Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
hp lptp iz amerike
STRANA 1 OD 1
repsi hp lptp iz amerike 23.10.2009. 22:47 T21223

status: user
broj poruka: 1276
Imam priliku da mi kolega donese laptop iz amerike pa sam nashao po meni best buy hp laptop...ako imate neki drugi predlog slobodno dajte..

Color Espresso Black
Operating system Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit
Processor Intel(R) Core i7-720QM Processor (1.6GHz, 6MB L2 Cache,1333MHz FSB)
Memory 4GB DDR3 System Memory (2 Dimm)
Hard drive 320GB 7200RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Protection
Graphics card 1GB Nvidia GeForce GT 230M
Display 15.6` diagonal High Definition LED HP Brightview Widescreen Display (1366x768)
Optical drive LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support
Personalization Webcam Only
Networking Wireless-G Card
TV & entertainment experience No TV Tuner w/remote control
Keyboard HP Color Matching Keyboard
Primary battery 6 Cell Lithium Ion Battery
Productivity software Microsoft(R) Works 9.0

cena ovog sistema je 1019.99 - 679,99 eura otprilike

mislim da sam negde chitao da se tih 1.6ghz dizhe na 2.8 ili tako neshto kad je pod opteretjenjem ali nisam siguran.. ?! ovako mi deluje malo samo tih 1.6 :x
kakva je grafika? chini mi se da je od boljih koje sam vidjao na laptopovima (naravno ne tipa alienware i to..), koliko znam jacha je i od 9600gt i 130m koje su se nalazile i predjashnjim modelima...
vashe mishljenje ?
imate ovaj laptop na hp.com pa ga mozhete customizeovati i igrati se malo...
pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemamime re 23.10.2009. 23:10 #151739

broj poruka: 294
Specifikacije lepo zvuce, cena jos lepse. Samo... lapovi doneseni iz USA imaju teznju da podlegnu Marfijevom zakonu, tj da im se desi neki nesterni slucaj tipa pada, prolivanja neke tecnosti po njima i sl. a HP ima politiku da za americke modele ne daje podrsku, servisne instrukcije ni rezervne delove nigde van USA ili Kanade pa se mozes naci u nebranom grozdju. Imam 3 `amerikanca` u servisu za koje ne mogu da nabavim delove :(

pajsgudgud jeste 23.10.2009. 23:17 #151744

broj poruka: 3741
i zato sve što kupuješ kupi u Kanadi:P

Plejer, grafika i laptop su pazareni tamo i rade još uvek ko ludi i naravno audio CD diskmen star sedam godina šljaka. Btw da nisi zaboravi slučajno da na tu cenu u računaš i njio PDV od 14%

support normality

repsi re 23.10.2009. 23:23 #151748

zar ne dobijem ja taj pdv nazad kad izadjem iz drzhave ? tj na aerodromu ?
ne znam da li je ta cena sa pdv-om ili ne.. zashto mislish da je bez pdv-a? :P
to se slazhem za kvarove, ali valjda mu netje biti nishta.. ovde kod nas je tuga bar shto se tiche izbora laptopova a josh vetja shto se tiche cena ... :x
iako dodje do nekog kvara ...imam dobru vezu tamo pa bi mi mogli poslati odredjeni deo ako bi se tako moglo reshiti ...shta ja znam ... :x sad si me zezno :s

pajsgudgud pa da dobiješ ti 23.10.2009. 23:33 #151752

ček ako je taj kolega došao poslom pa se vraća u SR ondak da dobiješ nazad.

Zato što su sve njihove cene bez PDV-a, to je cena koju oni traže, a tih 14% ne računaju u cenu jer je to taksa koju država uzima od tebe i tu su se oni distancirali od dodatne pljačke.
support normality.

Slažem se sa tobom tj nije toliko loš izbor koliko oni za neke modele koji u ino koštaju neku cenu zaračunaju samo njima jasnu za skoro 50% veću cenu.

Ja sam pazario Pavilliona dv9000 sa BR čitačem za tadašnjih primamljivih 850€ sa taksom. Tada dotični model nije bio planiran da se uvozi u Srbiju. Čim su se prvi paviljoni pojavili u SR model bez BR čitača i intg grafuljom i naravno lošijim CPU-om, koštali su (dobro se sećam) 103000din, a u ino oko 600 sa taskom.

repsi re 23.10.2009. 23:44 #151754

da da lik tamo radi...a ovde dolazi za bozhitj pa je rekao sve shto mu stigne na kutjnu adresu mi nosi... taman sam mislio da bocnem neki laptop sa ps3 :D:D
e sad to znachi da bi ja morao hp-u uplatiti 775e i oni bi isporuchili laptop na njegovu addressu? i onda bi lik dobio tih 14% nazad na aerodromu koliko sam skontao..? nije tamo za elektroniku dosta manji pdv?
e sad oko platjanja imam jedno pitanje.. da li bi ja njima mogao platiti preko rachuna obichno? znachi ja trazhim proforma invoice i uplatim im direktno...? jer ako dizhem novce sa rachuna da bi stavio na kreditnu drzhava krade puno..kako bi to mogao reshiti?
hvala na odgovorima!
pozdrav
kojetoje a mozda ipak... 23.10.2009. 23:51 #151755

broj poruka: 108

Dell za iste pare...iste performanse...

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dndotw1&c=us&l=en&s=dhs&cs=19

mislite o tome...

pajsgudgud to sa računima nemam pojma 23.10.2009. 23:54 #151756

Koliko sam ja shvatio, ti lično pasošem potvrđuješ da nisi njihov građanin i tako dobijaš lovu nazad. Drugar ti ima ili nema USA državljanstvo. AKo nema može na njegovo ime da dobije povraćaj novca, ako plaćaš ti preko kartice pa da donose na njegovu adresu nemaš nikakve pogodnosti. Jbg tako ti je kako ti je. Za kanadu znam da je 14%, za USA nisam siguram ali mislim da sam negde čuo da je 12%.
support normality

repsi re 24.10.2009. 00:05 #151757

@kojetoje performanse su slichne samo shto ne vidim nikakvu grafiku tamo ? integrusha rekao bih :x

kolega je u Chicagu i nema usa drzhavljanstvo.
meni bi odgovaralo tako da kad ja uplatim oni mu poshalju na njegovu adresu i to je to..e sad ja njima onda platim bez pdv-a jer je to cena da bi mu poslali na adresu (zashto bi ja njima platjao sa 14 ili 12%).. shta oni znaju shta tju ja sa laptopom raditi ... ne ? :) i onda lik kad bude izlazio iz drzhave dobije josh 14% i svi sretjni :D
repsi ispravka 24.10.2009. 00:12 #151758

idell ima HD 4650 shto je mozhda i bolja po performansama od 230m ali tu su negde...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs