uzeo sam ASUS eee pc 4g surf... posto ima hard tj fles memoriju od 4gb hteo bih da kupim memorijsku karticu koju bi koristio kao dodatni prostor... kakva ce brzina biti otvaranja programa i ostalih stvari sa kartice i na sta treba da obratim paznju pri kupovini kartice? planiram da uzmem (micro)sd karticu od 8 gb pa ako znate konkretno koja bi kartica dobro obavljala posao recite
Imam na poslu onaj sa hardom od 8G i karticom od 16GB (kupila ga firma u Nemackoj), ima Intel Atom proc na 1.6GHz i Win XP Programe ti nece otvarati nista sporije nego sa harda. Koji je proizvodjac mem. kartice nemam pojma, nisam je vadio.
Meni licno je strasno spor, ali radi nam posao. (sta da ocekujes od 1600 MHz i sporim SSD diskom) _______________________________ Demon to some. Angel to others.
@philaemons moj ima 900mhz ali je clockovan na 660mhz tako da je jos sporiji od tvog ali ne zalim se posto ga koristim samo za internet, gledanje filmova i za putovanja a za ostale zahtevnije stvari tu je pc
@almighty84 znaci nema veze proizvodjac samo da gledam da je klase 6? posto sam gledao na ovom sajtu kartice i nasao sam micro sd kingstonovu 8gb ali ne pise klasa i nasao sam Transcend TS8GUSDHC6-2 Micro SD 8GB w/SD & Mini Adapters?
i jos jedno pitanje: koja je razlika izmedju micro sd i sdhc kartice? koja je bolja za lap top?
na ASUS eee pc 4g surf sam koristio Transcend TS8GSDHC6 i Kingston SD6/8GB i obe su radile podjednako dobro. Kao sto je Almighty84 rekao bitno je da bude klasa 6.
Inace kada sam ja kupovao Kingston SD pitam prodavacicu: Da li je klasa 6? Ona odgovara: Ne gospodine to Vam je prva klasa :)
pa nista verovatno cu uzeti Transcend TS8GSDHC6 8gb...
a koj je najbolji operatvini sistem za njega, ja sam na njega stavio windows xp sp2 ali stalno skida neke update-ove i zauzima mi memoriju na hardu... snimio sam na njega mozillu msn i naravno drajvere i ostalo mi je jos 200 mb i sad sam ugasio automatic update da mi ne napuni skroz... sta da radim sad, da li da vracam linux ili neki drugi da trazim???
:: :: hahahahha kakav ludak ne verujem :)))))))))) :: :: pa nista verovatno cu uzeti Transcend TS8GSDHC6 8gb.. :: :: a koj je najbolji operatvini sistem za njega, ja sam na njega stavio windows xp sp2 ali stalno skida neke update-ove i zauzima mi memoriju na hardu... snimio sam na njega mozillu msn i naravno drajvere i ostalo mi je jos 200 mb i sad sam ugasio automatic update da mi ne napuni skroz... sta da radim sad, da li da vracam linux ili neki drugi da trazim?? :: Pa uzmi XP i uz pomoc nlite-a izbrishi gomilu nepotrebnih stvari iz instalacije,nakon iste ugasi paging file virtual memory ili smanji na neku manju vrednost. U sushtini ja sam nakon instalacije sistema i drajvera i mozille imao zauzeto oko 600mb, a ostalo je bilo slobodno :)
Kao sto mashinac kaze iskljuci ili smanji page file, iskljuci hibernaciju u power options ako ti je kojim slucajem ukljucena. A sto se nlite-a tice ako nisi siguran sta treba da izbacis nadji na netu neku od verzija prilagodjenu eee-u. Posto je meni eee sluzio kao komp za net i multimediju (umesto prenosnog dvd plejera) ja sam pored XP instalirao samo firfox i total commander ultima prime. Instalacija TCUP-a zauzima nekih 200mb, ali od programa ima sve sto mi je potrebno (KMPlayer sa internim kodecima, AIMP, uTorrent, Sumatra PDF, Opera, VirtualDub...)
hibernacija je ugasena... a ne bi se ja petljao sa tim nliteom posto ne znam kako se radi sa time... jel bi se spasio tih updateova i ostalog kad bih stavio na njega linux ili neki drugi os???
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.