Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Dell Inspirion baterija
STRANA 1 OD 1
dradisic Dell Inspirion baterija 27.11.2009. 15:27 T22287

status: user
broj poruka: 271
Problem je sledeće prirode, polomlena je džeksna na samoj matičnoj ploči laptopa i dok čekam da mi stigne nova hteo bi da proverim ispravnost laptopa ali ne mogu da napunim bateriju. E sad, interesuje me može li se baterija nekako napuniti priključivanjem direkno na punjač, naravno na odgovarajuće pinove. Inače Dell se zove Inspirion 530m.
Unapred hvala svima na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Dell Inspirion baterija 27.11.2009. 15:53 #162483

broj poruka: 9459
U biti je moguce,ali nije bas tako jednostavno izvesti,pa ti to nebih preporucio da radis jer mozes da je spalis,tj.elektroniku u samoj bateriji,pa posle mozes da je zafrljacis u kantu za otpadke,a baterije bas i nisu jeftine.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Problem je sledeće prirode, polomlena je džeksna na samoj matičnoj ploči laptopa i dok čekam da mi stigne nova hteo bi da proverim ispravnost laptopa ali ne mogu da napunim bateriju. E sad, interesuje me može li se baterija nekako napuniti priključivanjem direkno na punjač, naravno na odgovarajuće pinove. Inače Dell se zove Inspirion 530m
:: Unapred hvala svima na odgovorima
Vaskev re 27.11.2009. 16:35 #162496

broj poruka: 1673
Nemoj nista da eksperimentises jer u bateriji se nalazi kontrolna logika za stanje baterije i kontrolu punjenja koja vrsi upravljanje sa kolom punjaca koji se nalazi na maticnoj ploci, dakle za punjenje baterije ti nedostaje vazniji deo. Strpi se dok ne stigne pomenuti deo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs