Seo sam na laptop,naravno slucajno,i za divno cudo nista se nije slomilo ali vise ne radi pozadinsko osvetljenje ekrana. Slika se nazire ali uopste ne svetli. Koji je nacin popravke u ovom slucaju,jel ima sanse da se postojeci ekran zbudzi ili u obzir dolazi samo zamena celog ekrana?
postoji samo dve mogucnosti: 1. otiso ti je invertor (manje verovatno) 2. otisla je lampa (verovatnije) a tada se menja ceo displej (skupo). Moze da se nadje polovan ispravan displej sa nekog rashodovanog laptopa (jeftinija varijanata) a moras se raspitati po servisima koliko bi kostala popravka. To zavisi od vrste ekrana, dimenzija i sta ko ima u kom servisu.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
MSI VR601X-024EU Intel-CelM 1.73GHz 1024MB 80GB DVD SuperMulti 15.4`` WXGA Rastavljao sam citav poklopac,spazio sam tu `neonkicu` u dnu ekrana ali ne mogu da provalim da li je ostecena jer je u spakovana u belu neprovidnu plastiku. Jel znate makar red velicina cene popravke ovog sra..a koje sam napravio?
Ja sam na svom laptopu menjao ekran bio je polomljen(15.4`` WXGA)zadovoljstvo me kostalo 120 eura!Naravno nov...mnogo...E sad pitanje gde naci opet ja( neonkicu)za taj model!Ali prvo proveri da li ona radi,ako ustanovis da je ona onda u nabavku i proveri jos nesto povezi laptop na neki monitor...javi sta si uradio
ako je pretvarac on je oko 35 e ..... a ako je neonkica ona je oko 40 e.........mogao si i gore da prodjes .......naravno je uslov da ti radi panel a po opisu koji si dao radi ......pozdrav Terminator
Brate, smršavi malo ili ugradi retrovizore u bulju, da se to ne dešava više.... od uštede na hrani, imaćeš za popravku... ako prođeš sa tako `malom` sumom, dobro si prošao. Sa srećom!!! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
looooooool! Steta sto je zavrseno ono glasanje ko je najsmesniji!
:: Brate, smršavi malo ili ugradi retrovizore u bulju, da se to ne dešava više.... od uštede na hrani, imaćeš za popravku... ako prođeš sa tako `malom` sumom, dobro si prošao. Sa srećom!! :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Hahaha,poslusaj Piska,ili mu jednostavno zalepi na poklopac cavlice okrenute prema gore,pa kad sednes ustaces brze nego sto mu mozes naskoditi,a drugi put ces sigurno gledati gde i na sta sedas:))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.