pre jedno 4,5 nedelja sam pitao za savet u vezi kupovine lap topa , medjutim nisam nista jos pazario i sad se lomim da li da uzmem lap sa integrisanom grafikom ati 3200 >?
Koliko sam cuo i video intel 4500 je krsh , a za ovu kazu da moze pristojno da potera neke igre . Lap top ce biti kucno poslovna upotreba , neki programcici za posao , net , po neki film i naravno po neka igra .
Jel ima neko lap top sa ovom grafikom ,zanima me jeli ok kupovina ?
Ne postoji generalno dobra grafika u laptopu, a koliko vidim igre si stavio na poslednje mesto, tako da ti je manje vise svejedno sta ces da uzmes... Imaj na umu da oznake grafickih kod laptopova su kompletno drugacije nego desktop karte. Na primer, GTX280M nije GeForce GTX280 na desktopu, vec je otprilike 9800GTX, sto je ogromna razlika... __________________ Scourge of PCBerza
Sto se igara tice imam desktop koji ce za to da sluzi , ali ipak bih voleo da kada nesto instaliram da ne dozivim potpuno razocarenje . ( cs , war craft , call of duty i sl. ) , ne moraju da budu full detalji . Windows bi najverovatnije instalirao XP S.P. 3 , cenim da ce neki prosecan dual core i 2 gb memorije biti i vise nego ok .
Pa gledaj onda minimum da bude Core2Duo na 2.0ghz, 4GB Rama, a za grafiku ne znam sta valja od ATI-a, ali od nvidie moze 8600GS ili 8600GT-M... __________________ Scourge of PCBerza
Jedino amd-ati 3200 integrisana grafulja nije potpuno razočarenje. Procesor u odnosu na Intel nije vrhunski i nije najštedljiviji, ali je više nego upotrebljiv. Pogledaj, neki modeli- nekih proizvođača imaju problema sa pregrevanjem (mada toga ima i kod iNTEL-a). U stvari, mnoge neintegrisane lap-top grafulje su mnogo lošije od ovog amd/ati rešenja. Pošto ti je ovo ipak bitno, nemaš baš izbora. Postoje doduše, i neintegrisani modeli sa intel CPU a diskretnom grafuljom a interesantni su zato što cene znaju da budu u razini skupljih laptopova sa amd-ati integrisanom grafikom.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
ne slazem se sa daumom da ti je potrebna toliko skupa konfiguracija. te matore igre prosto lete na max detaljima i na PIII 1ghz, 512ddr, video 64mb. skromnija preporuka: najjeftiniji laptop sa ati3200, dual core moze i ne mora, 2gb ddr, ostatak para ulozi u model kvalitetne izrade, kvalitetnog proizvodjaca sa dobrom tehnickom podrskom biraj: http://pcberza.rs/laptop/laptopovi-amd/272-0-0-0/q=3200 ... ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
acer 5930g 15.4` T5800 core2duo 2.0 GHz 2 MB cash 4GB ddr2 nVidia gt9600m 320GB hdd 5900 markova 1280*800 igrao Krizu prvu na 1024*768 medium-high batman max bez AA nfs Shift max bez AA za jedan lap ja prezadovoljan!
Eto tog minimuma o kome sam pricao, a taj Acer kosta oko 40.000 mozda manje... __________________ Scourge of PCBerza
:: acer 5930g 15.4 :: T5800 core2duo 2.0 GHz 2 MB cas :: 4GB ddr :: nVidia gt9600 :: 320GB hd :: 5900 markova 1280*80 :: igrao Krizu prvu na 1024*768 medium-hig :: batman max bez A :: nfs Shift max bez A :: za jedan lap ja prezadovoljan :: :: trla baba wlan :: :: http://www.amdgeeks.net/overclock/84 :: ::
O cemu ti pricas? Koje matore igre? Quake 2 mozda? To sto si naveo jedva moze da pogura Plants vs Zombies a kamoli nesto normalno...
Ne izmisljaj gluposti... Lik nije naveo da trazi komp za igranje, vec je to naveo kao zadnju opciju, a danas imati laptop za normalan rad a da nije dual core je suludo... __________________ Scourge of PCBerza
:: ne slazem se sa daumom da ti je potrebna toliko skupa konfiguracija. te matore igre prosto lete na max detaljima i na PIII 1ghz, 512ddr, video 64mb. skromnija preporuka: najjeftiniji laptop sa ati3200, dual core moze i ne mora, 2gb ddr, ostatak para ulozi u model kvalitetne izrade, kvalitetnog proizvodjaca sa dobrom tehnickom podrsko :: biraj :: http://pcberza.rs/laptop/laptopovi-amd/272-0-0-0/q=3200 .. :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
ja sasvim normalno radim sve sto mi padne na pamet a takodje igram sve nove igre na athlonu 64@3.2ghz SINGLE CORE. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Kao sto je Daum vec spomenuo, nVidia karte u mobilnim izvedbama npr. GTX280m i GTX 280 desktop nemaju veze jedna sa drugom, mobilna verzija uopste nije GT200 chip, tj GTX280m je ustvari 9800GTX (desktop) sa smanjenim taktovima...
Iskreno, meni je to veoma glupo, i neko ko ne zna kupice neku kartu sa misljenjem kako ce moci `sve da igra` a ona je u stvari bar upola slabija nego desktop verzija iste oznake...
Kod ATI-ja toga nema, tj sta pise ta je i karta, naravno sa smanjenim naponom i taktovima, kako bi se smanjila potrosnja...
Primjer, drug ima nV 9650GT sa 1GB memorije, a ja ATI 3650m sa 512MB memorije, plus je kod njega jaci procesor u notebook-u...
3DMark sam ja dobio 4662 a on oko 5200-5300 cini mi se, naravno na istim podesavanjima...
U desktop svetu, 9600GT je barem duplo jaca od 3650, a mozda i vise, tako da su vaznosti tih naziva kod nVidia-e upitni, tj. grafiku nisu one koje bi trebalo da budu...
za desktop ima da pokida tu GTX280M garantovano... A i laptop je po meni glupo za igre uzimati, cemu to ? Sigurno neces da igras na bateriji.... A prednost je jedino to sto se prenosi, inace bolje uzeti jak desktop i uzivati u igrama na maksimumu, a ne muciti se sa laptopom koji kosta 2000 evra a ne moze sve da pokrene na maksimumu u vecoj rezoluciji.
...kolega je uzeo Acer 5736 sa 4570 i 4GB i T4300 2.1GHz procesorom i mogu ti reci da za te pare on radi poprilicno dobro, ...instalirali Dirt 2 i na medium podesavanmjima u 720p radi odlicno... pa sam zakljuci ...jedina mana je sto bas ne moze XP da radi dobro, na ovom nisam uspeo da proguram driver za grafiku na XP-u, dok na modelu 5536 nisam uspeo da proguram neke druge drivere, ...jbg
Pozz...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.