Kako proveriti da li je laptop ukreden, cuo sam da postoje sajtovi gde kucanjem serijskog koda se proverava da li je legalan?AKo nesto neko zna neka napisi, ili pusti na private, ako to ovde postoji.
Ako glupsoni nisu formatirali hard, potraži podatke u samom windows-u o prvoj registraciji, korisničkim imenima i nalozima (npr. pročešljaj sve programom Cain), ako su malo pametniji, probaj sa programima sa atributima undelete, recovery, unformat i sl. koji služe da čupaju fajlove sa harda ili cele particije koje su formatirane ili zbrisane iz Recycle bin-a... tu će se naći i nešto od prethodnog vlasnika... Ako ti je sve to komplikovano, onda na google... i javno prijavi svoj broj lap-top-a pa nam reci kakve su konsekvence kad ti jave npr. da je maznut.
Za ovog iznad: Pa i ako nadjes podatke od proslog vlasnika, kako da znas da li je kraden ili je regularno prodat, nece valjda niko sada da ganja vlasnika
Ta provera se redi na sajtu proizvodjaca laptopa, tome imaju pristup uglavnom ovlasceni servisi, verujem ako ih nazoves i pitas da ti provere da ce to rado uraditi, mada to oni moraju da prijave interpolu, mada je to veliko cimanje za svakoga
Za toshibu je najlaksa provera, ne znam tacno koji je sajt, ali je to onaj isti koji sluzi za proveru garancije, googlaj pa nadji
Za neki NN notebook ne verujem da ces naci igde te informacije, mada za svaki slucaj unisti sn pre nosenja u servis
Aj dajte neke linkove, nije vazno za koje proizvodjace.A bart(zaboravio sam ime, izvini) ako je neko samo nesto snimio na taj hard onda su najverovatnije ti podaci izbrisani.E da ako neko jos ima neku info, ponudu, i te stvari neka mi je nekako doturi ZAINTERESOVAN ZA LAPTOP-ove
Ako je lap-top saniran iz inostranstva videces po vrsti tastature;produkt kodu i seriskom broju.U svakom slucaju uzmi podatke iz licne karte od osobe koja ti prodaje lap-top sa potpisom da nije kradena stvar koju ti prodaje.Ovim cinom si se osigurao da ne odes u zatvor.Ako padne sumnja na tebe ili te neko prijavi lap top manje vise mogu da ti oduzmu ako nema papire (racun gde je kupljen) a dokazu da je ukraden.Sve u svemu vodi racuna od koga kupujes.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.