Temperatura na lap top-u pri radu mi prelazi 80 stepeni,da li je to lose,moze li on tako da nastavi sa radom posto ga vec imam par meseci i tako se uvek greje.Mogu li sa nečim da ga hladim?
U pitanju je Asus k50ab.Ne verujem da je prasina u pitanju jer je kupljen nov a od prvog dana radi na toj temperaturi,pa se pitam koliko moze tako da izdrzi,mada imam garanciju nego ne bi da se zezam sa reklamacijom a za sada radi super samo sto se greje malo vise.
Sve sami strucnjaci. Pa 80 c pri radu je cak malo. Obicno pri full loadu dostizu 90-110 c. @ pokretac teme to je normalna temperatura. ne brini se nista.
sve je u redu sa lapom .. to je sad vec standardni problem sa asusovim debilnim inzinjerima .. 3 ili 4 serija asusa sa problemom pregrevanja ... ako odneses u servis nista se nece desiti vratice ti ga kao ispravnog .. da li se greje kod dela gde je cpu / gpu ? ili cesce god dela gde je memorija ili wifi ... recimo imam IBM (R32)koji se pregreva kad je wifi kartica unutra bez obzira dali radi ili ne (zatvara protok vazduha) .. kad je izvadim hladan je kao spricer ..
visoka temperatura nikako nije pozeljna u lapu .. to isusuje kondenzatore, proizvodi temp stresove usled cega se stvaraju cold lemovi , utepava i skracuje vek hdd-u ..i prekida viase na plooci.. takav lap ce da ti rikne mesec dana posle isteka garancije ..ako izdrzi toliko
na zalost ti tu nemozes nista da uradis jedino da ga prodas i kupis nesto hladnije ..
da li ti se i jednom ugasio zbog temperature ? moze da radi tako satima ?
Strucnjaci ili ne, preko 80 C pri obicnom radu je mnogo, da ne pricam o 90-110 C, to je bas previse...
Masina iz potpisa pod LinX-om ne prelazi 76 stepeni, pod nekim igrama koje koriste dobar dio procesorske snage ide na 65 - 68 maksimalno, tj. makar sto sam ja vidio i primjetio... (HINT: C2D P8400 @ 9*266MHz)
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: :: :: Sve sami strucnjaci. Pa 80 c pri radu je cak malo. Obicno pri full loadu dostizu 90-110 c :: @ pokretac teme to je normalna temperatura. ne brini se nista.
Koristim ga vec treci mesec i ni jednom se nije ugasio zbog temperature a radi mi od prilike svaki dan od jutra do večeri.Kada ni jedan program nije aktivan temp. je oko 70c cpu a oko 75 gpu dok pri igranju penje se na 85c cpu a 90c gpu.Mislim da cu ga forsirati jos nekoliko meseci dok ne uzmem neku stonu varijantu pa sta mi Bog da :) Hvala
Ako laptop ne nosas okolo, probaj da uzmes neki notebook cooler. Kvalitetnije varijante, Thermaltake i Cooler Master, npr su od 20e pa navise. Problem je sto se dobar deo temperature laptopova zadrzava ispod njih, iako imaju aktivno hladjenje. NB cooleri podizu laptop a ventilatori odvode toplotu. Naravno, ne ocekuj cuda, mozda 10-15 stepeni manje. Burazer ima T laptop koji pri opterecenju dostigne 95-100 stepeni i ugasi se. Uzeo je CM U2(mislim da ga jos nema kod nas) i lap mu se gasi tek posle 3 sata GTA4, npr(jbg, ocekivano)... Fiat iustitia, et pereat mundus
Moj lap na polsu radi na 52 u idle, 80 nikada ne prelazi. A ako tebi rade na 110 ti si baja... _______________________________ Demon to some. Angel to others.
:: :: :: :: Sve sami strucnjaci. Pa 80 c pri radu je cak malo. Obicno pri full loadu dostizu 90-110 c :: @ pokretac teme to je normalna temperatura. ne brini se nista.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.