Uzeo sam nov laptop Acer Aspire Timeline 3410T uz koji dolazi Win Vista, odmah sam je skinuo i instalirao Win XP sp2, u procesu instalacije kao i posle `touchpad` ne radi i ne reaguje niti posle instalacije drivera za ovaj model koji se nalaze na sajtu proizvodjaca. Prvi put mi se na laptopu desava da ne reaguje `touchpad`. Ima li neko iskustva sa ovim problemom?
Traži na sajtu proizvođača touchpada drajvere za XP, ili probaj da iskopaš koji modeli laptopova sa takvih touchpadom i podrškom za XP, pa im manzni drajvere.
Da nema taster kojim se isključuje-uključuje touchpad? Plus, i za taj taster ide driver? Nešto mi se mota po glavi za Acer-e i winxp... prover RTFM, trebalo bi da ima dugme za isključenje - uključenje touchpad-a.
Instalirao sam 2 puta sistem jednom origigi XP home pa ponovo profesional, skidao drajvere sa sajta za taj sistem posebno i opet nista. Ima malo dugme pored `touchpada` koje se ukljucuje i iskljucuje i opet nista. Mouse preko USB normalno radi.
Acer je kao i mnogi, dopingovan parama da forsira VIstu a sada i sedmicu. ALi, pogotovo vistu. Zato je zakukuljeno i zamumuljeno nalaženje pravih drajvera. Instalirao sam neki linux acer na winxp i polomio se oko drajvera na Acer sajtu - nije ih bilo za sve ili nisu bili za model koji sam radio. Pomoć sam našao guglanjem na blogu nekog nesretnika koji je to doktorirao, koliko se sećam, MORA driver i za to gownavo dugme kojim se touchpad uključuje-isključuje, zato ti i ne radi. Na linux-u sam, ali traži sam, ključne reči su acer, driver, winxp i broj modela koji imaš (ali obrati pažnju i na ostale jer su kod acer-a u jednoj liniji skoro svi isti q).
To dugme pored radi, kada se upali svetli mu lampica i na ekranu na kratko pokaze da je `touchpad` iskljucen (onaj crveni krug sa linijom preko). Na koliko sam do sada lapica instalirao sistem i uvek je vec u toku instalacije radio `touchpad` i posle bez drajvera a ovde nece pa nece, posle instalacije ALPS drivera u desnom uglu pored sata se pokaze ona cetvrtasta ikonica za touchpad ali se unutar nje ne pojavljuje tacka za kursor koja se pomera recimo kad je sve u redu, kada instaliram i drugi drajver za njega synaptics tada se ova ikonica pored sata izgubi. Pored ovoga mu stoji da nije instaliran `audio device on high definition bus` za koji sam isto tako sve pokusao i nikako da ga `ugasim` iako zvuk uredno radi. Izludjuje me a ne zelim Vistuuuuu na njemu.
da stavis XP sa SP3 ume SP2 da zeza(naravno cista instalacija i cista trojka)
AMD Athlon 7750BE@V1AX@700rpm Asus M4A785D-M PRO 2*1GB DDR2 Corsair XMS2 HIS ATI 3850 512DDR3 800Mhz/2Ghz ICEQ3 TurboX Limited Edition PC power cooling and silencer 500W@TT V9 640GB samsung X2,160GB samsung
Mozda ce nekome trebati odgovor u buducnosti, da se i on ne muci... Posle tri dana muke i instaliranja (Win XP sp2 i 3, Vista i Win7 ultimate) ipak je fizicki neispravan `touchpad` na novom laptopu i zamenjen za drugi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.