH0FY
Probaj da izvadis bateriju i da ga koristis samo pomocu adaptera za struju. Probaj da udjes u Bios, ako se onda sam ugasi, nesto hardverski ne valja. Pregrevanje, ili ne znam ni ja.
edit: pretece me gilopile
Demon to some. Angel to others. _______________________________
probao sam na terasi na minus 10 da instaliram windows , probao sam bez baterije, probao sam samo sa baterijom, znaci gasi se iznenada i u biosu cak dok sam podesavao nesto, probacu da ga otvorim pa da vidm da nije doslo do zapusenja ventilatora al kad nabavim alat :) hvala na pomoci.
Haha,da nisi mozda video i Saxiju,i on je na terasi nesto klokovao oko compa?
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: probao sam na terasi na minus 10 da instaliram windows , probao sam bez baterije, probao sam samo sa baterijom, znaci gasi se iznenada i u biosu cak dok sam podesavao nesto, probacu da ga otvorim pa da vidm da nije doslo do zapusenja ventilatora al kad nabavim alat :) hvala na pomoci :: :: :: :: Msi gx-620 & AMD Athlon 7750(2,71ghz) 2gb (800mhz) Ati 4650 1gb ddr2 :: http://www.youtube.com/watch?v=IYVEobBH0F :: ::
najverovatnije,mb ili grafika posto ni sistem nemozes da podignes.Generalno problem svih tih malo jacih notebookova je grejanje odnosno hladjenje,prosto proizvodjaci su limitirani prostorom i ne mogu adekvatno da rese hladjenje.To shvatis kad otvoris laptop! Hiljadu puta sam se pitao kako izdrze i toliko,temperature su nenormalno visoke.Ako nemas iskustva sa tim stvarima najbolje nediraj nista nego pravo u servis,bar na dijagnostiku.Takva vrsta kvarova je cesto apsurdna , ako se uopste da resiti ! Srecno!
Ortak ima Toshiba top sa C2D intelom na 2GHz star oko 2g, ostatak konfiguracije nije ni bitan. I probali smo LinX da upalimo cisto zezanja radi, cpu je sa default temperature od oko 35 stepeni po jezgru skocio na 99 stepeni po jezgru, i to samo u roku od 1 min, odmah smo ga prekinuli, da ne maltretiramo cpu, ali bi posle 1h LinX-a temp bila sigurno preko 100 stepeni (ako se sam ne bi ugasio), cak se i vent na tom laptopu upalio da sam ga tek tad cuo. Greju se, sta da im radis.
dok rade rade,i to je to.Puni su servisi kojekakvih babaroga sa ovim i onim grafikama,cpu-ima.Platis 700-800 eur,a posle 2g ga das za 100 eur nekom servisu.Bruka!
:: Malo off topic :: :: Ortak ima Toshiba top sa C2D intelom na 2GHz star oko 2g, ostatak konfiguracije nije ni bitan :: I probali smo LinX da upalimo cisto zezanja radi, cpu je sa default temperature od oko 35 stepeni po jezgru skocio na 99 stepeni po jezgru, i to samo u roku od 1 min, odmah smo ga prekinuli, da ne maltretiramo cpu, ali bi posle 1h LinX-a temp bila sigurno preko 100 stepeni (ako se sam ne bi ugasio), cak se i vent na tom laptopu upalio da sam ga tek tad cuo :: Greju se, sta da im radis :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Ne Linux, nego LINX (linpack, intel burn test, sve ista stvar) Program za testiranje stabilnosti procesora. Bas sad gledam, nisam pogresio, napisao sam LinX, ili me ti zezas...?
:: Los ti Linux,meni su iste temperature i na Linuxu kao i na W7. Ubuntu 9.10 je u pitanj :: https://www.berzapasa.co :: https://www.digitalcowboy.proit.org :: :: :: Malo off topic :: :: :: :: Ortak ima Toshiba top sa C2D intelom na 2GHz star oko 2g, ostatak konfiguracije nije ni bitan :: :: I probali smo LinX da upalimo cisto zezanja radi, cpu je sa default temperature od oko 35 stepeni po jezgru skocio na 99 stepeni po jezgru, i to samo u roku od 1 min, odmah smo ga prekinuli, da ne maltretiramo cpu, ali bi posle 1h LinX-a temp bila sigurno preko 100 stepeni (ako se sam ne bi ugasio), cak se i vent na tom laptopu upalio da sam ga tek tad cuo :: :: Greju se, sta da im radis :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.