Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Toshiba nb 200/10 incha utisci
STRANA 1 OD 1
maxima Toshiba nb 200/10 incha utisci 19.12.2009. 01:19 T22974

status: user
broj poruka: 346
Posle 2 m intenzivnog koriscenja gore navedenog laptopa utisci su sledeci:

>Lagan(oko 1.25 kgr),vrlo praktican za nosenje.
>Estetika,tu i tamo,narocito poklopac,crna sjajna,prilikom svakog otvaranja ostaje trag prstiju.Mene licno nervira.
>OS windows xp home,odlicno odmeren,radi bez cimanja.
>1Gb rama dovoljno mada ni 2 gb ne bi bilo na odmet.Memorija je prosiriva pa ko voli nek izvoli.
>Grafika intel 945,mozda najslabija karika u lancu,ali podnosljivo.DVD tera bez problema.
>Procesor atom 1.6Ghz,odlicno radi svoj posao,hladan ko spricer,uz normalan protok vazduha radna temp.se krece od 28 do 35/36 stepeni.
>Ventilator gotovo necujan,niste sigurni kada radi a kada ne,bukvalno.Sjajan!
>Tastatura dobra i za obimniji unos teksta,malo su F tasteri zbijeni ali podnosljivo.
>Touchpad odlican.
>Ekran dobar,pre bih rekao standardan.
>Softver prilicno skroman,recimo u poredjenju sa Acer racunarima.AV McAfee skidajte odmah,guta ram i prilicno spor.Trial 30 dana.
>Garancija 3g,sjajno!I ostali proizvodjaci bi trebalo da daju BAR 2g.(pa na cipele smo dobijali 6m garanciju).
Za kraj ono glavno,a to je NEVEROVATNA BATERIJA!! 6 cell,pod punim opterecenjem,wifi,video,(kontrast ekrana na 60-70%), 6 do 7 sati!!!
Da li bih uzimao neki drugi laptop,NE!

Nadam se da je nekom pomoglo prilikom odluke o izboru desetice.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Da ti pravo kazem, iz tvoga opisa uopste ne proizilazi zakljucak, 19.12.2009. 01:35 #172237

broj poruka: 10997
to jest, ne vidi se cime je uzrokovano ono kategoricno `NE` (`da li bih uzimao neki drugi...`).
Naime, utiske koje si naveo imaju i korisnici nekih drugih modela ovog proizvodjaca odnosno korisnici laptopova drugih marki.
Mozda smatras da je ovaj kompjuter znatno jeftiniji od ostalih u toj klasi kvaliteta, ali o tome se nisi izjasnio...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxima Baterija 6 cell i garancija 3g 19.12.2009. 01:43 #172238

to je to,koliko ih daje gar.3g? Jako bitna stvar,narocito za laptopove gde su kvarovi cesti i skupi,gotovo apsurdni!
markopvict ovako nesto je po meni idealno 19.12.2009. 01:51 #172239

broj poruka: 4515
http://itsvet.com/tekst/asus-eeepc-1201n/3258/

Cekam da krenu i drugi proizvodjaci i da pazarim.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

tortojed Izgleda mi da nisi dovoljno pazljivo pratio kretanja na trzistu... 19.12.2009. 01:51 #172240

broj poruka: 10997
(pa i ovom nasem) poslednje dve-tri godine. Neki modeli nekih marki mogu da se dobiju ne samo pod trogodisnjom bezuslovnom garancijom nego proizvodjac nudi i sledece pogodnosti 1. vracanje novca kupcu ukoliko ovaj ostane bez posla (naravno, on vraca laptop)
2. dobijanje novog uredjaja istog tipa ako klijent dokaze da mu je laptop ukraden

Cini mi se da je upravo Tosiba prva lansirala prodaju uz navedene pogodnosti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxima No Matter What 19.12.2009. 02:08 #172242

akcija Toshibe,za svaku pohvalu! Verovatno znas za `kombinaciju`,doplate 70-80 evra za drugu godinu gar.kod pojedinih proizvodjaca.Zalosno! Ako das 400-500 eur(600-700usd) za laptop,pa red bi bio da obezbede bar 2g.garanciju! Tada ce i proizvodjaci povesti malo vise racuna o kategoriji komponenti koje ugradjuju! To je poenta price.

despot83 Posle toliko godina sa racunarima shvatio sam sledece 19.12.2009. 08:23 #172272

broj poruka: 711
1. Mi smo zemlja treceg sveta.
2. Asus je kod nas promenio politiku garancije na laptopovima na jednu godinu ,nekad bilo 2
3. Nije ista Toshiba L serije kod nas i u nemackoj(provereno)
4.Sve to shto si rekao za toshibu mozes reci i za Asus,Lenovo s10e,Fujitsu,Acer aspire one.....
5.Reklama ti nije losa,a nije i neka.
6.Citiram`Da li bih uzimao neki drugi laptop,NE!`
Koliko si drugih laptopova probao da bi mogao da napravis poredjenje?
7.Moje skromno iskustvo mi kaze da je i dalje best buy Lenovo S10 E sa 6 cell baterijom

8. Posle jedne godine eksploatacije svakako ce biti jedna do dve ogrebotine na njemu,sto ce reci: Znate moj laptop ne radi a u garanciji je? E pa sinko ovo ti je fizicko ostecenje i tu nema spasa.Garancija je jedna divna stvar,procitaj je malo pa vidi da li jedino u laboratorijskim uslovima mozes da sacuvas laptop 3 god.

Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.

maxima Baterija i garancija 19.12.2009. 09:30 #172277

na to sam bacio akcenat,mislim da je za tu kategoriju to jako bitno zbog mobilnosti.Inace odmah sam kupio torbicu sa memo penom koja ga savrseno stiti.Prvi laptop koji sam kupio bio je fujitsu siemens serije lifebook,2002-3,ne secam se,u svakom slucaju i dan-danas radi bez greske,ali made in germany!Imao sa HP,Asus i Acer 5520g koga jos uvek imam.Kako sam prosao sa njima nije ni bitno da ne bi bila reklama ili anti reklama,ali neke stvari su se iskristalisale,baterija i famozna garancija.Inace pri kupovini sam se dvoumio izmedju HP ,Acer i Toshibe i prelomio bas zbog 6 cell baterije i garancije.U principu sam zadovoljan i kada bi ovaj otisao u paramparcad opet bih uzeo isti.Primetio sam da dosta ljudi trazi savete pri kupovini notebook racunara,trziste je preplavljeno svim i svacim pa je za prosecnog kupca to nocna mora,mislim da bi i drugi mogli da podele iskustvo o svom racunaru na forumu,bilo bi korisno.Inace to sto sam napisao o nb200 nije nikakva reklama vec prosto utisak,u ovom slucaju pozitivan.Ako glavni urednik PC world-a iznese eksplicitan stav o nekom modelu,tipa to je djubre ili odlican,ja ga imam,sto bi kod nas to bila reklama ili anti reklama.BMW je 2006 povukao 200000 automobila zbog neispravnog air bag-a,prosto ko radi taj i gresi!
PS
Jos jedna stvar mi se nije svidela na nb200,a to je prilicno skromna web kamera koja i pri dnevnom svetlu daje dosta zamucenu sliku.To je to.

Pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs