Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Fantomski problem
STRANA 1 OD 1
doca80 Fantomski problem 11.12.2009. 19:49 T22734

status: user
broj poruka: 3053
Laptop je Acer Extensa 5630,star oko 1.5 god.Kvar se desava povremeno,nekad svaki dan po 10 puta,a nekad i po 10 dana nista,a dogadja se da prilikom ukljucenja laptopa ekran pobeli skroz,nekada to prodje za par sekundi,a nekada ta belina traje dok ne ugasim lap. Na sledecem paljenju je sve normalno. Ponekad se beli ekran pojavi u sred gledanja filma,surfa netom...Svez vin,drajveri,opet isto fantomsko povremeno ponavljanje problema... Sta to moze biti?

KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: Fantomski problem 11.12.2009. 19:51 #169114

broj poruka: 7285
Da nije flat u pitanju?

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

doca80 Re: Re: Fantomski problem 11.12.2009. 19:55 #169119

to sam prvo pomislio,ali flet il radi il ne radi,ne verujem da bi 10 dana radio pa 5 sekundi zezao,i tako u krug...Jel postoji neki nacin da se taacno utvrdi sta moze biti problem,ili ako neki serviser sa dosta iskustva zna,mozda je ovo neki standardni kvar vezan za konkretno ovu seriju lapova...

:: Da nije flat u pitanju
::
:: http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Re: Re: Re: Fantomski problem 11.12.2009. 19:59 #169122

E vidis zemo,upravo tu gresis,ovo ti je skolski primer crkavanja flat-a.
Zasto to odmah nisam napisao?Pa zato sto bi bio 100% siguran da je u pitanju mobilni telefon.
Ali verujem da se nerazlikuju flat-ovi bas toliko na lap-u,od fon-a.

Ako sam u pravu trebalo bi kada ti se pojavi beo ekran,da ga par puta otvoris i zatvoris i doce mu slika.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: to sam prvo pomislio,ali flet il radi il ne radi,ne verujem da bi 10 dana radio pa 5 sekundi zezao,i tako u krug...Jel postoji neki nacin da se taacno utvrdi sta moze biti problem,ili ako neki serviser sa dosta iskustva zna,mozda je ovo neki standardni kvar vezan za konkretno ovu seriju lapova..
:: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
Equinoxe Re: 11.12.2009. 20:01 #169123

broj poruka: 12057

Bilo bi interesantno videti šta daje kartica sa lapa na externi, monitor (VGA, DVI, svideo, šta god ima laptop) kada se to desi.

Ishmerish Re: Re: 11.12.2009. 20:02 #169124

Da to bi bilo najpametnije,da ga nakaci na monitor kada pocne da zeza.

:: Bilo bi interesantno videti šta daje kartica sa lapa na externi, monitor (VGA, DVI, svideo, šta god ima laptop) kada se to desi
H-nitro hi 11.12.2009. 20:03 #169126

broj poruka: 1973
...ili je otisla `lampa`, to se desavalo kod jedne serije LG tft monitora, ali to moze da ti zameni ovasceni servis za Acer ako takav u opste ima u bg-u

Dont drink and drive take joint and fly

doca80 hm,flet 11.12.2009. 20:03 #169127

Zatvaranje o otvaranje mu nije pomagalo,mada kvar se veoma retko desava,pa ne bi znao da li bi upalilo kada bi to pokusao vise puta.znaci morace srafciger da radi... Gde nabaviti flet za ovaj lap?
EDIT sad sam video,nisam ga prikopcao na monitor,to cu uraditi

Ishmerish Re: hm,flet 11.12.2009. 20:15 #169143

E zemo tu ti vec nemogu pomoci,u laptop-ove sam upucen isto kao i u gay scenu Srbije

Jedino ovo za flat sam znao,zato sto sam to na telefonima apsolvirao.

Pozdrav

:: Gde nabaviti flet za ovaj lap?
VMARC Da li pri pojavi `beline`... 11.12.2009. 22:23 #169191

broj poruka: 9420
... laptop nastavlja da radi (np. ako se pojavi neposredno pri paljenju, da li HDD LED indikator svetli, kao da podize sistem, da li se cuje Win Wellcome Sound ili sl.) ili se zakuca i tu i ostaje?
Da li je dodavana memorija? Ako jeste, izvaditi dodat modul, pa pokusati bez njega.
Ekran je, jedno 70%, pokusaj ova dva saveta, reda radi...

Baby BM

stevan07 da sam 11.12.2009. 23:22 #169221

broj poruka: 185
na tvome mestu prvo bih ga zakacio na externi monitor kao sto ti je bax rekao.... da moze da bude i neki od flet kablova ili na preklopu ili od samog ekrana ...pozzz

Terminator

doca80 desiilo se 11.12.2009. 23:52 #169229

da je ekran pobeleo i to je trajalo 15-ak sekundi,i cim sam dotakao kablom od spoljnog monitora graficku,slika na ekranu lapa se pojavila. kad pobeli ekran sve lampice normalno funkcionisu.

VMARC Re: desiilo se 12.12.2009. 03:15 #169305

broj poruka: 9420
Onda i definitivno nije do ostatka H/W. Ili graficka ili Ekran (Flat kabal ili sl glupost...)
Znaci na EXT monitoru sve sljaka bez ikakvih problema...?

Baby BM

:: da je ekran pobeleo i to je trajalo 15-ak sekundi,i cim sam dotakao kablom od spoljnog monitora graficku,slika na ekranu lapa se pojavila. kad pobeli ekran sve lampice normalno funkcionisu
:: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
doca80 Konacno se desilo,snimio sam 13.12.2009. 09:45 #169876

pogledajte slike,prilikom startovanja hladnog kompa se desi cesce,prikopcao sam ga na spoljni monitor,ISTO sve ostaje ne ekranu od lapa(belina) a na spoljnom monitoru NEMA slike uopste,i NE REAGUJE na otvaranje i zatvaranje,samo gasenje je pomoglo. Sledece paljenje sve ok.... Pomagajte,ovi fantomski problemi me izludjuju...

http://img697.imageshack.us/gal.php?g=12122009059.jpg

Pisko Kaki fantomi i supermeni betmeni 13.12.2009. 09:59 #169878

broj poruka: 6645
Doco, ovo je po meni klasičan primer kako riknjava flat. Čas ima čas nema, a vidi se da ti radi pozadinsko osvetljenje samo nestaje ili je oštećen video signal.
... smrdi na servs ili potragu za flatom, jerbo, možda su flatovi isti za više generacja i modela acera pošto im serije liče kao jaje jajetu.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ishmerish Re: Kaki fantomi i supermeni betmeni 13.12.2009. 10:02 #169880

Ako nema slike ni na monitoru,ondak grafa govori da je sanjiva.

:: Doco, ovo je po meni klasičan primer kako riknjava flat. Čas ima čas nema, a vidi se da ti radi pozadinsko osvetljenje samo nestaje ili je oštećen video signal
:: ... smrdi na servs ili potragu za flatom, jerbo, možda su flatovi isti za više generacja i modela acera pošto im serije liče kao jaje jajetu
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
doca80 Re: Kaki fantomi i supermeni betmeni 13.12.2009. 10:04 #169881

ali ako je flet,zasto onda nema ni slike na spoljnom monitoru...flet samo sprovodi sliku na ekran od lapa i nema veze sa spoljnim monitorom...deluje na grafu...

:: Doco, ovo je po meni klasičan primer kako riknjava flat. Čas ima čas nema, a vidi se da ti radi pozadinsko osvetljenje samo nestaje ili je oštećen video signal
:: ... smrdi na servs ili potragu za flatom, jerbo, možda su flatovi isti za više generacja i modela acera pošto im serije liče kao jaje jajetu
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs