Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
POOOMOC!!Lap-top spor kao puz!!!
STRANA 1 OD 1
simke000 POOOMOC!!Lap-top spor kao puz!!! 18.09.2006. 19:24 T2291

status: user
broj poruka: 504
E ljudi pomagajte.Ovo je ludilo kako je spor ova komp.Da li to mora tako,ne znam,ali samo mi nije jasno da deca ne mogu ni jednu igricu da igraju.
Cim nesto malo radi drugo nece!!
LAPTOP IPC
Intel pIII 1200MHz
256 mb sdram
grafika shared 8-64 MB SIS 630/730
Zvuk,takodje,bljak, integrisan. SIS 7018

Kako da podesim grafiku za najoptimalniji rad.
Updateovao sam driver od grafike i opet nista,slabo ide.
Molim za pomoc!!!!
Hvala!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tiamat Hmm 18.09.2006. 19:50 #8368

broj poruka: 10

Kupi deci GameBoy ili Playstation 2 negde, nece se naigrati na tom laptopu. =)

Probaj Starcraft da im instaliras, to bi trebalo da radi na tom laptopu. Potrazi neke matorije igre npr. iz 1998 ili 2000-te godine, to je jedini ozbiljan savet koji mogu da ti dam.

Pozdrav

milos24 slazem se sa prethodnim odgovorom 18.09.2006. 22:13 #8378

broj poruka: 282
Ideja o kupovini konzole za igre je fenomenalna, konzola + TV kostaju kao jedna slaba konfiguracija. Uvek rade sve igre pravljene za tu konzolu i ne zastareva tako brzo kao komp.

Pozdrav

Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

dragojlo2 prodash laptop... 18.09.2006. 22:46 #8386

broj poruka: 718

skupis ucesce za kredit i kupis sebi komp,deci konzolu + Tv, a brat ce da oprosti...

zasta sluze braca!!! pogotovu kad su deca u pitanju...
P.s. mator ti je taj laptop za bilo sta ozbiljnije (mislim na igranje ),a i nije mu to namena ...`Ajd u zdravlje!
Sub Ispomoc 19.09.2006. 10:30 #8403

broj poruka: 27

Ne znam koliko razumes u ovu tematiku, ali dao bih ti par saveta (dobronamernih).
Laptop nije pravljen za igrice, vec za lakse business aplikacije (tipa office), namenjen je ljudima kojima bi koristili kao ispomoc a ne kao osnovno sredstvo za rad. Zato ces uvek da vidis menadzere sa lap topovima, a ne inzenjere koji uglavnom sede za desktop "alama".
Igrica podrazumeva dobru graficku , sto laptop u 99% slucajeva nema, kada je nesto integrisano to je "low cost" i ima siromasan procesor... koji je i srce svega.
A sada srz problema:
256 mb sdram minus (pretpostavljam )32-64 rama koje otpada na grafiku, je malo i za sam operativni sistem (pretpostavimo da si instalirao XP), otuda je i racunar spor kao puz!
Memorije je jako malo a i jako je spora.
Nisu bas ohrabrujuce vesti, ali bih ti savetovao da poslusas prethodne predloge .
Za klince konzola.
Taj laptop mozes koristiti za neke osnovne stvari, znaci na njemu drzi samo OS i samo ono sto ti treba za "osnovni rad" ....
Nadam se da sam ti nekako pomogao...
Pozdrav!
simke000 RE za SUB 19.09.2006. 14:30 #8411

broj poruka: 504

Hvala na iscrpnom odgovoru.
Sada znam sta imam(nemam)

Nocu je i tu zavej`o vetar
al` ipak na jugu vojska koraca
Pao je 14-ti kilometar
al`nikad nece KADINJACA!!

Ne mogu da verujem da smo se pre 25-6 godina ozbiljno lozili na ovakva s...a!!

diskovi -:- 20.09.2006. 22:59 #8453

broj poruka: 25
probaj da instaliras win2k ako imas xp. manje je zahtevan sto se memorije tice. naravno, lap-top nije pedvidjen za igranje. ni ne pomisljaj na novije naslove.

ipak, na njemu mozes igrati mame, neo-geo,sega mega igrice pa cak i playstation1 igre uz odgovarajuci emulator naravno. i jos ako nabacis neki joypad....
a od pc igrica bi trebao da mozes starije naslove, iz 2000 i 2001, kao i male igre tipa "thumblebugs", "luxor", "morhuhn"....
sve zavisi koliko zahtevas, ali kako ti govore, ako ces da se igras, kupi konzolu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs