Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Da li se isplati ...
STRANA 1 OD 1
matz Da li se isplati ... 03.10.2009. 14:11 T20630

status: user
broj poruka: 801

...uzeti laptop sto se tice radnog veka i trajanja samog. Mozda je pitanje glupo ali sam laik.
Cini mi se da riknjavaju brze nego komponente za jedan ` losh` desktop od 15.000 bez monitora...bar po onome sto citam na netu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 03.10.2009. 14:44 #145047

broj poruka: 12057

Pitanje je samo tvojih potreba. Znači, da li ti treba mobilna mašina. E sad dal crkava i šta opet zavisi od toga šta uzimaš (marka, mehanika, komponente, način korišćenja).
`Isplatiće ti se`, ako sa tom mobinlom mašinom zarađuješ.

Nema sumanje da je lakše zameniti crknutu Desktop komponentu nego onu u laptopu, al prvo idu potrebe pa onda zahtevi, sa kojim ide kvalitet, brzina i cena koju si srpeman da platiš.

Moderna matična ploča sa komponentama DELL XPS modela:
http://i207.photobucket.com/albums/bb109/bigdogtrucker/SL738215.jpg

Ono što je najskuplje su matična ploča i displej. Displej se menja kad hoćeš, a matične ploče crkavaju daleko ređe neko u dekstop mašinama.

mikac962 Re: 03.10.2009. 19:00 #145099

broj poruka: 555

Kod laptopova dolazi do izrazaja izreka `koliko para, toliko muzike`. Kvalitetniji modeli kostaju vise i traju duze. Po mom licnom iskustvu Toshiba laptopovi iz serije Tecra su dugovecni. Mogu da sahrane i po dva desktopa, ali kostaju preko 1000 Evra. Znaci, ako ti nije neophodno da imas prenosivi racunar, ipak se opredeli za desktop i za mnogo manje para imaces ono sto ti treba. Takodje, za servis jednostavnije, mozda i brze nego kod laptopova.

matz re 03.10.2009. 21:53 #145156

broj poruka: 801

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/3372-hp-pro-book-4515s-nx505ea

Nesto bolje od ovoga u tom cen rangu?

mikac962 Re: 03.10.2009. 22:46 #145167

broj poruka: 555
Moj ti je savet da bezis od laptopova sa AMD procesorima. Greju se kao ludi i imaju obicaj da jednostavno spale maticnu plocu pri prvom ukljucenju.

vladarko Sto mu zapaljivih gromova! 04.10.2009. 00:43 #145205

broj poruka: 4228
Ja sam pre par dana instalirao sistem na ovom HP-u i nijednom od prvih uključenja nije spalio matičnu ploču.

Mada, naduli su mi se kondenzatori na desktopu pored...

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs